FB pixel TP pixel
Žižka je novým megahitem Netflixu. Ostatní české filmy mu mohou závidět © Bioscop

Žižka je novým megahitem Netflixu. Ostatní české filmy mu mohou závidět

Historický spektákl Jan Žižka v kinech nasbíral přes 300 000 diváků a daří se mu i po vypuštění na streamovací služby. Online je sice už od konce října, až nyní ale sklízí globální slávu díky Netflixu.

10. 11. 2022 17:15 | Filmové novinky

Nový film Petra Jákla se musí pořádně otáčet. Na české poměry masivní rozpočet 450 milionů korun totiž je potřeba dorovnat a jen z tuzemských kin neměl snímek o slavném vojevůdci Janu Žižkovi šanci investované peníze splatit. Jákl ale rozhodně neotálel a již před českou premiérou začal film úspěšně prodávat na další trhy, díky čemuž se v kuloárech mluví o tom, že projekt jako takový rozhodně ztrátový není. Již 31. října Jan Žižka vstoupil na TVOD služby v Severní Americe a Jihoafrické republice, kde se mu podařilo prakticky každý den dostat do TOP 10 nejsledovanějších titulů. Nyní ale přichází globální sláva, protože Žižku od včerejška konečně nasadil i Netflix.

Ten snímek vypustil ve 40 zemích světa a všude zaznamenal fantastický úspěch, když se vyšvihl do TOP 10 nejpopulárnějších filmů. Podle dat naší platformy FlixPatrol povětšinou vystoupal až na druhou příčku nejsledovanějších snímků, když uspěl například ve Francii, Německu, Rakousku, ale i na Islandu, na Maltě či v Mexiku - viz podrobná data. Jedná se tedy o výrazně větší úspěch, než když se na českém Netflixu daří tuzemským snímkům, ty totiž za hranicemi úspěch i kvůli jazykové bariéře neslaví. Dosud žádný jiný český film neměl na službě streamovacího obra takto masivní nasazení a takto krásná čísla. Češi si však Žižku na Netflixu zatím neužijí. U nás, ale například i v USA Netflix film prozatím vůbec nenabízí. Stejná situace ale platí i v desítkách dalších zemích, kde je Netflix již dostupný. Jákl zkrátka prodal práva jen na část trhů a dosud není jasné, na jaké platformě bude jeho film uveden v Česku. My každopádně gratulujeme k nemalému úspěchu.

Zdroj: FlixPatrol

 106 394 zobrazení   6 014 se líbí
Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Tvůrci Pána prstenů uznávají kritiku fanoušků. Odhalili, kdy můžeme čekat změny
Tvůrci Pána prstenů uznávají kritiku fanoušků. Odhalili, kdy můžeme čekat změny
10.11.2022 12:00:00 | Filmové novinky

Přestože se tvůrci seriálu Prsteny moci museli z velké části bránit především toxickým a nesmyslným útokům některých tolkienovských fanoušků, řada výtek k fungování seriálového světa byla určitě relevantní. Ty si chtějí autoři vzít k srdci při realizaci nových epizod.

Netflix objednal pokračování dvou nových seriálových megahitů
Netflix objednal pokračování dvou nových seriálových megahitů
09.11.2022 15:20:00 | Filmové novinky

Producent Ryan Murphy se trefil do černého v krátké době hned dvakrát po sobě. Jeho nové seriály Monstrum: Příběh Jeffreyho Dahmera a Vidím vás se staly velkými diváckými hity. Netflix si tak logicky ihned objednal jejich pokračování.

Hvězdné fantasy natočené v Česku přichází s 2. řadou. S trailerem přišly špatné zprávy
Hvězdné fantasy natočené v Česku přichází s 2. řadou. S trailerem přišly špatné zprávy
09.11.2022 11:00:00 | Filmové novinky

Amazon sice aktuálně sbírá diváky hlavně na nového Pána prstenů, přičemž chystá i pokračování fantasy Kolo času, na obrazovky se však vrací i seriál Carnival Row, který měl hodně komplikovaný vznik.

Jak to vypadá s novou Hvězdnou bránou? Autor SG-1 odhalil smutnou budoucnost
Jak to vypadá s novou Hvězdnou bránou? Autor SG-1 odhalil smutnou budoucnost
09.11.2022 9:00:00 | Filmové novinky

Populární seriál Hvězdná brána započal svou dlouholetou cestu již v 90. letech a od svého vzniku se rozrostl o tři spin-off seriály a řadu filmů. Seriál, který vznikl na motivy stejnojmenného filmu Rolanda Emmericha z roku 1994, se měl dočkat renesance. Nyní se však zdá, že se návrat na televizní či jiné obrazovky nekoná.