FB pixel TP pixel
Šéf Marvelu odhalil, kdy definitivně skončí filmy s Avengers. Nikdo z nás se toho nedožije © Marvel Studios

Šéf Marvelu odhalil, kdy definitivně skončí filmy s Avengers. Nikdo z nás se toho nedožije

Šéf Marvel Studios Kevin Feige se v posledním rozhovoru rozpovídal o budoucnosti MCU a nastínil, odkud čerpá inspiraci, jak vidí budoucnost superhrdinského univerza a co je důvodem jeho úspěchu.

16. 2. 2023 15:10 | Filmové novinky

Kevin Feige dosud vyprodukoval v barvách Marvelu přes 30 celovečerních MCU filmů. Určitě je tedy příhodná doba na malé bilancování. V nedávném rozhovoru, který poskytl serveru Entertainment Weekly, se mimo jiné rozpovídal, jak se mu daří udržet rovnováhu studia po produkci tolika filmů, a jestli má Marvel Cinematic Universe co nabídnout divákům i do dalších let. Šéf Marvel Studios přirovnal filmové MCU ke komiksům, které Marvel vydává již přes osmdesát let a stále udržují zájem lidí o to, co vychází. Nechce, aby se MCU dostalo do bodu, kdy by se diváci vůči tomuto fikčnímu světu cítili odcizeně nebo aby měli pocit, že musí z donucení sledovat nekonečné hodiny obsahu, aby si mohli užít nový film nebo seriál.

Filmy od Marvelu tu ideálně budou přes 80 let

„Je to jako když lidé chodí do obchodů s komiksy. Jsou tam velké tituly jako Spider-Man nebo Avengers, ale někdy si vyberete jednohubku nebo experiment od výtvarníka nebo spisovatele, kterému fandíte. Proto tu komiksy jsou už přes 80 let a já chci, aby tu Marvel Studios bylo stejně dlouho, ne-li déle. Takže musíme pokračovat v různých typech věcí,“ popsal Feige svou inspiraci u komiksů a načrtl strategii Marvelu v diverzifikaci nabídky, která je jeho prioritou prakticky od počátku.

Vždyť se mu podařilo ze Strážců Galaxie, které tvořily neznámé a bizarní postavy pro okrajové publikum, udělat v roce 2014 mimořádně populární postavy. Vznik Disney+ pak dává Feigemu prostor rozšířit marvelovské univerzum mimo velké plátno. Seriály o Lokim, She-Hulk nebo o Moon Knightovi pak umožňují vyprávět delší příběhy, které mají možnost detailněji rozvinout své postavy. Ode dneška pak můžeme v kinech zhlédnout nový přírůstek do MCU - Ant-Man a Wasp: Quantumania a rozhodnout se, jestli se Feigemu jeho strategie daří.

Zdroj: Collider

Přidejte se do skupiny Disney+ Česko na Facebooku pro další novinky ze světa Disney.
Reklama
Petr Kollár
Formovaly ho akčňáky, sci-fi a horory z osmdesátek a devadesátek. Posléze na VHS během dvou dnů bingewatchnul Twin Peaks a s ním se zrodila i láska k dlouhým vyprávěním, které s příchodem Netflixu získaly tu pravou platformu. Dnes se věnuje hollywoodské klasice, hongkongskému akčnímu filmu, japonskému anime i evropskému artu. Před pár lety se začetl do komiksových světů (a v poslední době mangy obzvláště). Rád se prochází po horách, miluje lesy a nepohrdne kvalitním pivem.
Nový sci-fi seriál ukáže krutou budoucnost lidstva. Z traileru vám nebude dobře
Nový sci-fi seriál ukáže krutou budoucnost lidstva. Z traileru vám nebude dobře
16.02.2023 13:30:00 | Filmové novinky

Klimatické změny jsou téma, které ve společnosti v posledních letech rezonuje čím dál víc. Nový rozměr této problematice vtiskne seriál Předzvěsti, který se odehrává v nedaleké budoucnosti, kde klimatické změny už nejsou pouze upozaďovaným tématem, ale největší hrozbou pro lidstvo.

Nejlepší Batman je konečně dostupný online. Kultovní seriál si nesmíte nechat ujít
Nejlepší Batman je konečně dostupný online. Kultovní seriál si nesmíte nechat ujít
15.02.2023 17:40:00 | Filmové novinky

Zatímco se filmoví fanoušci hádají, jestli je lepším Batmanem Ben Affleck, Michael Keaton nebo Christian Bale, skutečně znalí fanoušci temného rytíře ví, že jeho nejlepším představitelem byl nedávno zesnulý Kevin Conroy. A nyní si jeho hlasové mistrovství můžete konečně užít i v Česku.

Nejlepší komediální seriál současnosti se vrací! Nový trailer dojme a odhalí datum premiéry
Nejlepší komediální seriál současnosti se vrací! Nový trailer dojme a odhalí datum premiéry
15.02.2023 16:15:00 | Filmové novinky

Nazujte si kopačky a hurá zpátky na trávníky. Apple konečně ukázal, kdy se na hřiště AFC Richmond vrátí ikonický kouč Ted Lasso a jeho věrný tým občas přihlouplých, ale přesto nesmírně sympatických čutálistů.

Paul Walker se vrací do Rychle a zběsile. Režisér vysvětlil velký návrat zesnulé ikony
Paul Walker se vrací do Rychle a zběsile. Režisér vysvětlil velký návrat zesnulé ikony
15.02.2023 12:00:00 | Filmové novinky

Po nabušeném traileru k desátému dílu akčního nářezu Rychle a zběsile se jeho režisér Louis Leterrier rozpovídal o návratu Briana v podání zesnulého Paula Walkera do série.