FB pixel TP pixel
Dračí jezdec Eragon znovu ožívá. Disney z něj udělá epickou ságu © 20th Century Fox

Dračí jezdec Eragon znovu ožívá. Disney z něj udělá epickou ságu

Pokud jste fanoušky knižního fantasy hitu Eragon Christophera Paoliniho, určitě oceníte, že se studio Disney rozhodlo vytvořit novou adaptaci.

29. 7. 2022 9:00 | Filmové novinky

V roce 2006 vstoupila do kin filmová adaptace oblíbeného fantasy románu Eragon spisovatele Christophera Paoliniho, v níž si mimo jiné zahráli Ed Speleers, Jeremy Irons, John Malkovich nebo Rachel Weisz. I když byl Eragon první knihou ze čtyřdílné série Odkaz dračích jezdců, nepřesvědčivé tržby a především výsměšné reakce diváků zapříčinily, že jsme se pokračování nikdy nedočkali. Protože je ale Eragonova fanouškovská základna poměrně silná, ve studiu Disney se na jejich žádost rozhodli dát mladému hrdinovi a jeho dračici Safiře ještě jednu šanci. Tentokrát se ovšem dočkáme seriálového zpracování.

Znovu se tak vydáme do fantaskního světa, v němž farmářský chlapec Eragon objeví v horách dračí vejce, což jej uvrhne do víru nečekaných dobrodružství, která prudce změní směr jeho dosavadního života. Dle dostupných informací se autor knižní předlohy Paolini má spolupodílet na scénáři. Ten na svém Twitteru nezapomněl poděkovat fanouškům, díky jejichž zarputilosti může nová adaptace vzniknout. Nový seriál snad bude mít vyšší kvality než film z roku 2006 a fanoušci se tak dočkají zpracování celé série. I když mnozí skeptikové tvrdí, že již původní knižní materiál je všední a neoriginální grafomanskou směsicí, která se kvalitně zpracovat nedá.

Přidejte se do skupiny Disney+ Česko na Facebooku pro další novinky ze světa Disney.
Petr Kollár
Formovaly ho akčňáky, sci-fi a horory z osmdesátek a devadesátek. Posléze na VHS během dvou dnů bingewatchnul Twin Peaks a s ním se zrodila i láska k dlouhým vyprávěním, které s příchodem Netflixu získaly tu pravou platformu. Dnes se věnuje hollywoodské klasice, hongkongskému akčnímu filmu, japonskému anime i evropskému artu. Před pár lety se začetl do komiksových světů (a v poslední době mangy obzvláště). Rád se prochází po horách, miluje lesy a nepohrdne kvalitním pivem.
Sly Stallone jako vysloužilý superhrdina ukazuje, že ještě nepatří do starého železa
Sly Stallone jako vysloužilý superhrdina ukazuje, že ještě nepatří do starého železa
28.07.2022 11:00:00 | Filmové novinky

Amazon měsíc před premiérou zveřejnil první oficiální trailer k superhrdinskému snímku Samaritan. Ten sleduje příběh bývalého hrdiny, který se rozhodl žít prostý život. Jenže, když se objeví nová hrozba, je čas vrátit se do akce.

Po Parazitovi a Hře na oliheň přichází nový korejský hit. Trailer vás dostane
Po Parazitovi a Hře na oliheň přichází nový korejský hit. Trailer vás dostane
28.07.2022 9:00:00 | Filmové novinky

Režisér kultovního Oldboye přichází s novinkou, která je přirovnávaná k Základnímu instinktu či klasickému Hitchcockovu thrilleru Vertigo. Trailer slibuje další jihokorejskou pecku, která nám pořádně zamotá hlavy.

Noví Avengers mají režiséra! Film natočí tvůrce poslední svěží marvelovky
Noví Avengers mají režiséra! Film natočí tvůrce poslední svěží marvelovky
27.07.2022 19:00:00 | Filmové novinky

Kevin Feige na Comic-Conu v San Diegu oznámil premiéry dvou dalších filmů ze série Avengers. První z nich získal podtituly Kang Dynasty a měl by být prvním vrcholem Multiverse ságy. I když si fanoušci přáli návrat bratří Russoových, filmu se nakonec chopí někdo, kdo jako jeden z mála do čtvrté fáze vnesl alespoň zbla kreativity.

Epický trailer na Žižku odhaluje bitevní řež i jak přišel o oko
Epický trailer na Žižku odhaluje bitevní řež i jak přišel o oko
26.07.2022 12:00:00 | Filmové novinky

Petr Jákl konečně odtajnil světu, jak bude vypadat jeho dlouho očekávaný historický velkofilm Jan Žižka. Příběh o zrodu největšího českého vojevůdce nabídne neprozkoumanou kapitolu z Žižkova života a také hvězdné mezinárodní obsazení.