FB pixel TP pixel
Indiana Jones 5 je tady! První trailer odhaluje omlazeného Forda i osudový název © Lucasfilm

Indiana Jones 5 je tady! První trailer odhaluje omlazeného Forda i osudový název

Režisér James Mangold nelhal, když pár týdnů zpátky sliboval, že se již brzy dočkáme prvního traileru na páté dobrodružství Indiana Jonese. Trailer nyní dorazil a jedná se o stejnou upoutávku, kterou Disney pár měsíců zpátky ukazoval za zavřenými dveřmi. Novinkou je ale dosud utajený název.

1. 12. 2022 22:30 | Filmové novinky

Indiana Jones and the Dial of Destiny. Tak zní originální název pátého Indiana Jonese, v němž se Harrison Ford po 15 letech vrátí do své ikonické role. Nikde však není ani vidu, ani slechu po jeho synovi a jeho ženě z minulého filmu. Místo toho dostaneme kmotřenku s tváří Phoebe Waller-Bridge, u níž se spekuluje, že by mohla převzít ikonický bič a klobouk. Režisér Mangold však tyto drby popírá a z traileru o moc moudřejší rozhodně nebudete. Waller-Bridge každopádně bude s Fordem sdílet řadu akčních scén a potvrzen je i návrat nacistů, které zastoupí charismatičtí borci Mads Mikkelsen a Boyd Holbrook.

V traileru se zápletka prozatím vůbec neřeší. Víme však, že by se měla točit okolo vesmírného závodu ve snaze dobýt Měsíc, čehož se historicky aktivně účastnili i bývalí nacisté, kteří po válce prchli do USA. Film by však měl s realitou zacházet jako obvykle po svém, takže se můžeme těšit na pravděpodobně méně realistické vyobrazení roku 1969, v němž se má nový příběh odehrávat. Rovněž víme, že se Indy během svého pátrání po dalším tajemném artefaktu (vidíme ho již v traileru?) vydá i do New Yorku, kde zažije divokou honičku. Film má stanovenou premiéru 29. 6. 2023 a poprvé v historii série za ním kreativně nestojí Steven Spielberg nebo George Lucas.

Přidejte se do skupiny Disney+ Česko na Facebooku pro další novinky ze světa Disney.
Reklama
Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Transformers 7 v prvním traileru lákají na nové válečné frakce a kupu akce
Transformers 7 v prvním traileru lákají na nové válečné frakce a kupu akce
01.12.2022 20:00:00 | Filmové novinky

Studio Paramount představilo světu nový reboot akční franšízy Transformers. V sedmém dílu série se fanoušci dočkají slavných Beast Wars, když se na scéně objeví zcela nové frakce věčně soupeřících Autobotů a Decepticonů. Čekají nás epické bitvy mezi plechovými zvířaty.

Nejkrvavější film Vánoc přichází! Recenze slibují velkou zábavu s hvězdou Stranger Things
Nejkrvavější film Vánoc přichází! Recenze slibují velkou zábavu s hvězdou Stranger Things
01.12.2022 18:00:00 | Filmové novinky

Za necelý týden bude v českých kinech k vidění krvavá vánoční podívaná Šílená noc v hlavní roli s Davidem Harbourem v roli nerudného Santy Clause, kterého není radno naštvat. A kritici překvapivě snímek chválí.

Nejočekávanější sci-fi současnosti odhalilo dokonalé obsazení
Nejočekávanější sci-fi současnosti odhalilo dokonalé obsazení
01.12.2022 10:25:00 | Filmové novinky

Premiéra nejočekávanějšího sci-fi příštího roku se nezadržitelně blíží a už 16. ledna zjistíme, jak se adaptace videoherní série The Last of Us povedla. Nadšení fanoušků je prozatím nemalé a nové odhalení kompletního obsazení vzbuzuje velkou radost. Samozřejmě se ale najdou i škarohlídové, kterým vadí nesmysly.

Největší český hit roku je konečně výhodně online! Nabídka se nedá odmítnout
Největší český hit roku je konečně výhodně online! Nabídka se nedá odmítnout
01.12.2022 10:00:00 | Filmové novinky

Je to tam! Po několika měsících od oznámení jsme se konečně dočkali a Julius Lavický z Vyšehradu doopravdy zamířil do světa online filmů za předplatné. Což je před Vánoci rozhodně fajn, protože vás čeká i hromada další zábavy.