FB pixel TP pixel
Vysmívaný film Netflixu s DiCapriem láme rekordy sledovanosti © Netflix

Vysmívaný film Netflixu s DiCapriem láme rekordy sledovanosti

V Netflixu si pomalu zvykají, že pokud se recenzentům nějaký film nelíbí, obvykle to znamená, že se bude jednat o masivní megahit. Po akci Red Notice se nyní dočkal i Leonardo DiCaprio.

7. 1. 2022 18:00 | Streaming novinky

Není to zase tak dlouho, co se akční hit Red Notice stal nejsledovanějším fiimem v historii Netflixu, když u něj za prvních 28 dní od uvedení diváci strávili celkem 364 milionů hodin, a zdá se, že se historické tabulky budou znovu měnit. Tentokrát trhá rekordy snímek K zemi hleď! režiséra Adama McKaye, který si za poslední týden připsal 152 milionů zhlédnutých hodin, což se v rámci týdenních čísel dosud nikdy nikomu nepodařilo. Titul díky famóznímu nástupu na přelomu roku již přeskočil řadu hitů streamovací služby, jako Vyproštění, Irčan nebo V nemilosti.

Celkem má K zemi hleď! již 263 milionů zhlédnutých hodin, což znamená, že se brzy dostane i na druhou příčku historických tabulek, protože V pasti se Sandrou Bullock má pouze 282 milionů zhlédnutých hodin. Dá se navíc očekávat, že si snímek s Leonardem DiCapriem, Jennifer Lawrence a dalšími hvězdami jako Cate Blanchett či Meryl Streep vyšlápne i na již zmíněný snímek Red Notice. Čísla akčňáku s Dwaynem Johnsonem z prvního měsíce uvedení se již měnit nebudou, při aktuálním trendu a dalších téměř třech týdnech v zásobě se ale 364 milionů nakoukaných hodin nejeví jako nepřekonatelná meta. Netflix by si asi jen přál, aby jeho hity byly také chválené, což se v poslední době bohužel zrovna neděje. Sám režisér už ale svůj upřímný šok vyjádřil na Twitteru.

 12 267 zobrazení   5 226 se líbí
Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Počet předplatitelů HBO překonává odhady. Pomáhají hity jako Matrix 4
Počet předplatitelů HBO překonává odhady. Pomáhají hity jako Matrix 4
6. 1. 2022 13:40:00 | Streaming novinky

Streamovací služba HBO Max novinkou Matrix Resurrection ukončila déle než rok trvající exkluzivní paralelní uvádění premiér, které byly dostupné zároveň v kinech i přímo na Maxu. Kolik tato strategie přinesla nových zákazníků?

Nejsledovanější filmy roku online. Frčel víc Tenet, nebo Godzilla?
Nejsledovanější filmy roku online. Frčel víc Tenet, nebo Godzilla?
27. 12. 2021 7:00:00 | Streaming novinky

Streamování filmů neznamená jen Netflix, případně jiné SVOD služby. Ve hře je i TVOD, z něhož letos hodně těžily tituly Warnerů.

Čekají nás premiéry českých filmů online? Exkluzivitu nechce jen Netflix
Čekají nás premiéry českých filmů online? Exkluzivitu nechce jen Netflix
16. 12. 2021 7:00:00 | Streaming novinky

S nástupem pandemie a problémů kin hledají filmy cesty, jak se dostat k divákům. Hollywoodské filmy se buď houfně přesouvají rovnou online a nebo mají alespoň paralelní uvedení v kinech i online. U českých filmů to zatím nehrozí, ale situace se také vyvíjí zajímavým směrem.

Streamovací války: Kolik lidí si v Česku předplácí Netflix, HBO či Amazon?
Streamovací války: Kolik lidí si v Česku předplácí Netflix, HBO či Amazon?
15. 12. 2021 10:00:00 | Streaming novinky

Počty předplatitelů jednotlivých streamovacích služeb jsou jeden z nejčastějších dotazů, které nám posíláte. Protože oficiálně k dispozici žádná čísla nejsou, zkoušeli jsme porovnat různé domácí i zahraniční odhady a také sami odhadnout, jak si jednotliví hráči aktuálně stojí.