FB pixel TP pixel
Počet předplatitelů HBO překonává odhady. Pomáhají hity jako Matrix 4 © Warner Bros.

Počet předplatitelů HBO překonává odhady. Pomáhají hity jako Matrix 4

Streamovací služba HBO Max novinkou Matrix Resurrection ukončila déle než rok trvající exkluzivní paralelní uvádění premiér, které byly dostupné zároveň v kinech i přímo na Maxu. Kolik tato strategie přinesla nových zákazníků?

6. 1. 2022 13:40 | Streaming novinky

Na konci května roku 2020 vstoupila do streamovacího válečného pole společnost WarnerMedia s novou službou HBO Max, když se rozhodla sjednotit značku svých předchůdců HBO GO a HBO NOW. Cílem mimo jiné bylo i přifouknout katalog, nasypat více investic do obsahu, stáhnout si pořady patřící Warnerům pod sebe a samozřejmě globálně expandovat. Max je tak nyní dostupný ve 46 zemích světa a může nyní nabídnout širší portfolio nových titulů i zavedených hitových pořadů jako Přátelé nebo série Harry Potter.

Stanice měla po spuštění spíše pomalejší rozjed, její hlavouni se proto loni v pandemické době rozhodli k bezprecedentnímu kroku, když po celý rok 2021 nabídli většinu svých velkých kinohitů v čase premiéry na měsíc i v katalogu Maxu. Předplatitelé v USA se tak vedle třetí řady ambiciózního Boje o moc nebo návratu Sexu ve městě v pokračování s názvem A jak to bylo dál dočkali i premiéry blockbusterů Duna a Matrix Resurrections.

Počet předplatitelů HBO překonává odhady. Pomáhají hity jako Matrix 4 © Warner Bros.

Je proto zajímavé sledovat, jestli se tato neuvěřitelně drahá strategie vyplatila alespoň výrazným nárůstem nových zákazníků. A podle dodaných čísel to vypadá, že v tomto směru není k nespokojenosti důvod. Deník Deadline uvádí, že na konci roku 2021 mělo HBO na celém světě přes 73,8 milionu předplatitelů, což předčilo prognózy společnosti, které počítaly se 70 až 73 miliony. Toto číslo tak představuje nárůst ve čtvrtém čtvrtletí o 4,4 milionu oproti 69,4 milionu vykázaným v předchozím čtvrtletí, což tehdy představovalo meziroční navýšení o 12,5 milionu. Generální ředitel společnosti Jason Kilar v rozhovoru uvedl, že HBO a HBO Max zaznamenaly ve čtvrtém čtvrtletí roku 2021 růst na všech trzích po celém světě včetně USA, detailnější čísla ale neuvedl. Služba se loni dočkala také levnější varianty s reklamami a zanedlouho by měla být dostupná i v České republice.


Petr Kollár
Formovaly ho akčňáky, sci-fi a horory z osmdesátek a devadesátek. Posléze na VHS během dvou dnů bingewatchnul Twin Peaks a s ním se zrodila i láska k dlouhým vyprávěním, které s příchodem Netflixu získaly tu pravou platformu. Dnes se věnuje hollywoodské klasice, hongkongskému akčnímu filmu, japonskému anime i evropskému artu. Před pár lety se začetl do komiksových světů (a v poslední době mangy obzvláště). Rád se prochází po horách, miluje lesy a nepohrdne kvalitním pivem.
Nejsledovanější filmy roku online. Frčel víc Tenet, nebo Godzilla?
Nejsledovanější filmy roku online. Frčel víc Tenet, nebo Godzilla?
27. 12. 2021 7:00:00 | Streaming novinky

Streamování filmů neznamená jen Netflix, případně jiné SVOD služby. Ve hře je i TVOD, z něhož letos hodně těžily tituly Warnerů.

Čekají nás premiéry českých filmů online? Exkluzivitu nechce jen Netflix
Čekají nás premiéry českých filmů online? Exkluzivitu nechce jen Netflix
16. 12. 2021 7:00:00 | Streaming novinky

S nástupem pandemie a problémů kin hledají filmy cesty, jak se dostat k divákům. Hollywoodské filmy se buď houfně přesouvají rovnou online a nebo mají alespoň paralelní uvedení v kinech i online. U českých filmů to zatím nehrozí, ale situace se také vyvíjí zajímavým směrem.

Streamovací války: Kolik lidí si v Česku předplácí Netflix, HBO či Amazon?
Streamovací války: Kolik lidí si v Česku předplácí Netflix, HBO či Amazon?
15. 12. 2021 10:00:00 | Streaming novinky

Počty předplatitelů jednotlivých streamovacích služeb jsou jeden z nejčastějších dotazů, které nám posíláte. Protože oficiálně k dispozici žádná čísla nejsou, zkoušeli jsme porovnat různé domácí i zahraniční odhady a také sami odhadnout, jak si jednotliví hráči aktuálně stojí.

Největší hit Netflixu v historii málem porazila česká komedie
Největší hit Netflixu v historii málem porazila česká komedie
9. 12. 2021 16:00:00 | Streaming novinky

Listopadové výsledky nejsledovanějších pořadů Netflix přináší příjemné zprávy především pro fandy českých komedií. Ty si totiž tuzemsku dovolí vyšlápnout i na Dwayna Johnsona.