FB pixel TP pixel
Nový akční nářez Netflixu v traileru láme kosti a neštítí se brutality © Netflix

Nový akční nářez Netflixu v traileru láme kosti a neštítí se brutality

Pokud jste fanoušky akčního drtiče Iko Uwaise, určitě vás potěší, že se na Netflix chystá celovečerní akčňák s prvky fantasy Fistful of Vengeance, ve které se Iko zhostí hlavní role a bude rozdávat nespočet úderů pěstí a kopanců.

27. 1. 2022 15:00 | Filmové novinky

Novodobou akční ikonu Ika Uwaise není třeba milovníkům rubaček tělo na tělo blíže představovat. Dvojice indonéských hitů Zátah a Zátah 2 oživily a modernizovaly žánr kontaktních bitek a prakticky se staly okamžitou akční klasikou. Nemalou zásluhu na tom měl samozřejmě i režisér Gareth Evans, který nechal Uwaise v přehledných choreografiích vyniknout. Bohužel, od té doby se herci nedaří na tento úspěch navázat. Zahrál si sice ve velkofilmech Star Wars: Síla se probouzí a G. I. Joe: Snake Eyes či v relativně povedené krvavé napodobenině Zátahu s názvem Jde si pro nás noc, fanoušci Ika ale pravděpodobně čekali větší využití jeho talentu.

Před třemi lety pak mnozí z nich vkládali naděje do projektu, který nabídl ve svém katalogu Netflix. Bylo to desetidílné akční fantasy Zabijáci Wu, které vyprávělo béčkovou story o kuchaři, který je posledním z vyvolených bojovníků. Společně s kriminálním vyšetřovatelem se vydává po stopě dávného tajemství, při kterém nakopávají zadky nadpřirozeným zabijákům. Většina fanoušků ovšem seriál odzívala pro jeho scenáristickou nemohoucnost, otřesnou přehlídku nekvalitních speciálních efektů a průměrnou akční choreografii. Sledovanost ale musela být slušná, protože se loni Netflix překvapivě rozhodl, že na toto dobrodružství naváže filmovým pokračováním, které dostalo název Pěstní msta a zhlédnout jej budeme moci již od 17. února. Podle tvůrců bude tento celovečerák mnohem akčnější a užít by se jej měli i diváci, kteří původní seriál neznají.

Petr Kollár
Formovaly ho akčňáky, sci-fi a horory z osmdesátek a devadesátek. Posléze na VHS během dvou dnů bingewatchnul Twin Peaks a s ním se zrodila i láska k dlouhým vyprávěním, které s příchodem Netflixu získaly tu pravou platformu. Dnes se věnuje hollywoodské klasice, hongkongskému akčnímu filmu, japonskému anime i evropskému artu. Před pár lety se začetl do komiksových světů (a v poslední době mangy obzvláště). Rád se prochází po horách, miluje lesy a nepohrdne kvalitním pivem.
10 nejočekávanějších filmů a seriálů konce zimy
10 nejočekávanějších filmů a seriálů konce zimy
27. 1. 2022 7:00:00 | Filmové novinky

Dlouhé zimní večery se sice už začínají pomalu krátit, ale přesto nám do jara zbývá ještě pár měsíců. Neexistuje snad lepší způsob, jak trávit večer než s dobrým filmem či seriálem. Jaké jsou ty nejočekávanější pecky následujících týdnů?

Pattinsonův Batman vám nažene husí kůži. Poslechněte si soundtrack
Pattinsonův Batman vám nažene husí kůži. Poslechněte si soundtrack
25. 1. 2022 7:00:00 | Filmové novinky

Premiéra patrně nejočekávanějšího filmu letošního roku, Batmana Matta Reevese, je už za rohem. Režisér poměrně nedávno svůj snímek, který bude mít téměř tři hodiny dokončil, nyní pak ve spolupráci s Michaelem Giacchinem představil ústřední melodii. A ta nás vrhá do depresivního Gothamu víc než kdy jindy.

Hvězda Hry o trůny bojuje v mrazu o život. Netflix láká drsným trailerem
Hvězda Hry o trůny bojuje v mrazu o život. Netflix láká drsným trailerem
24. 1. 2022 7:00:00 | Filmové novinky

Netflix nás v ukázce na připravovaný historický survival Proti ledu láká na nebezpečné ledové dobrodružství, které sleduje odvážnou dvojici při expedici v Grónsku. V hlavní roli uvidíme dánskou hvězdu Nikolaje Coster-Waldaua.

Doctor Strange bude v novém filmu třikrát. Dostane Iron Man novou tvář?
Doctor Strange bude v novém filmu třikrát. Dostane Iron Man novou tvář?
23. 1. 2022 9:00:00 | Filmové novinky

Už letos nás čeká pravý opening marvelovského multiverza, ke kterému dojde ve snímku Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství. Film se dočkal celé řady dotáček, údajně kvůli přidání nejrůznějších cameo rolí. Dočkáme se tedy starých známých tváří?