FB pixel TP pixel
10 důvodů, proč je Jason Momoa naprosto boží © Warner Bros. / HBO

10 důvodů, proč je Jason Momoa naprosto boží

Khal Drogo, Arthur Curry a Duncan Idaho. Všechny je spojuje jedno jméno a jedna z největších (doslova dvoumetrová) postav Hollywoodu - Jason Momoa. Přes své drsné vzezření se však jedná o jednoho z největších miláčků filmového průmyslu a my vám přinášíme desítku důvodů proč.

Zajímavosti

Není úplně největším fanouškem oblečení

Mimo obtáhlého neoprénového kostýmu se Aquaman objevuje až podezřele často jen ve spodním dílu plavek a rozhodně musíme prvně říct, že se za to vůbec nezlobíme. Jason Momoa se nechal několikrát slyšet, že dle jeho názoru je oblečení (především pak jeho horní polovina) značně přeceňované. Stejně tak se nechal slyšet, že i další výdobytky civilizace jsou trochu zbytečné, když nejlepším místem na romantické rande je jeho ložnice - v jednoduchosti je krása.

Pro svůj oblíbený mok udělá cokoliv

Pro roli Aquamana se musí neustále udržovat ve formě a pojídání čehokoli nepřipadá v úvahu, obzvlášť když jeho nejoblíbenějším nápojem je pořádně hutný a intenzivní irský stout. Není nic, co by Momoa pro plechovku (nebo dvě) nápoje s ikonickou kuličkou v plechovce neudělal, a tak je jeho jídelníček až úsměvný. Když jíte celý den pouze rybu se salátem, tak je potřeba doplnit kalorie něčím výživnějším a ani my si nedokážeme představit k jejich doplnění nic lepšího než právě tekutý chléb s názvem Guinness.

O své rutině je stoprocentně upřímný

Ruku na srdce, jak moc nás doopravdy baví workouty a hodiny strávené ve společnosti činek a benchpressů, a jak moc to děláme pro svůj fyzický vzhled a zdraví? Jason je v tomto stoprocentně upřímný a nejednou se nechal slyšet, že zvedání těžkých vah není nic pro něj, o kardiu ani nemluvě. Jeho velkou vášní je ale horolezení, a tak dny v posilce nahrazuje na boulderu, který je silovější variantou tradiční lezecké stěny. S jeho téměř dvoumetrovou výškou a obřími pazourami se to musí lézt! Chceme vidět bitvu s Adamem Ondrou, a to hned!

Neváhá se obětovat pro dobro planety

K Momoovu snadno rozpoznatelnému vzhledu patří mimo dlouhé vlnité hřívy a tetování navazující na historickou tradici i jeho vous. Jaké to pak bylo nemilé překvapení, když se jej před dvěma lety veřejně vzdal. Jak ve videu, které se právoplatně stalo virálním hitem, vysvětluje, chtěl tímto upozornit na spotřebu plastových lahví a jejich obtížnou rozložitelnost, když vyzýval diváky k používání skleněných či hliníkových variant. Ačkoliv byl s holou tváří téměř k nepoznání, zpráva rozhodně více než splnila svůj účel. Nutno dodat, že k tomu samozřejmě nemohl použít jednorázovou žiletku. Dnes se již opět hrdě honosí porostem na tváři a my tušíme, že se jej možná musel vzdát kvůli natáčení snímku Duna. O to působivější však je, jak velkou z toho dokázal udělat událost.

Je patřičně hrdý na své kořeny

Jason sice vyrůstal na americkém středozápadě v zapadlém státě Iowa, jeho předci však pocházejí z havajských ostrovů, kde se i narodil a prvních pár let žil. Díky svým kořenům získal pro Hollywood atraktivní exotický look a je na něj tak patřičně hrdý. Role polynéského poloboha tak pro něj znamená víc než běžnou pracovní úlohu a Jason je za to, že ji mohl ztvárnit velmi vděčný. Odkaz předků tak i hrdě nese na předloktí ve formě rukávu, který symbolizuje tradiční oceánská tetování.

Umí si ze sebe udělat legraci

Velký muž má velký smysl pro humor. Pro nás na sofistikovaný humor příliš nehledící je pak dobrou zprávou, že se mnohdy jedná o humor velmi nízký, ale přesto rozkošný. Jason se jednou nechal slyšet, že pro svůj neobroušený ostrovtip jsou mu pravděpodobně nadobro zapovězeny role v romantických komedií, ledaže by hrál nerdského kamaráda hlavního hrdiny. Svou otevřeností a upřímností je oblíbeným hostem v talkshows, přesto však dokáže moderátory někdy pořádně potrápit, jako když se jednou natolik mazlil s Conanem O`Brianem, že se málem zapomnělo na ostatní hosty.

Je vzorný Aquatáta

Poslední výzkumy říkají, že čím větší je výškový rozdíl mezi partnery, tím je šance na láskyplný a dlouhotrvající vztah větší. Právě Jason se svou o téměř půl metru menší manželkou jsou často dáváni za příklad. Nejenže je skvělým manželem, ale i otcem. O to pozoruhodnější je, že sám pochází z rozpadlé rodiny a prý nejdříve vůbec netušil, co by měl správný otec dělat. V průběhu let se však do své role více než vžil a dnes bere své dva potomky rybařit i na dobrodružné výlety.

Málem zdrhnul k Marvelu

Dneska si sice jako osvaleného vládce moří ztěžka dokážeme představit někoho jiného, nechybělo ale málo a Aquaman mohl mít úplně jinou tvář. Prapůvodně se sice Momoa ucházel o roli tajného mstitele s netopýří maskou, z castingu však nakonec dobrovolně odstoupil, jelikož se domníval, že jeho pojetí Batmana neodpovídá představám studia Warner Bros. Následně zkoušel štěstí u konkurence, kde se ucházel o roli ve Strážcích galaxie. Naštěstí zde však platí sousloví do třetice všeho dobrého, protože voda havajskému rodákovi sluší rozhodně o dost víc než vesmír, tmavé jeskyně a miliardářská sídla.

Umí to i s hudebními nástroji

K hudbě a hudebním nástrojům má i díky své manželce Lise Bonet, která je bývalou partnerkou Lennyho Kravitze, velmi blízko. Doma se tak pyšní sbírkou elektrických kytar a baskytar, mezi jeho oblíbence se řadí především značka Fender od jejíhož mistra konstruktéra dostal basu vyrobenou na míru. Momoa však lituje, že se nezačal učit brnkat na struny dříve, a tak se alespoň teď snaží dohánět své mladické resty. Svou lásku k rockové hudbě naplno ukázal, když dostal příležitost zahrát si alter ego Ozzyho Osbourna v klipu Scary Little Green Man. Kdyby se rozhodl s hraním seknout, stage diving a naplněné stadiony fanynek by určitě byly druhou možností.

Rád sešlápne plyn

Zdá se to až skoro jako klišé, ale mimo lásky ke kytarám se Momoa netají ani tím, že se rád projede na své motorce, nejlépe s partnerkou objímající jeho pas (pokud je toho vůbec kvůli své drobné postavě schopná). Ke své lásce k motocyklům se vyznal v krátkém dokumentu Where the Wild Stomped In, kde nejen že se můžeme seznámit s jeho sbírkou čítající i vintage Harleye a další pozoruhodnosti, ale nahlédneme i do dílny plné oleje a benzínu. Jason je nejen vášnivý řidič, ale rád se ve strojích i hrabe, a tak mu žádný defekt není překážkou.

 24 195 zobrazení   490 se líbí
Kdo se objeví v seriálu Hawkeye? Nejvtipnější Avenger má pár překvapení
Kdo se objeví v seriálu Hawkeye? Nejvtipnější Avenger má pár překvapení
22.11.2021 17:00:00 | Zajímavosti

Premiéra dalšího marvelovského seriálu se kvapem blíží a už 24. listopadu si fanoušci užijí vánoční dobrodružství milovaného lučištníka. Pojďme se proto před premiérou podívat na postavy, na které se v Hawkeyeovi můžeme těšit.

ROZBOR: 5 padouchů i další hrdinové. Co ukázal trailer Spider-Mana?
ROZBOR: 5 padouchů i další hrdinové. Co ukázal trailer Spider-Mana?
19.11.2021 11:00:00 | Zajímavosti

Už několik dní je venku poslední trailer na snímek Spider-Man: Bez domova. I když se v něm nakonec dva předchozí představitelé ikonického pavoučího hrdiny nakonec neukázali, dočkali jsme se i tak celé řady odhalení. Pojďme se podívat na ty nejvýznamnější z nich!

ROZBOR: Co ukázal trailer Zaklínače? Lešij, Vereena i mučení Yennefer
ROZBOR: Co ukázal trailer Zaklínače? Lešij, Vereena i mučení Yennefer
11.11.2021 8:00:00 | Zajímavosti

Zatímco se fanoušci Zaklínače stále pesimisticky dívají na své kalendáře a snaží se smířit s faktem, že k nim Geralt na obrazovky dorazí až za celých 5 týdnů, nám to nebrání ponořit se znovu do téměř 3minutového oficiálního traileru, abychom se mohli těšit ještě víc.

9 důvodů, proč se těšit na Dunu 2. O čem bude pokračování sci-fi roku?
9 důvodů, proč se těšit na Dunu 2. O čem bude pokračování sci-fi roku?
02.11.2021 12:00:00 | Zajímavosti

Pomalé a meditativní sci-fi umí i dnes zbořit kina. První část plánovaného dvoudílného spektáklu nechala spoustu otevřených konců. Na co se můžeme těšit do druhého filmu?