FB pixel TP pixel
Jan Žižka konečně míří na český Netflix. Služba odhalila brzké datum premiéry © Bioscop

Jan Žižka konečně míří na český Netflix. Služba odhalila brzké datum premiéry

Historická akční podívaná Jan Žižka režiséra Petra Jákla po své pouti kiny zavítala před několika týdny i na Netflix, na české verzi ovšem dosud dostupná nebyla. To se ovšem brzy změní.

23. 12. 2022 13:00 | Filmové novinky

Historický spektákl Jan Žižka režiséra Petra Jákla v kinech s velkou pravděpodobností nevydělal tolik, kolik by si jeho tvůrci přáli, aby se splatil na české poměry masivní rozpočet 450 milionů korun. V zámoří dokázal Žižka nasbírat 1,3 milionů dolarů, globálně 4,4 miliony. V Česku pak na Žižku dorazilo přes 344 tisíc diváků. Na druhou stranu se dá říci, že uvedení do kin mohlo pomoci alespoň jako reklama, protože Žižkovi se nebývale dařilo při vstupu do online světa. Po premiéře na TVOD službách se často dokázal dostávat do TOP 10 nejsledovanějších titulů.

Poté byl během listopadu snímek zakoupen Netflixem do několika desítek zemí a všude zaznamenal fantastický úspěch, když se opět vyšvihl do TOP 10 nejpopulárnějších filmů. V Česku se ovšem uvedení na Netflixu Žižka dosud vyhýbal a nebylo jasné, jestli jej u nás na této platformě vůbec uvidíme. Na tuto otázku už ovšem stihl Netflix odpověď. Právě totiž oznámil, že se na Nový rok dočkáme uvedení Jana Žižky na jeho streamovací platformě i v Česku a od 1. ledna 2023 si tak budeme moci v našich obývácích užít historickou produkci s Benem Fosterem, Sophie Lowe, Michaelem Cainem či Matthew Goodem.

Petr Kollár
Formovaly ho akčňáky, sci-fi a horory z osmdesátek a devadesátek. Posléze na VHS během dvou dnů bingewatchnul Twin Peaks a s ním se zrodila i láska k dlouhým vyprávěním, které s příchodem Netflixu získaly tu pravou platformu. Dnes se věnuje hollywoodské klasice, hongkongskému akčnímu filmu, japonskému anime i evropskému artu. Před pár lety se začetl do komiksových světů (a v poslední době mangy obzvláště). Rád se prochází po horách, miluje lesy a nepohrdne kvalitním pivem.
Diváci určili nejočekávanější filmy roku 2023. Zklamal Indiana Jones i Nolan
Diváci určili nejočekávanější filmy roku 2023. Zklamal Indiana Jones i Nolan
22.12.2022 15:00:00 | Filmové novinky

Největší americký prodejce lístků do kina se v anketě ptal tisíců lidí, na které filmy následujících měsíců se těší nejvíc. A ačkoli výsledkům vévodí především velké hollywoodské blockbustery, i mezi nimi se najde celá řada překvapení.

Nový Vetřelec skutečně vznikne. Má nové jméno, hrdinku a chce být jako Predátor
Nový Vetřelec skutečně vznikne. Má nové jméno, hrdinku a chce být jako Predátor
22.12.2022 14:45:00 | Filmové novinky

Práce na chystaném restartu Vetřelce, který má pod palcem hororový režisér Fede Álvarez, se po období klidu rozbíhají ve vysokém tempu. Po nedávno oznámeném jméně hlavní představitelky, byl nyní představen nový pracovní název spolu s místem a datem natáčení.

HBO odhalilo největší seriály příštího roku. Láká na sci-fi, akční nářezy i temné krimi
HBO odhalilo největší seriály příštího roku. Láká na sci-fi, akční nářezy i temné krimi
22.12.2022 14:00:00 | Filmové novinky

Streamovací služby se před koncem roku snaží lákat diváky na následující měsíce, které samozřejmě nabídnou celou řadu seriálových novinek i návratů oblíbených hrdinů. Nejinak je tomu u HBO, které jeden z největších seriálů roku chystá už rovnou na leden.

První záběry z druhé řady Lokiho jsou tady. Disney ukázal i další očekávané hity
První záběry z druhé řady Lokiho jsou tady. Disney ukázal i další očekávané hity
21.12.2022 14:50:00 | Filmové novinky

Streamovací služba Disney Plus chystá na příští rok velmi pestrou nabídku titulů a nepřekvapivě bude sázet na své stěžejní značky, jakými jsou Marvel, Star Wars nebo animační studia Pixar či Disney Animation. Nový trailer nám dává první ochutnávku toho nejzajímavějšího.