FB pixel TP pixel
Z traileru nového seriálu o brutální vraždě mrazí. Tenhle případ otřásl celou Amerikou © HBO Max

Z traileru nového seriálu o brutální vraždě mrazí. Tenhle případ otřásl celou Amerikou

HBO chystá na konec dubna novou očekávanou minisérii, která se jistě zalíbí všem fanouškům adaptací skutečných kriminálních případů. Seriál s Elizabeth Olsen navíc adaptuje jeden z nejznámějších a nejhroznějších případů vraždy, který kdy Spojené státy americké zažily.

19. 2. 2023 14:15 | Filmové novinky

Nový seriál Love & Death od producentů hitů jako Sedmilhářky a Mělas to vědět vychází z vraždy, která se stala v 80. letech a dodnes se pro mnohé jeví jako zcela nepochopitelná. Candy Montgomery totiž desítkami ran zabila svou sousedku Betty Gore, s jejímž manželem měla dříve milostný poměr. Paradoxem ovšem je, že zřejmě nešlo o čin z žárlivosti, jak by se vyloženě nabízelo. Problém Candy Montgomery totiž spočíval v dětském traumatu, které Betty nevědomky probudila, což vyeskalovalo v čepel sekery prosekávající si cestu vzduchem. Že je vám tento příběh povědomý? Ano, jen pár měsíců nazpět jste ho mohli vidět v seriálu Candy: Smrt v Texasu, kde ústřední vražedkyni a oddanou křesťanku ztvárnila Jessica Biel.

Ve verzi od HBO si ji zahraje Elizabeth Olsen, která má s traumatizovanými ženami bohaté zkušenosti mimo jiné díky seriálu WandaVision, kde ztvárnila superhrdinku Wandu Maximoff vyrovnávající se s traumatem ze ztráty bližního tím, že vezme celé město jako rukojmí ve své vlastní alternativní realitě. Novinka HBO samozřejmě nepůjde směrem sci-fi či fantasy. Půjde o psychologický rozbor ženy, která žila zdánlivě dokonalý život, který jí však zcela nevyhovoval. A co začalo aférkou se sousedem se posléze přerodilo v nečekané krveprolití. Seriál Love & Death startuje na americkém HBO Max 27. dubna, což znamená, že v Česku bude dostupný o den později.

Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Nejlepší fantasy seriál Netflixu současnosti se vrací. Epický trailer slibuje velké finále
Nejlepší fantasy seriál Netflixu současnosti se vrací. Epický trailer slibuje velké finále
19.02.2023 12:10:00 | Filmové novinky

Už v polovině března se fanoušci knih takzvaného Grišaversa konečně dočkají slibovaného pokračování fantasy Světlo a stíny. Netflix v něm dále rozvine příběhovou pouť hrdinky Aliny Starkov, která bude znovu bojovat proti temnotě.

10 nejlepších novinek (nejen) na Netflixu, které musíte vidět o víkendu
10 nejlepších novinek (nejen) na Netflixu, které musíte vidět o víkendu
17.02.2023 18:45:00 | Filmové novinky

Třetí únorový víkend nabízí pestrou porci především temnějších zážitků. Snad každá streamovací služba totiž vyrukovala s nějakou formou kriminálky nebo thrillerového napínáku. A poprvé do bojů o diváky promlouvá i nová služba SkyShowtime, která má v rukávu hitovku se Sylvesterem Stallonem.

Marvel totálně překope seriály na Disney Plus. Letos uvede jen dvě novinky
Marvel totálně překope seriály na Disney Plus. Letos uvede jen dvě novinky
17.02.2023 15:55:00 | Filmové novinky

V roce 2019 skončila třetí fáze MCU, která sice uzavírala spoustu dějových linek, zároveň však připravila půdu pro nadcházející čtvrtou fázi, která se nesla ve znamení seriálové tvorby. Doposud nejkontroverznější fáze pomohla MCU rozjet seriálové universum na Disney Plus. Tomu je ale podle šéfa Marvelu Kevina Feigeho konec.

Nejočekávanější animák roku dostal geniální upoutávku. Tohle už nikdo netrumfne
Nejočekávanější animák roku dostal geniální upoutávku. Tohle už nikdo netrumfne
17.02.2023 15:30:00 | Filmové novinky

Kreativnímu marketingu se meze nekladou a nová média nabízejí neustále nové možnosti využití. Skvělým příkladem je podpůrná retro kampaň k nadcházejícímu animáku Super Mario Bros. ve filmu.