FB pixel TP pixel
Budoucnost Hry o trůny je nejasná. Plánovaná pokračování míří k ledu © HBO Max

Budoucnost Hry o trůny je nejasná. Plánovaná pokračování míří k ledu

Turbulentní změny v hollywoodském molochu Warner Bros. Discovery nenechají bez zásahu ani jeden z předních brandů HBO, epické fantasy Hra o trůny. Prozradil to samotný autor knižní předlohy G. R. R. Martin.

6. 1. 2023 15:00 | Filmové novinky

Prezident ani ne rok staré firmy Warner Bros. Discovery David Zaslav se změn opravdu nebojí a svůj stanovený cíl udržet firmu finančně stabilní hodlá dodržet za každou cenu. Jedním z nástrojů pak mají být velké škrty, které už neminuly ani DC Universe či populární sci-fi Westworld. Změny zasáhnou i spin-offy Hry o trůny, prozatím se ale o budoucnost Rodu draka ale prý bát nemusíme. Alespoň se tak nechal slyšet autor populární knižní série a spoluautor scénářů George R. R. Martin, který stále pilně pracuje na druhé sezóně seriálu o velké občanské válce, jež později vešla do dějin jako Tanec s draky.

Spin-offy v šuplíku

Další seriály z magického světa plného draků, tajemných Bílých chodců a zákulisních intrik však zatím pevnějších obrysů nenabývají. Osudy Colryse Velariona s pracovním názvem The Sea Snake, příběhy z Dorne nazývané Ten Thousand Ships , v nichž by se měla objevit princezna Nymeria, či blíže nespecifikované seriály sledující Jona Snowa nebo každodenní život v Bleším zadku jsou zatím ve vývoji. Žádný z nich ale nedostal klíčový greenlight a Martin tvrdí, že některé z nich byly prozatím uloženy do šuplíku.

Vzápětí ale dodává, že naději neztrácí, protože je stejně snadné náměty z šuplíku vytáhnout, jako je tam i uložit. Větším otazníkem pak je autorovo notoricky nahnuté zdraví a také to, zda se mu podaří dokončit původní knižní sérii, po které všichni fanoušci touží. Budeme tak doufat, že čtyřiasedmdesátiletý autor obrátí svou pozornost správným směrem a dodá nám vykoupení za zpackanou osmou sérii Hry o trůny.

Zdroj: Deadline

Beata Mrazíková
Filmový vkus má pokřivený aktivním pohybem ve filmovém průmyslu, radost tak navzdory špatným marketingovým kampaním a hrozně nasazeným postsynchronům přináší především nekonečný přival reality shows a festivalové lahůdky. Kdyby se ztratily peníze ze světa, stále jí můžete platit v arašídových košíčcích a batátových hranolkách.
Bombastický trailer nového sci-fi Netflixu bere dech. Čeká nás válka kyborgů
Bombastický trailer nového sci-fi Netflixu bere dech. Čeká nás válka kyborgů
05.01.2023 18:50:00 | Filmové novinky

Netflix jen pár dní po zveřejnění krátké upoutávky na sci-fi novinku JUNG_E představil i plnohodnotný trailer, který masivně sází na velké trikové scény. A výsledek vypadá naprosto fantasticky.

Ambiciózní sci-fi seriál se vrací ve velkolepém traileru. Točili ho i Češi
Ambiciózní sci-fi seriál se vrací ve velkolepém traileru. Točili ho i Češi
05.01.2023 15:20:00 | Filmové novinky

Pokud jste fanoušky výpravné sci-fi Nadace, určitě vás potěší, že Apple právě vydal novou ukázku ke druhé řadě. Ta opět láká na epický děj s bohatou výpravou a skvělými triky.

Nejdrsnější horor nového roku přichází! Extrémně krvavý trailer nahání husí kůži
Nejdrsnější horor nového roku přichází! Extrémně krvavý trailer nahání husí kůži
04.01.2023 20:00:00 | Filmové novinky

Od remaku kultovního hororu Sama Raimiho Lesní duch letos uběhne už 10 let, což je nejvyšší čas znovu oprášit Necronomicon a pozlobit pár lidí zákeřným démonem, který se vyžívá v brutalitách. A soudě podle traileru se mají naše žaludky na co těšit.

Jedna z nejlepších komedií roku 2022 dorazila nečekaně brzy online
Jedna z nejlepších komedií roku 2022 dorazila nečekaně brzy online
04.01.2023 18:35:00 | Filmové novinky

Pokud potřebujte k novému roku trochu pozvednout náladu a již jste viděli výtečný Trojúhelník smutku, máme pro vás další tip. Nečekaně se totiž objevila online další ze skvělých komedií posledních měsíců. Tuhle ale řada lidí přehlédla.