FB pixel TP pixel
HBO se má brzy přejmenovat. Naznačované nové jméno zní kupodivu logicky © HBO Max

HBO se má brzy přejmenovat. Naznačované nové jméno zní kupodivu logicky

Se sloučením streamovacích služeb HBO Max a Discovery+ dojde kromě překopání obsahové nabídky a produkčního zázemí vývoje projektů i ke změně názvu. Té bychom se měli čekat již na jaře roku 2023, přičemž nová zpráva naznačuje vcelku logické jméno.

6. 12. 2022 12:00 | Filmové novinky

Přejmenovávat zaběhnutou službu není samo o sobě jednoduché. HBO se pak nachází v dvojnásobně složité situaci, když jen rok poté, co konečně prošlo globálním rebrandingem na HBO Max, má znovu zažít výrazné změny, které se dotknou i samotného názvu populární streamovací služby. Za vše může spojení se službou Discovery+, která se zaměřuje na dokumenty a reality show, kvůli čemuž se již interně začaly provádět čistky mezi jednotlivými pracovními skupinami uvnitř společnosti. Pozornosti v minulosti neunikly ani razantní a mnohdy poněkud neomalené řezy v obsahu na popud nového šéfa Davida Zaslava, který nechal mnoho titulů z HBO Max odstranit, aby mohly být nabízeny konkurenčním službám a společnost tak začala lepit své miliardové ztráty.

Ke vzniku nové služby, jež spojí HBO Max a Discovery+, má v USA dojít již na jaře roku 2023, což je o celý kvartál dříve, než bylo původně v plánu. Spolu se spojením dojde i k dříve oznámené změně názvu streamovací platformy, přičemž nová zpráva hovoří o tom, že jméno HBO z něj zcela vypadne. Jak totiž uvádí deník Variety, nové interní informace přišly s tím, že novým názvem má být pouze Max. Toto označení však bylo ještě během několika hodin dementováno právními zástupci mateřské společnosti Warner Bros. Discovery, která obě služby vlastní. O jménu podle nich prozatím stále nebylo rozhodnuto.

Právníci samozřejmě mohou jen mlžit. Ostatně pokud byste chystali velkou změnu tak známé značky, jakou je HBO, také byste nechtěli, aby vám jméno uniklo na veřejnost předčasně. Pravdou ale je, že změna na pouhé Max by vlastně nebyla vůbec špatná. Ostatně řada diváků tak službu familiárně označuje a při zachování barevného schématu rozhraní služby by šlo o vcelku jednoduchý rebranding, který by se obešel bez velkých investic, kterým se Warner Bros. Discovery v aktuální nelehké ekonomické situaci může chtít vyhnout. Na potvrzení dosavadních informací si však musíme ještě pár týdnů počkat. Pokud ale jméno HBO ze spojení HBO Max skutečně zmizí, bude to skutečně velká změna, která tu dlouho nebyla. Ostatně HBO je dlouhé roky fenoménem a jednou z nejznámějších globálních značek.

Zdroj: Variety

Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Na Česko zaútočí vyfetovaný medvěd! Trailer odhaluje krvavou komedii s reálným základem
Na Česko zaútočí vyfetovaný medvěd! Trailer odhaluje krvavou komedii s reálným základem
06.12.2022 10:00:00 | Filmové novinky

Co by se stalo, kdyby se několika kily kokainu totálně sjel nebezpečný medvěd? Ačkoli se podobná zápletka může zdát jako absolutně šílená, je založená na skutečném příběhu. Ten ale tak veselý, jako nová upoutávka, rozhodně nebyl.

Režisér Avatara celou ságu nedokončí. Jeho nástupce čeká těžká zkouška
Režisér Avatara celou ságu nedokončí. Jeho nástupce čeká těžká zkouška
06.12.2022 8:00:00 | Filmové novinky

Avatar 2 se blíží do kin a vizuálně lahodná série s námi bude minimálně do roku 2028. Režisér James Cameron ale v budoucnu dle vlastních slov přeobsadí jednu důležitou pozici.

Nejkontroverznější seriál Netflixu slibuje odhalení královských poměrů. Dorazí ve dvou částech
Nejkontroverznější seriál Netflixu slibuje odhalení královských poměrů. Dorazí ve dvou částech
05.12.2022 15:40:00 | Filmové novinky

Snad žádný počin nevzbuzuje mezi fanoušky britské monarchie takovou kontroverzi jako nový dokumentární seriál Harry a Meghan, který slibuje intimní pohled do života prince Harryho a jeho manželky, kteří společně uprchli před královskou rodinou a dotěrnými novináři do Ameriky. Netflix seriál uvede ve dvou částech.

Zbičovaný Will Smith má šanci na dalšího Oscara. Kritici na krutém spektáklu chválí silné emoce
Zbičovaný Will Smith má šanci na dalšího Oscara. Kritici na krutém spektáklu chválí silné emoce
05.12.2022 15:00:00 | Filmové novinky

Jeden ze žhavých kandidátů na Oscara, otrokářské drama Osvobození v hlavní roli s Willem Smithem, bude již brzy k vidění na streamovací platformě Apple TV+. První reakce kritiků lákají na kvalitní těžkotonážní drama, jiné naopak varují před vykalkulovaným titulem mířícím na výroční filmové ceny.