FB pixel TP pixel
Nový hororový hit drtí kina a dotírá na Avatar. Kritici i diváci jsou nadšení © Universal Pictures

Nový hororový hit drtí kina a dotírá na Avatar. Kritici i diváci jsou nadšení

Producenti James Wan a Jason Blum mají nový hororový hit. Novinka, která mísí zápletku z kultovní Dětské hry s moderními technologie, si dokonce v amerických kinech dovolila vyšlápnout na Avatar a sbírá extrémně nadšené recenze.

9. 1. 2023 16:00 | Filmové novinky

Malé holčičce se zabijí rodiče, a tak putuje ke své tetě, která se ale neumí postarat ani o kytky. Naštěstí má ale po ruce umělou inteligenci narvanou do panenky v životní velikosti desetiletého dítěte, a tak svou neteř představí nové robotické chůvičce. Jenže jak už to v hororech bývá, umělá inteligence se brzy vymkne kontrole a začne téct krev. Za novinkou M3GAN z produkce Jamese Wana a Jasona Bluma stojí režisér Gerard Johnstone, který si udělal slušné jméno před 8 lety u hororu Domácí vězení a očividně od té doby řemeslo nezapomněl. Jeho film totiž sbírá velmi spokojené reakce a daří se mu i v kinosálech.

Film, který do Česka dorazí již 12. ledna, vstoupil do amerických kin s týdenním předstihem oproti naší kotlině a utržil za víkend 30 milionů amerických dolarů. V pátek dokonce překonal tržbami Avatar: The Way of Water, jenž nakonec v celkových číslech opět zaválel a nakonec M3GAN porazil se 45 miliony. Už jen skutečnost, že nový horor alespoň v jediný den Avatar překonal, si zaslouží smeknutí klobouku. Další by pak mělo následovat při pohledu na recenze, které nešetří chválou.

Aktuálně na serveru Rotten Tomates svítí krásných 93 procent spokojených recenzí, které chválí především satirický podtón, uvědomělý scénář, jenž se nebojí přiznat úsměvnost zápletky, nebo napínavé momenty, které jdou na hranu toho, co lze natočit v rozmezí přístupnosti PG-13. M3GAN samozřejmě v dílčích recenzích sbírá spíše lehce naprůměrná hodnocení, v rámci žánru je ale považovaná za velký úspěch, který oceňují i diváci. Ti zatím na Rotten Tomatoes udělili 79 procent pozitivních recenzí a v rámci CinemaScore má hezké B, takže se dá očekávat, že se filmu bude dařit dlouhodobě. Užší spolupráce Bluma a Wana tedy začíná skvěle.

Zdroj: Rotten Tomatoes

Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Gladiátor 2 vznikne a už má novou hereckou hvězdu! Russella Crowe nečekejte
Gladiátor 2 vznikne a už má novou hereckou hvězdu! Russella Crowe nečekejte
08.01.2023 10:00:00 | Filmové novinky

Ani jsme nevěděli, že bychom Gladiátora 2 chtěli vidět, ale Ridley Scott se rozhodl nám ho dopřát. Po více než 20 letech od premiéry oscarového hitu se tak začíná rýsovat pokračování, v němž se ale s největší pravděpodobností nevrátí Russell Crowe. Kdo ho nahradí?

Nejmilovanější seriál současnosti bude pokračovat. Netflix ohledně data uvedení mate
Nejmilovanější seriál současnosti bude pokračovat. Netflix ohledně data uvedení mate
08.01.2023 8:00:00 | Filmové novinky

Netflix po několika týdnech mlčení konečně prolomil ledy a potvrdil to, v co jsme všichni doufali. Seriálový megahit Wednesday bude pokračovat a navzdory některým spekulacím ho opět uvidíme na Netflixu. Nové oznamovací video ale publikum zbytečně mate ohledně roku uvedení. Vážně mladá Addamsová stihne premiéru ještě letos?

Budoucnost Hry o trůny je nejasná. Plánovaná pokračování míří k ledu
Budoucnost Hry o trůny je nejasná. Plánovaná pokračování míří k ledu
06.01.2023 15:00:00 | Filmové novinky

Turbulentní změny v hollywoodském molochu Warner Bros. Discovery nenechají bez zásahu ani jeden z předních brandů HBO, epické fantasy Hra o trůny. Prozradil to samotný autor knižní předlohy G. R. R. Martin.

Bombastický trailer nového sci-fi Netflixu bere dech. Čeká nás válka kyborgů
Bombastický trailer nového sci-fi Netflixu bere dech. Čeká nás válka kyborgů
05.01.2023 18:50:00 | Filmové novinky

Netflix jen pár dní po zveřejnění krátké upoutávky na sci-fi novinku JUNG_E představil i plnohodnotný trailer, který masivně sází na velké trikové scény. A výsledek vypadá naprosto fantasticky.