FB pixel TP pixel
Šéf Netflixu odhadl, kdy skončí tradiční televize. Revoluce má být rychlá © Netflix

Šéf Netflixu odhadl, kdy skončí tradiční televize. Revoluce má být rychlá

Netflix v druhém kvartálu roku 2022 nedopadl tak špatně, jak sám sobě předpověděl, což jeho šéfovi Reedu Hastingsovi dodalo sebevědomí k dalším troufalým předpovědím.

22. 7. 2022 11:00 | Streaming novinky

O výsledcích Netflixu, který za druhý kvartál překvapivě ztratil méně předplatitelů, než sám čekal, jste si u nás mohli přečíst v podrobném článku zde. Jak bývá u těchto zveřejňovaných čísel zvykem, jsou následné úspěchy či nezdary vždy komentovány a interpretovány vedením. Kromě novinek okolo předplatného či zprávy o akvizici animačního studia Animal Logic (LEGO příběh, Králíček Petr) zaujal v interview svou predikcí jeden z generálních ředitelů Reed Hastings, když prohlásil, že lineární televize brzy skončí. Hastings, kterému se nyní dýchalo o něco lépe, když se cena akcií Netflixu zase trochu zvýšila, se tak směle pustil do předpovídání budoucnosti.

Kdy nastane konec televize?

Doslova řekl: „Streamování funguje všude. Všichni se do něj hrnou. V příštích pěti, deseti letech nastane konec lineární televize.“ Hastings se opírá o data společnosti Nielsen, která říkají, že podíl Netflixu na sledovanosti televizního vysílání v USA dosáhl v červnu historického maxima 7,7 % (oproti 6,6 % v červnu 2021). Hastings se k tomu pochlubil, jak jde Netflixu marketing: „Zlepšujeme vše, co děláme kolem marketingu, zlepšujeme službu, merchandising, to vše se postupně začíná vyplácet.“ Netflix, který plánuje zavést levnější variantu předplatného podporovanou reklamou, věří, že během několika let dokáže zásadně změnit to, jak vnímáme reklamu v lineárních sítích, a to způsobem, který prý bude zásadně prospěšný pro všechny zúčastněné strany.

Zdroj: Variety

Petr Kollár
Formovaly ho akčňáky, sci-fi a horory z osmdesátek a devadesátek. Posléze na VHS během dvou dnů bingewatchnul Twin Peaks a s ním se zrodila i láska k dlouhým vyprávěním, které s příchodem Netflixu získaly tu pravou platformu. Dnes se věnuje hollywoodské klasice, hongkongskému akčnímu filmu, japonskému anime i evropskému artu. Před pár lety se začetl do komiksových světů (a v poslední době mangy obzvláště). Rád se prochází po horách, miluje lesy a nepohrdne kvalitním pivem.
Netflix ztratil míň uživatelů, než čekal. Rozšiřuje poplatky za sdílení účtu
Netflix ztratil míň uživatelů, než čekal. Rozšiřuje poplatky za sdílení účtu
20.07.2022 12:30:00 | Streaming novinky

Tak to bylo o fous. Velmi očekávané výsledky Netflixu za druhý kvartál jsou tu a je to nakonec menší pohroma, než všichni čekali. Sám Netflix si před třemi měsíci předpovídal minus 2 miliony předplatitelů, někteří analytici tipovali ještě více. Nakonec je to jen minus 1 milion, který navíc Netflix očekává, že již tento kvartál získá zpět.

Netflix na prodej? Nový partner pro levnější předplatné vyvolal spekulace
Netflix na prodej? Nový partner pro levnější předplatné vyvolal spekulace
17.07.2022 9:00:00 | Streaming novinky

Netflix konečně oznámil, jakého zvolil partnera pro chystané zahrnutí reklam na streamovací službě. Analytici jsou ale na pochybách a dokonce poukazují na možný tajný plán v podobě prodeje.

Rekordní sledovanost Stranger Things dál roste. Netflix ale podvádí
Rekordní sledovanost Stranger Things dál roste. Netflix ale podvádí
13.07.2022 16:00:00 | Streaming novinky

Stranger Things pokračují ve své krasojízdě mezi anglicky mluvenými seriály na Netflixu. Jenže streamovací gigant chce pro seriál ještě větší slávu, a tak tahá z rukávu poněkud podvodný trumf.

HBO Max končí s rozšiřováním. Připravuje se na další změnu služby
HBO Max končí s rozšiřováním. Připravuje se na další změnu služby
08.07.2022 10:30:00 | Streaming novinky

Svět streamingu tento týden beze sporu ovládla streamovací stanice HBO Max se svými restrukturalizačními plány, které mnohé filmaře i diváky nemile překvapily. Nyní tato internetová televize oznámila pozastavení svého vstupu do Francie i dalších zemí.