FB pixel TP pixel
Zápletka pátého Indyho odhalena. Náckové zaútočí v nečekaném období © Lucasfilm

Zápletka pátého Indyho odhalena. Náckové zaútočí v nečekaném období

Magazín Empire ve svém nejnovějším čísle přinesl nové informace o chystaném závěrečném filmu Harrisona Forda v roli Indiana Jonese. Potvrdily se dlouhodobé spekulace, že Indyho čeká angažmá v dobývání Měsíce.

20. 11. 2022 17:00 | Filmové novinky

Nacisté patří mezi ikonické padouchy Indyho dobrodružství a jelikož to s komunisty ve spojení s mimozemšťany v minulém filmu úplně nevyšlo, vrátí se tvůrci v čele se scenáristou Jezem Butterworthem a režisérem Jamesem Mangoldem k osvědčené klasice. Jak se ale nacisté dostanou do Ameriky, když je Indy ve filmu očividně zestárlý a děj se má odehrávat na konci 60. let?

Dobývání Měsíce a nacisté

Zápletka se má odehrávat v roce 1969 a má se motat kolem zapojení nacistů do snahy USA dobýt konečně Měsíc. A jak znalci poválečné historie vědí, 20. července 1969 Neil Armstrong skutečně udělal první lidské šlápoty na Měsíci, dost možná by se však zlomový okamžik v dějinách lidstva nestal, kdyby po skončení druhé světové války nezačal pro NASA pracovat německý konstruktér Wernher von Braun. Ten se stal čelním představitelem NASA a stál za vznikem rakety Saturn V, která vynesla loď Apollo k Měsíci. Během války stál rovněž za konstrukcí raket V-2, kterými Němci ostřelovali Londýn.

Zápletka pátého Indyho odhalena. Náckové zaútočí v nečekaném období © Empire / Lucasfilm

Děj filmu se tak má točit okolo situace, kdy za programem Apollo stojí bývalí nacisté a Indy si není jistý tím, zda bychom jim měli věřit. Což nemá moc daleko k realitě. Padouch Voller v podání Madse Mikkelsena má pak společně se svým drsňákem Klaberem (Boyd Holbrook) prahnout po zbrani, která má mít ničivé účinky. Budou snad mít bývalí nacisté v přípravách další ničivou raketu, anebo budou stále pátrat po něčem nadpřirozeném?

Na to si budeme muset počkat minimálně do traileru, který by snad měl dorazit do několika dní a měl by Indyho vzít mimo jiné do New Yorku. Mezitím si připomeňme, že se jedná o první film ze série o Indiana Jonesovi, který nerežíruje Steven Spielberg a v němž nemá prsty George Lucas. Kromě Forda a zmíněných představitelů padouchů se ve filmu objeví i Antonio Banderas, Toby Jones nebo Phoebe Waller-Bridge, o níž se spekulovalo jako o Fordově nástupkyni. Tyto drby ale popřel sám režisér Mangold.

Zdroj: Empire

Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Noví Strážci galaxie přináší vánoční atmosféru. Kritici jsou naprosto nadšení
Noví Strážci galaxie přináší vánoční atmosféru. Kritici jsou naprosto nadšení
20.11.2022 16:00:00 | Filmové novinky

Už 25. prosince se na Disney Plus přiřítí noví Strážci galaxie, kteří prožijí jedno báječné vánoční dobrodružství. Fanoušky čeká Drax, Mantix, Star-Lord a dokonce i nová fáze dospělejšího Groota. A první recenze jsou nadmíru spokojené.

Nový Vetřelec vznikne a půjde ve stopách Predátora. Už obsadil novou Ripleyovou
Nový Vetřelec vznikne a půjde ve stopách Predátora. Už obsadil novou Ripleyovou
20.11.2022 15:00:00 | Filmové novinky

Chystaný restart Vetřelce, kterého se ujme režisér Fede Álvarez, se konečně probouzí k životu. Nové zprávy odhalují představitelku hlavní role a stav natáčení.

Poslední velký český seriál letoška přichází. Trailer sází na napětí a patos
Poslední velký český seriál letoška přichází. Trailer sází na napětí a patos
18.11.2022 16:55:00 | Filmové novinky

Voyo v novém traileru představuje svůj poslední hit letošní sezóny. Napínavé dobové krimi Král Šumavy: Fantom temného kraje mají na svědomí hvězdní tvůrci a může se pyšnit i skvělým obsazením.

Hororová revoluce na spadnutí. Nejúspěšnější tvůrci současnosti chtějí spojit síly
Hororová revoluce na spadnutí. Nejúspěšnější tvůrci současnosti chtějí spojit síly
17.11.2022 14:00:00 | Filmové novinky

Velikáni hororového žánru James Wan a Jason Blum zvažují spojení sil a vznik pravděpodobně největší a nejúspěšnější produkční společnosti orientující se na žánr plný děsu a napětí.