FB pixel TP pixel
Marvel odhalil velkolepé plány i nového Thanose. Konečně vrátí i Avengers © Marvel Studios

Marvel odhalil velkolepé plány i nového Thanose. Konečně vrátí i Avengers

Zatímco warnerovský panel letos nabídl jen trailery na Black Adama a druhého Shazama, Marvel do toho šlápl naplno. Kevin Feige v San Diegu představil kompletní plány na pátou fázi i začátek fáze šesté. A máme se vskutku na co těšit.

25. 7. 2022 11:55 | Filmové novinky

Čtvrtá fáze marvelovských filmů a seriálů sice začala teprve loni, i tak ale už stihla nabídnout šest filmů a sedm seriálů. Ještě v průběhu srpna nás čeká další seriál, She-Hulk: Neuvěřitelná právnička, ve kterém se opět setkáme s Daredevilem, Hulkem a Wongem. Do konce roku ještě uvidíme druhého Black Panthera, nejmenovaný halloweenský speciál od Michaela Giacchina a vánoční Strážce galaxie od Jamese Gunna. Pokud si ale myslíte, že Marvelu dochází dech, tak se šeredně mýlíte!

Kevin Feige v San Diegu oznámil, že fáze 5 je kompletně naplánována a zároveň prozradil, že celý vesmír získává nové označení - The Multiverse Saga. Začátkem roku 2023 se můžeme těšit na druhou řadu povedeného animáku Co kdyby...?, jenž nabízí alternativní příběhy marvelovského vesmíru. A zatímco v první sérii jsme viděli například Star Lorda T'Challu nebo Captain Carter, příští rok nás čeká adaptace Gaimanova komiksu 1602 o hrdinech z alžbětinské doby, ale také boj Odina se Shang-Chim.

Fáze 5 prohloubí Multiverse ságu

Marvel odhalil velkolepé plány i nového Thanose. Konečně vrátí i Avengers © Marvel Studios

Kromě animovaných seriálů nás v páté fázi samozřejmě čekají i ty hrané, koneckonců téměř všechny dosavadní slavily na Disney+ velké úspěchy. První na řadě je dlouho očekávaná The Secret Invasion, adaptace nesmírně populárního komiksu, jenž popisuje skrullskou invazi na Zemi. V seriálu uvidíme Nicka Furyho (Samuel L. Jackson) i Mariu Hill (Cobie Smulders) a Taloa (Ben Mendelsohn), kterak se snaží zlotřilé skrullské přeběhlíky zastavit.

Po tajné invazi se můžeme těšit na spin-off seriálu Hawkeye jménem Echo, který se zaměří na Mayu Lopez (Aluqa Cox). O projektu není nic moc známo, snad jen kromě účasti Daredevila (Charlie Cox) a Kingpina (Vincent D'Onofrio). Na obrazovkách Disney+ se na něj můžeme těšit v půlce roku 2023. V létě se pak vrátí asgardský bůh lsti Loki, jehož další dobrodružství opět nabídnou cestování multivesmíry, na podzim pak po odkladech konečně dorazí Ironheart. Riri Williams s tváří Dominique Thorne do sólovky zamíří po debutu v druhém Black Pantherovi.

Znovuzrození Daredevila

Marvel odhalil velkolepé plány i nového Thanose. Konečně vrátí i Avengers © Netflix

Poslední dva seriály páté fáze nabídnou příběh nechvalně proslulé čarodějky Agathy Harkness a hlavně velký návrat Muže beze strachu. Ano, je to tak, Daredevil v podání Charlieho Coxe si po hostováních v jiných projektech skutečně vysloužil další řadu. S podtitulem Born Again nabídne adaptaci slavného komiksu Franka Millera a těšit se na něj můžeme začátkem roku 2024.

V páté fázi se ale samozřejmě nezapomíná ani na filmy. Ty už mají i pevně daná data premiér. Těšit se můžeme na Ant-Mana & Wasp: Quantumanii, ve které dorazí na scénu arcilotr Kang (Jonathan Majors). Snímek Peytona Reeda v kinech uvidíme 16. února 2023. Velké kosmické dobrodružství slibuje marvelovská derniéra Jamese Gunna. Tvůrce, kterého Disney kontroverzně vyhodil a následně vzal zpět, zakončí svou trilogii Strážců galaxie ve velkém stylu. Tým bude muset čelit mocnému High Evolutionary, jehož ztvární Gunnův nový oblíbenec Chukwudi Iwuji. Premiéra už 4. května.

Budou se dít zázraky

Marvel odhalil velkolepé plány i nového Thanose. Konečně vrátí i Avengers © Marvel Studios

Do konce roku 2023 pak Marvel zvládne vyprodukovat ještě další dva celovečeráky. The Marvels 27. července nabídnou pokračování Captain Marvel, Ms. Marvel a Secret Invasion a spojí trojici hrdinek s přízviskem Marvel. Feige na Comic-Conu také konečně potvrdil, že příští rok uvidíme i Bladea v podání Mahershaly Aliho. Zabiják upírů vezme kina útokem 2. listopadu.

Pátá fáze skončí ve velkém stylu! První sólovka Sama Wilsona v roli Captaina Americy, která nově získala podtitul New World Order, dorazí do kin 2. května 2024 a o dva měsíce později, konkrétně 25. července, konečně debutují Thunderbolts. Slavný tým superzloduchů, kteří se snaží konat dobro, si vzal na starost režisér Jake Schreier a počítá se například se Zemem, Yelenou Belovou nebo U.S. Agentem.

Kangova dynastie a Tajné války

Marvel odhalil velkolepé plány i nového Thanose. Konečně vrátí i Avengers © Marvel Studios

Feige ale v San Diegu rovnou oznámil i šestou fázi. Ta odstartuje dalším dlouho odkládaným projektem, rebootem Fantastické čtyřky. Nejstarší marvelovský tým se na plátna kin znovu podívá 7. listopadu 2024, o jeho obsazení zatím není nic známo a nejistý je také návrat Johna Krasinského z druhého Strange. Marvel pak oznámil celou řadu termínů, k nimž ale nepřiřadil jména filmů a seriálů. Rok 2025 si ale i tak pro sebe kradou Avengeři. Ti se objeví ve dvou filmech. Avengers: The Kang Dynasty odstartuje v kinech 1. května, pokračování s podtitulem Secret Wars 7. listopadu. Oficiálně je tedy potvrzeno, že hlavním zlosynem Multiverse ságy bude Kang Dobyvatel.

Kromě těchto projektů potvrdil Feige i další dva animáky. Nostalgickou bombu nabízí hlavně seriál X-Men '97, který je přímým pokračováním legendárního animáku z devadesátek. Tvůrci navíc potvrdili, že se vedení X-Menů ujme Magneto, což naznačuje perfektní podívanou. V roce 2024 se pak můžeme těšit i na animák Spider-Man: Freshman Year.

Co ale na panelech v San Diegu chybělo, byl seriál Armor Wars. Návrat Rhodeyho v sólovém dobrodružství, v němž bude Starkovu technologii bránit proti překupníkům zbraní, je nejspíše prozatím uložen k ledu. I tak ale Rhodey z MCU úplně nevypadne, uvidíme jej totiž ve výše zmíněném Secret Invasion.

Zdroj: Comicbook.com

Přidejte se do skupiny Disney+ Česko na Facebooku pro další novinky ze světa Disney.
Ondřej Novotný
Internetový pisálek, který se přes svůj blog a Ednu nakonec dostal i na Filmtoro. Povoláním zatím student, ve volném čase pak zaneprázdněný teoretik komiksových filmů a seriálů, který nevynechá ani jednu nerdskou diskusi. Mezi jeho filmové favority patří Star Wars, Indiana Jones a jakýkoli béčkový film se Sibyl Danning. Mimo film se intenzivně věnuje čtení nejrůznější literatury (převážně té německé), rád vyhledává kvalitní kebab po celé Praze a občas usedne v klubu Chocobamba při poslechu kvalitní žižkovské hudby.
Akční král je zpátky! Trailer na Johna Wicka 4 trhá armádu zabijáků na kusy
Akční král je zpátky! Trailer na Johna Wicka 4 trhá armádu zabijáků na kusy
25.07.2022 9:00:00 | Filmové novinky

Ostřílený zabiják John Wick se vrací zpátky do akce a tentokrát budou katany létat vzduchem ve velkém. Čekají nás však i záplavy vystřelených šípů a chybět nemohou ani přestřelky či hlavy proražené sekerou.

Hulk v traileru na She-Hulk učí svou nástupkyni, ukazuje se i Daredevil
Hulk v traileru na She-Hulk učí svou nástupkyni, ukazuje se i Daredevil
24.07.2022 14:00:00 | Filmové novinky

V novém seriálu She-Hulk: Neuvěřitelná právnička se dočkáme další členky Avengers. Tu bude učit samotný Hulk a ona sama se stane právní zástupkyní superhrdinů. V traileru Marvel odhalil i spoustu hostujících hrdinů. Největší ohlasy získává návrat Daredevila.

Nejpodceňovanější komiksový hrdina v traileru mlátí draka a chce být jako Batman
Nejpodceňovanější komiksový hrdina v traileru mlátí draka a chce být jako Batman
24.07.2022 13:45:00 | Filmové novinky

Zachary Levi a spol. se vrací v první oficiální upoutávce na snímek Shazam: Hněv bohů. Pokračování hitu z roku 2018 je podle traileru větší a pompéznější a nabízí kupu hlášek i narážek na další slavné filmové série.

The Rock v bombastickém traileru Black Adama drtí nejmocnější hrdiny světa
The Rock v bombastickém traileru Black Adama drtí nejmocnější hrdiny světa
24.07.2022 13:30:00 | Filmové novinky

Hierarchie moci ve vesmíru DC se konečně změní! Už v říjnu totiž na plátna kin dorazí antihrdina Black Adam v podání Dwayna Johnsona, který je mocnější než sám Superman. A v dalším traileru svou moc dokazuje, když v pohodě seřeže celý Spolek spravedlnosti.