FB pixel TP pixel
Marvel totálně překope seriály na Disney Plus. Letos uvede jen dvě novinky © Marvel Studios

Marvel totálně překope seriály na Disney Plus. Letos uvede jen dvě novinky

V roce 2019 skončila třetí fáze MCU, která sice uzavírala spoustu dějových linek, zároveň však připravila půdu pro nadcházející čtvrtou fázi, která se nesla ve znamení seriálové tvorby. Doposud nejkontroverznější fáze pomohla MCU rozjet seriálové universum na Disney Plus. Tomu je ale podle šéfa Marvelu Kevina Feigeho konec.

17. 2. 2023 15:55 | Filmové novinky

V rozhovoru pro magazín Entertainment Weekly Feige prozradil, že tempo, kterým byly seriály produkovány, se zpomalí, aby měl každý projekt šanci „zazářit“. Jinými slovy, sotva se divák vzpamatoval z jednoho superhrdinského seriálu, hned dostal další. Nemluvě o tom, že mezi seriály ještě divák chodil do kina na filmy. Jen v roce 2021 na Disney+ vyšlo šest seriálů spadajících do MCU – WandaVision, Falcon a Winter Soldier, Loki, Co kdyby...? a Hawkeye – do kin šly hned čtyři filmy (pět budeme-li počítat druhého Venoma), včetně covidových odkladů. Do budoucna tak Feige plánuje premiéry připravovaných seriálů časově lépe rozložit a diváka tak nezahlcovat. Zároveň podotkl, že by byl rád, kdyby byl každý seriál odlišný a jedinečný. Dokonce se nechal slyšet, že by se nebránil, aby na sebe jednotlivé epizody toliko nenavazovaly a divák tak nemusel zhlédnout všechny díly, aby porozuměl celému ději.

Méně je více

„[…] Chci pokračovat v tom, aby byly seriály ještě více epizodické, což se může zdát kontraproduktivní. Myslím si ale, že to může být docela zábava, opřít se a sledovat epizodu, která je do jisté míry samostatná. […] Chci říct, cliffhangery jsou skvělé a sám se rád divám na seriály, kde po konci jedné epizody nejdete spát a máte nutkání, pustit si hned další. Pochopitelně si chceme udržet zájem diváků. Ale jsem obrovský fanoušek Star Treku a stále mě baví sledovat epizody Nové generace, které mají začátek a konec. Myslím si, že do budoucna s tím budeme ještě experimentovat,“ vysvětlil Feige. Feige mimo jiné prozradil, že v budoucnu máme očekávat podobně ambiciózní projekty, jako byl loňský seriál She-Hulk: Neuvěřitelná právnička. O seriálu mluvil jako o experimentu, který se vyplatil, protože přišel s něčím novým, na rozdíl od ostatních MCU seriálů. Feige si pochvaloval především práci Jessicy Gao (showrunnerka She-Hulk).

Feige si She-Hulk pochvaluje především proto, že usiluje o určitou diverzitu mezi jednotlivými projekty. Klade si za cíl, aby každý projekt stál na vlastních nohách a lišil se od ostatních. V nejbližší době fanoušky MCU čeká seriál Tajná invaze, ve kterém si hlavní roli střihne Samuel L. Jackson coby Nick Fury. Dalšími hvězdami seriálu jsou například Emilia Clarke, Ben Mendelsohn, Cobie Smulders a Olivia Colman. Tajné invaze bychom se měli dočkat v první polovině letošního roku, přičemž dalším seriálem v pořadí bude 2. řada Lokiho. Zbývající seriály jako Echo, Agatha: House of Harkness a Ironheart se přesouvají na později. Zda se nová strategie Marvelu osvědčí, je zatím ve hvězdách. Pro diváky to může být minimálně příslib lepších zítřků, neboť přehršel seriálů a filmů z MCU byl Marvelu v posledních letech spíše ke škodě.

Zdroj: Collider

Přidejte se do skupiny Disney+ Česko na Facebooku pro další novinky ze světa Disney.
Reklama
Vojtěch Balák
Filmový a seriálový nadšenec, který se rád pohybuje v audiovizuálním světě a ještě raději o něm píše. Milovník hororů a sci-fi všeho druhu. Rád nahlédne i do komiksového světa, zvláště pak do toho plného živých mrtvých. Když zrovna nekouká na film, cestuje, fotí a dělá grafiku.
Nejočekávanější animák roku dostal geniální upoutávku. Tohle už nikdo netrumfne
Nejočekávanější animák roku dostal geniální upoutávku. Tohle už nikdo netrumfne
17.02.2023 15:30:00 | Filmové novinky

Kreativnímu marketingu se meze nekladou a nová média nabízejí neustále nové možnosti využití. Skvělým příkladem je podpůrná retro kampaň k nadcházejícímu animáku Super Mario Bros. ve filmu.

Akční film roku je tady! Trailer Johna Wicka 4 předvádí dosud největší jatka
Akční film roku je tady! Trailer Johna Wicka 4 předvádí dosud největší jatka
16.02.2023 17:40:00 | Filmové novinky

Keanu Reeves a režisér Chad Stahelski opět spojili síly a ve čtvrtém příběhu o zabijáku Johnu Wickovi předvádí kaskadérské kousky, ze kterých jde hlava kolem. Nálož přestřelek překoná svou délkou i komiksové Avengers.

Šéf Marvelu odhalil, kdy definitivně skončí filmy s Avengers. Nikdo z nás se toho nedožije
Šéf Marvelu odhalil, kdy definitivně skončí filmy s Avengers. Nikdo z nás se toho nedožije
16.02.2023 15:10:00 | Filmové novinky

Šéf Marvel Studios Kevin Feige se v posledním rozhovoru rozpovídal o budoucnosti MCU a nastínil, odkud čerpá inspiraci, jak vidí budoucnost superhrdinského univerza a co je důvodem jeho úspěchu.

Nový sci-fi seriál ukáže krutou budoucnost lidstva. Z traileru vám nebude dobře
Nový sci-fi seriál ukáže krutou budoucnost lidstva. Z traileru vám nebude dobře
16.02.2023 13:30:00 | Filmové novinky

Klimatické změny jsou téma, které ve společnosti v posledních letech rezonuje čím dál víc. Nový rozměr této problematice vtiskne seriál Předzvěsti, který se odehrává v nedaleké budoucnosti, kde klimatické změny už nejsou pouze upozaďovaným tématem, ale největší hrozbou pro lidstvo.