FB pixel TP pixel
Henry Cavill se vrací jako Superman! Uvidíte ho dřív, než byste čekali © Warner Bros.

Henry Cavill se vrací jako Superman! Uvidíte ho dřív, než byste čekali

Nejdříve nenáviděný, pak milovaný. Takový je osud Henryho Cavilla, kterého nejdříve řada fanoušků odmítala přijmout jako Muže z oceli, aby nakonec plakali a volali po jeho návratu. Minulé vedení WB tomu nevyhovělo, intervence Dwayna Johnsona ale vrací hrdinu zpátky do hry. A nejsou to jediné novinky v rámci DC.

18. 10. 2022 18:00 | Filmové novinky

Renomovaný portál The Hollywood Reporter přišel aktuálně s obsáhlým článkem o budoucnosti DC. Ta je po měsících nejistot růžovější, než byla pod vedením Waltera Hamady. Milovníci Supermana si mohou oddechnout, protože Henry Cavill se k roli vrátí už v aktuálním Black Adamovi a následně se mihne i v cameo rolích v dalších projektech. A co víc, producent Charles Roven spolu s šéfem WB Discovery Davidem Zaslavem už chystá i další supermanskou sólovku, pravděpodobně vymodlený sequel Muže z oceli.

Abrams pořád u válu

I když se Superman v Cavillově podání vrátí, v plánu je stále také další film s Mužem z oceli, který chystá producent J.J. Abrams. Společně s Ta-Nehisim Coatesem nám představí černošského Supermana, pravděpodobně Calvina Ellise, snímek se pak bude odehrávat mimo primární DCEU. Film je údajně stále v plánu, ale vzhledem k tomu, že WB Discovery nedávno zařízlo Abramsovi Constantina, nemůžeme si být ničím jisti.

Henry Cavill se vrací jako Superman! Uvidíte ho dřív, než byste čekali © DC Comics

Batmanovský vesmír se nadále rozrůstá

Další sérií, která funguje mimo DCEU, je batmanovský vesmír Matta Reevese. Ten odstartoval letos filmem The Batman, už v lednu pak začne natáčení spin-offu The Penguin, ve kterém se do hlavní role vrátí irský herec Colin Farrell. Režisér Craig Zobel, který se podílel na úspěšném seriálu Mare z Easttownu, se ujme režie několika epizod, projekt na HBO Max můžeme očekávat v průběhu příštího roku. Reeves vedle toho chystá další netopýří film, seriál o Arkhamském ústavu a nově také filmové spin-offy o Batmanových nepřátelích. Podle zdrojů THR jsou v plánu Professor Pyg nebo Scarecrow a Reeves už shání vhodné režiséry.

Zatanna končí

Warner Bros. Discovery hodlá DC filmy hojně posílat do kin a kompletně ruší celovečeráky určené jen pro HBO Max. Blue Beetle tedy debutuje v kinech, Batgirl byla pro jistotu raději rovnou zrušena. Nyní Warneři ruší i Zatannu, kterou nabídli dalším streamovacím službám. Na rozdíl od Batgirl nebyl film dokončen, režisérka Emerald Fennell tak nemusí smutnit podobně jako tvůrci netopýří sólovky.

James Gunn chystá další projekty

Jednou z nejvýraznějších osobností DC filmů posledních let je rozhodně režisér a scenárista James Gunn. Ten zatím pro DC natočil Sebevražedný oddíl a Peacemakera, jeho spolupráce se slavnou značkou pak bude pokračovat. Už za pár měsíců Gunn nachystá další řadu drsného seriálu s Johnem Cenou, nyní pak na povrch vyplula informace o tom, že tvůrce pracuje i na dalších projektech. V plánu je jeden seriál a jeden film. Seriál se údajně bude točit okolo dalšího projektu Amandy Waller, ve filmovém světě pak Gunn hodlá rovněž nadále rozvíjet sérii, kterou si sám založil Sebevražedným oddílem. K ruce má zkušeného producenta Petera Safrana, tak snad to nějak dopadne.

Henry Cavill se vrací jako Superman! Uvidíte ho dřív, než byste čekali © HBO Max

Kam zamíříme dále?

Jen rychle ještě připomeňme, že kromě již hotových filmů se stanovenou premiérou je hotový scénář k Wonder Woman 3, který slibuje možnost dokončení příběhu započatém v Lize spravedlnosti Zacka Snydera. Brzy začne natáčení druhého Jokera a pokračování by se mohl překvapivě dočkat i Flash. První nástřel scénáře k dvojce napsal autor druhého Aquamana David Leslie Johnson-McGoldrick a čeká se jen na to, zda film uspěje. Tak mu rovněž držme palce.

Black Adam R

Adamem jsme začali, Adamem také skončíme. Tvůrci nejnovějšího projektu DCEU totiž potvrdili, že měli po vzoru posledního Sebevražedného oddílu plány na krvavější řežbu s ratingem R. To se ale nelíbilo Walteru Hamadovi, jenž byl údajně zděšen z utrhaných údů a krvavých jatek, které měl probuzený mág provádět, proto nařídil zmírnění na PG-13. Hamada také odmítal zapojení Henryho Cavilla, po kterém přitom Rock prahl od začátku. Rock proto přesvědčil Hamadovi nadřízené a Supermanovo cameo prý natočil v průběhu září. Děkujeme!

Zdroj: THR

Ondřej Novotný
Internetový pisálek, který se přes svůj blog a Ednu nakonec dostal i na Filmtoro. Povoláním zatím student, ve volném čase pak zaneprázdněný teoretik komiksových filmů a seriálů, který nevynechá ani jednu nerdskou diskusi. Mezi jeho filmové favority patří Star Wars, Indiana Jones a jakýkoli béčkový film se Sibyl Danning. Mimo film se intenzivně věnuje čtení nejrůznější literatury (převážně té německé), rád vyhledává kvalitní kebab po celé Praze a občas usedne v klubu Chocobamba při poslechu kvalitní žižkovské hudby.
Draci už tančí! Trailer na finále Rodu draka ukazuje Rhaeneřinu odplatu
Draci už tančí! Trailer na finále Rodu draka ukazuje Rhaeneřinu odplatu
18.10.2022 12:15:00 | Filmové novinky

HBO předvedlo velkolepý trailer na finále první řady svého chváleného seriálu Rod draka. Zatímco se devátý díl věnoval výhradně pletichám Hightowerů, finální epizoda ukáže druhou stranu konfliktu. A Rhaenyra rozhodně nezůstane se svou rodinou jen u slov.

Harrison Ford je klíčovým mužem Marvelu. Má nakročeno stát se dalším Hulkem
Harrison Ford je klíčovým mužem Marvelu. Má nakročeno stát se dalším Hulkem
18.10.2022 12:00:00 | Filmové novinky

Po tragickém skonu Williama Hurta zůstala klíčová postava dalších fází MCU, proslulý generál Thaddeus Ross, neobsazena. Po sérii spekulací nyní Marvel potvrdil herce, který Hurta nahradí. A jedná se o pořádně hvězdné jméno!

Tom Cruise se chystá točit ve vesmíru. Provede tam věc, kterou přepíše historii
Tom Cruise se chystá točit ve vesmíru. Provede tam věc, kterou přepíše historii
17.10.2022 14:30:00 | Filmové novinky

Režisér Doug Liman a herecká hvězda Tom Cruise plánují společný snímek, jenž se bude z části natáčet na Mezinárodní vesmírné stanici. Cruise by pak měl jako první civilista uskutečnit i výstup do vesmíru.

Wolverine nabírá formu! Hugh Jackman ukázal, jak se připravuje na Deadpoola 3
Wolverine nabírá formu! Hugh Jackman ukázal, jak se připravuje na Deadpoola 3
16.10.2022 14:30:00 | Filmové novinky

Hugh Jackman jen dva týdny po oznámení, že se vrací k roli Wolverina, naběhl do fitka začal pumpovat pořádné železo. Deadpool se mezitím dočkal odložení o pár měsíců kvůli problémům s produkcí chystaného Bladea.