FB pixel TP pixel
Harry Potter se vrací do Bradavic. HBO plánuje sešlost hrdinů po 20 letech © Warner Bros.

Harry Potter se vrací do Bradavic. HBO plánuje sešlost hrdinů po 20 letech

Možná se to nezdá, ale letos uplynulo již 20 let od premiéry Kamene mudrců, prvního filmu s nesmělým čarodějem Harrym Potterem. HBO se proto rozhodlo uspořádat návrat bradavických kouzelníků.

Filmové novinky

20 let od uvedení prvního filmu s čarodějnickým učněm Harrym Potterem je určitě pádným důvodem pro uspořádání významné výroční události. HBO proto oslovilo hlavní hrdiny své úspěšné značky a právě oznámilo, že Daniel Radcliffe (Harry Potter), Rupert Grint (Ron Weasley) a Emma Watson (Hermiona Grangerová) se připojí k režisérovi Chrisi Columbusovi a dalším hercům ze všech osmi filmů o Harrym Potterovi, aby se opět vrátili do Bradavic a oslavili výročí prvního filmu série. Retrospektivní speciál se pokusí po vzoru úspěšného speciálu Přátelé: Zase spolu ve znovu vybudovaných kulisách dostat ze svých hostů podrobné informace o natáčení, zákulisních drbech a celkovém dění na place.

Tato očekávaná událost, jejíž oficiální název zní Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts, bude k dispozici na HBO Max v první den roku 2022. Jestli se objeví i na české HBO GO zatím není oficiálně potvrzeno, je to ale velmi pravděpodobné. Mimo ústřední trojice se k setkání dostaví mimo jiné Gary Oldman (Sirius Black), Helena Bonham Carter (Bellatrix Lestrange), Robbie Coltrane (Hagrid), Ralph Fiennes (Voldermort), Jason Isaacs (Lucius Malfoy), Imelda Staunton (profesorka Umbridgeová), Tom Felton (Draco Malfoy), Mark Williams (Arthur Weasley) nebo Bonnie Wright (Ginny Weasleyová). Fanoušci populární série, která v kinech dohromady vydělala ohromujících 7,7 miliardy dolarů, se tak mají nač těšit.

 2 263 zobrazení   1 166 se líbí
Lucasfilm rozhodl o budoucnosti Star Wars. Řadu fanoušků nenadchne
Lucasfilm rozhodl o budoucnosti Star Wars. Řadu fanoušků nenadchne
18.11.2021 9:00:00 | Filmové novinky

Společnost Lucasfilm má za sebou poměrně turbulentní týdny. Kromě kreativních neshod s Patty Jenkins ohledně tvorby Rogue Squadron se řešila také pozice šéfky Kathleen Kennedy. Přes kritiku z řad fanoušků nakonec Lucasova nástupkyně povede filmový kolos nadále. Smlouvu má až do roku 2024.

20 skvělých filmů, které jsou nově dostupné na Netflixu s češtinou
20 skvělých filmů, které jsou nově dostupné na Netflixu s češtinou
17.11.2021 13:00:00 | Filmové novinky

S polovinou listopadu Netflix přidal řadu filmů s českou lokalizací do své nabídky. Nechybí ani řada akčních megahitů v čele s Mission: Impossible či Spider-Manem.

Finální trailer Spider-Mana je tady! Marvel slibuje pavoučí Endgame
Finální trailer Spider-Mana je tady! Marvel slibuje pavoučí Endgame
17.11.2021 9:00:00 | Filmové novinky

Online konečně dorazil dlouho očekávaný plnohodnotný trailer na třetí díl spider-manovské série spadající pod Marvel Cinematic Universe. A laťka nikdy nebyla výš.

Sci-fi událost Netflixu sklízí posměch. Mluví se o bezduché kopii
Sci-fi událost Netflixu sklízí posměch. Mluví se o bezduché kopii
17.11.2021 7:00:00 | Filmové novinky

Netflix to v poslední době nemá u kritiků lehké. Poté, co právě ztrhali jeho nový, hvězdami nabitý akčňák Red Notice, to vypadá, že ani hraný remake Kovboje Bebopa s Johnem Cho v hlavní roli jim není po chuti.