FB pixel TP pixel
10 nejzásadnějších věcí, které odhalil výroční sraz herců z Harryho Pottera © HBO

10 nejzásadnějších věcí, které odhalil výroční sraz herců z Harryho Pottera

Výroční setkání herců z Harryho Pottera po 20 letech od uvedení prvního filmu slavné ságy o kouzelnickém učni přineslo nejedno odhalení. Vybrali jsme 10 nejdůležitějších, které nám vyrazily dech a které by měl vědět každý potterofil.

2. 2. 2022 13:00 | Zajímavosti

Jak Weasleyho dvojčata získala roli

Dvojčata Oliver a James Phelpsovi, kteří ztvárnili postavy Freda a George Weasleyových, přiznali, že trochu podcenili celý casting. Když se na něj dostavili, uvědomili si, že o jejich vysněné role usilují stovky dalších lidí a všichni mají sladěné oblečení, aby podtrhli svou podobnost. Oliver a James naštěstí nic neponechali nic náhodě a rychle vyrazili do obchodu, aby na sebe nahodili něco stejného. Nakonec se jim to velmi vyplatilo. Zajímavou historkou byla i příhoda, kdy se během zkoušek jeden z bratrů popral s režisérem Mikem Newellem, jemuž omylem zlomil žebro.

Lucius Malfoy chtěl být klaďas

10 nejzásadnějších věcí, které odhalil výroční sraz herců z Harryho Pottera © Warner Bros.

Představitel Luciuse Malfoye, Jason Isaacs, je sice v reálném životě hodně velký sympaťák, bohužel však většinou sbírá role nesmlouvavých padouchů. Při obsazování rolí do Harryho Pottera si tak Isaacs přál jít proti svému obvyklému typu a usiloval o roli Zlatoslava Lockharta, kterou posléze získal geniální Kenneth Branagh, který dal pofiderní čarodějnické celebritě ten správný úsměv. Isaacsovi se do role zlotřilého Malfoye nechtělo natolik, že po požádání o přečtení několika řádků s Luciusem všechna slova s odporem drtil skrze zuby. Což bylo paradoxně přesně to, co štáb oslovilo a herci roli nabídl.

Harry měl crush na Belatrix

Jedním z největších překvapení celého pořadu bylo zjištění, že mladý Daniel Radcliffe trpěl zamilovaností vůči své kolegyni a představitelce Belatrix Lestrange Heleně Bonham Carter. Láska to byla sice spíše platonická, přesto Radcliffe napsal herečce vzkaz, ve kterém vyjádřil, že by se rád narodil od 10 let dříve, protože by pak měl na nějaký potenciální vztah s ní šanci. Není divu, Bonham Carter byla hotovým komediálním dělobuchem během celého večera, takže není těžké pochopit, čím představitele Harryho okouzlila.

Hlavní herecké trio sdílí stejné vlastnosti jako Harry a spol.

10 nejzásadnějších věcí, které odhalil výroční sraz herců z Harryho Pottera © Warner Bros.

Nalézt toho pravého Harryho, Rona i Hermionu bylo pro štáb neuvěřitelně těžké. Nakonec se ale ukázalo, že kombinace Radcliffea, Grinta a Watson byla skutečným darem přímo z nebes. Odhalil to malý test režiséra Alfonsa Cuaróna, který po hercích chtěl, aby napsali eseje o svých postavách. Zatímco Watson jako největší šprtka sepsala dlouhých 12 stran, Radcliffe horko těžko sesmolil jednu stránku a Grint se na celou záležitost rovnou vyprdnul. Protože Ron by to udělal přesně takhle. Cuarón tak okamžitě věděl, že tihle herci jsou pro svoje role opravdu jako stvoření.

Ohnivý pohár byl plný sexuálního napětí

Řada herců se během pořadu přiznala, že natáčení Ohnivého poháru bylo nesmírně náročné i proto, že s herci extrémně házely hormony a navíc se na place objevovali noví atraktivní lidé. Představitel Nevilla Longbottoma, Matthew Lewis, potvrdil, že se během natáčení lidé scházeli i rozcházeli jako v škole. Představitelka Ginny, Bonnie Wright, dodala, že herci prožívali to samé, co postavy na plátně. A Radcliffe s Watson si měli dokonce dávat randící rady přímo na natáčení. Pro Radcliffa se prý jednalo o hormonální vrchol.

Brumbál věřil ve falešného fénixe

10 nejzásadnějších věcí, které odhalil výroční sraz herců z Harryho Pottera © Warner Bros.

Představitel Albuse Brumbála v prvních dvou filmech, Richard Harris, podle slov režiséra Chrise Columbuse věřil, že animatronický fénix v Tajemné komnatě byl skutečným ptákem, jehož se podařilo úchvatně vycvičit. Harris byl prý o této skutečnosti natolik přesvědčen, že nikdo ze štábu neměl to srdce mu odhalit pravdu o robotickém ptákovi.

Alan Rickman znal Snapeův osud

Daniel Radcliffe rovněž prozradil, že zesnulý Alan Rickman byl jediným hercem, který znal osud své postavy a její veškeré detaily. Rickman si měl tyto informace vyžádat u samotné J.K. Rowling poté, co chtěl vědět, proč se občas Snape chová tak divně a měl pocit, že pro nejlepší výkon musí znát všechny detaily. Rickman tyto podrobnosti nikdy nikomu neřekl, ani hercům či režisérům.

Emma Watson byla zamilovaná do představitele Draca

10 nejzásadnějších věcí, které odhalil výroční sraz herců z Harryho Pottera © Warner Bros.

Tahle informace potěšila každého fanouška, který během čtení knížek a sledování filmů doufal, že by to někdy Hermiona a Draco dali dohromady. Emma Watson totiž přiznala, že se během natáčení do Dracova představitele Toma Feltona zamilovala poté, co při jednom z úkolů při samostudiu ztvárnil Boha jako dívku na skateboardu. Herec posléze přiznal, že měl a dodnes má pro Emmu Watson slabost. Oba ale tvrdí, že mezi nimi žádný romantický vztah nikdy nebyl, i když si byli velkými důvěrníky.

Emma Watson chtěla sérii opustit předčasně

Představitelka Hermiony, Emma Watson, se nebála přiznat, že během natáčení Ohnivého poháru začala silně zápolit s vlastní slávou a připadala si osamělá. Z toho důvodu zvažovala, že by mohla svou roli předčasně opustit a nechat se nahradit jinou herečkou. To zvažovali i ostatní stěžejní herci, na něž sláva a tlak rovněž silně doléhali. Nakonec to ale podle Watson byli fanoušci a její herečtí kolegové, kdo ji přesvědčil, že by měla pokračovat. Ačkoli se o tom během natáčení nikdy otevřeně nebavili. Podpora z vlastních řad byla zkrátka pro herečku nesmírně důležitá.

Líbačka Rona a Hermiony byla nesmírně náročná

Emma Watson znala Ruperta Grinta od dětství, takže není divu, že se oba navzájem vnímali spíše jako sourozenci než jako romantický pár, jímž se Ron a Hermiona na konci potterovské ságy stanou. Když tedy došlo na vášnivý polibek ve Zmijozelově Tajemné komnatě, herci se museli hodně přemáhat, aby scénu vůbec zvládli. Watson dokonce přiznala, že polibek s Grintem pro ni byl tou nejtěžší věcí v životě. Grint zase dodal, že sám málem omdlel. Jak ukazují záběry přímo z natáčení, oba herci se často nedokázali ubránit smíchu. Až tak absurdní pro ně celá situace byla.

Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
5 věcí, které se na 99 procent objeví ve 3. řadě Zaklínače
5 věcí, které se na 99 procent objeví ve 3. řadě Zaklínače
24. 1. 2022 11:00:00 | Zajímavosti

Druhá řada sotva vychladla, ale už dnes si můžeme díky několika propalům od tvůrců poměrně dobře tipnout, co nám Geralt, Ciri a zbytek osazenstva přinesou v třetím pokračování, které bychom snad (jestli koronavirus dá) měli mít k dispozici dříve než druhou řadu od premiéry té první.

7 věcí, které jste v 2. řadě Zaklínače rozhodně přehlédli
7 věcí, které jste v 2. řadě Zaklínače rozhodně přehlédli
13. 1. 2022 15:20:00 | Zajímavosti

Téměř 8 hodin nové zaklínačské stopáže znamená, že lovci easter eggů, referencí a náznaků z řad fanoušků měli opět napilno. Co pozorným očím odborníků na universum Zaklínače neuniklo a naprosté většině běžných diváků pravděpodobně ano?

10 důvodů, proč je Keanu Reeves naprosto boží
10 důvodů, proč je Keanu Reeves naprosto boží
12. 1. 2022 11:00:00 | Zajímavosti

Neo, John Wick nebo Constantine… všichni hrdinové mají společné husté černé vlasy a potutelný úsměv Keanu Reevese. Tenhle kanadsko-libanonský herec je prostě dobrák od kosti a my jej naprosto zbožňujeme. Přinášíme deset důvodů, po kterých ho budete milovat taky.

5 největších nesmyslů z 2. řady Zaklínače, které se neodpouští
5 největších nesmyslů z 2. řady Zaklínače, které se neodpouští
6. 1. 2022 17:30:00 | Zajímavosti

Byť dokázala 2. řada Zaklínače v mnoha ohledech posunout laťku vzhůru a oproti jedničce se zlepšit (vizuální stránka, kostýmy, nové známé lokace, CGI, lineární děj), v celé řadě aspektů naopak přišlo zklamání. Mnohdy vskutku nečekané. Co všechno fanoušky nadzvedlo ze sedaček?