FB pixel TP pixel
Johnny Depp se vrací k filmům. Jeho nový projekt podpořil Netflix © Walt Disney Pictures

Johnny Depp se vrací k filmům. Jeho nový projekt podpořil Netflix

Johnny Depp se po vyhraném soudu s Amber Heard vrací k filmům. Nyní ho podpořil i Netflix. Ten má však i jiné důvody, které jsou dané platnou legislativou.

21. 7. 2022 12:00 | Filmové novinky

Společnost Netflix se rozhodla podpořit návrat Johnnyho Deppa k filmu. Ten před kamerami stanul naposledy v roce 2020 ve filmu Minamata. Na vině je pochopitelně dlouholetý spor s bývalou manželkou Amber Heard. Ta oběma v roce 2016 obrátila život naruby, když nařkla herce z domácího násilí a o několik let později také ze sexuálního zneužití. Od chvíle, kdy byl Depp obviněn, čelí ze strany hollywoodských studií jednomu odmítnutí za druhým. Dalo by se tak říct, že Hollywood Deppa de facto zavrhl a herec tak musel hledat štěstí jinde.

První filmovou roli po delší pauze nakonec našel mimo USA a sice ve Francii. Herec se objeví v připravovaném snímku La Favorite, kde ztvární krále Ludvíka XV. Snímek zrežíruje francouzská herečka a režisérka Maiwenn Le Besco. Novinka La Favorite by měla přijít do francouzských kin již během příštího roku. Natáčet by se mělo tři měsíce s tím, že začátek je v plánu již na toto léto.

Uvedení na Netflixu

Johnny Depp se vrací k filmům. Jeho nový projekt podpořil Netflix © Warner Bros.

Depp má zmíněnou roli domluvenou již nějakou dobu, ale až nyní se snímek rozhodl podpořit Netflix. Ten totiž koupil práva na jeho uvedení, kterého by se předplatitelé měli dočkat po 15 měsících od premiéry ve francouzských kinech. Detaily uzavřené dohody nebyly zatím oficiálně zpřístupněny veřejnosti, ale již v tuto chvíli lze říci, že snímek bude ke zhlédnutí pouze na francouzském Netflixu, neboť pouze pro ten Netflix sehnal práva. Krapet pozitivní zprávou však je, že peníze, které film díky Netflixu získal, poputují rovnou do jeho produkce.

Netflix se na vývoji filmu nikterak podílet nebude. Odkoupením práv pouze podpořil produkci filmu a s ní spojený návrat Johnnyho Deppa. V budoucnu se očekává, že podobných případů bude více. Nově totiž musí streamovací služby v zemích EU dodržovat směrnici, která uvádí, že 30 % jejich obsahu musí být evropského původu. Netflix uvedl, že v roce 2022 plánuje do francouzských filmů investovat až 40 milionů eur, přičemž jedním z prvních takovýchto případů je právě snímek La Favorite s Johnny Deppem. Další film, do kterého Netflix ve Francii plánuje investovat, je například nový Asterix & Obelix.

Johnny Depp minulý měsíc vyhrál soudní spor se svou bývalou manželkou Amber Heard, jehož předmětem bylo především poškození hercova jména a kariéry. Depp se může z výsledku soudu radovat, zda se mu však podaří v Hollywoodu obnovit svou reputaci, to ukáže až čas.

Vojtěch Balák
Filmový a seriálový nadšenec, který se rád pohybuje v audiovizuálním světě a ještě raději o něm píše. Milovník hororů a sci-fi všeho druhu. Rád nahlédne i do komiksového světa, zvláště pak do toho plného živých mrtvých. Když zrovna nekouká na film, cestuje, fotí a dělá grafiku.
Rod draka má epický nový trailer. Nové Hře o trůny nechybí draci, ani akční řež
Rod draka má epický nový trailer. Nové Hře o trůny nechybí draci, ani akční řež
20.07.2022 20:15:00 | Filmové novinky

HBO Max měsíc před premiérou konečně ukázalo první pořádný trailer na jeden z fantasy vrcholů roku 2022. Draky se to v něm jen hemží, navíc nás čeká i rodinné drama plné intrik a zrady!

Nový trailer Predátora konečně odhaluje novou podobu titulního lovce
Nový trailer Predátora konečně odhaluje novou podobu titulního lovce
20.07.2022 13:20:00 | Filmové novinky

Snímek Predátor: Kořist dorazí už 5. srpna na streamovací službu Disney Plus. Nyní jsme se dočkali nové krátké upoutávky, která umožňuje pořádně se podívat na titulního lovce, který se tentokrát pustí do křížku s indiány.

Konečně pořádný Tekken! Netflix ukázal trailer, který nadchne fanoušky
Konečně pořádný Tekken! Netflix ukázal trailer, který nadchne fanoušky
19.07.2022 17:00:00 | Filmové novinky

Netflix ukázal plnohodnotnou upoutávku na novou seriálovou adaptaci herního fenoménu Tekken. Seriál s podtitulem Bloodlines nabídne poctivé zpracování a věrnost předloze.

Tvůrce Euforie natočil nejžhavější seriál roku. Trailer je strhující lahůdka
Tvůrce Euforie natočil nejžhavější seriál roku. Trailer je strhující lahůdka
19.07.2022 14:20:00 | Filmové novinky

HBO se právě pochlubilo první upoutávkou na chystanou minisérii The Idol, za kterou stojí zpěvák The Weeknd a režisér Euforie Sam Levinson. A dle prvních záběrů se můžeme těšit na divokou a nespoutanou audiovizuální jízdu.