FB pixel TP pixel
Nový hororový hit Netflixu láme rekordy ve strašení. Tolik děsivých momentů jinde neuvidíte © Netflix

Nový hororový hit Netflixu láme rekordy ve strašení. Tolik děsivých momentů jinde neuvidíte

Režisér Mike Flanagan je ohromným fanouškem hororů a nebojí se žánr nejrůzněji ohýbat či zesměšňovat. Ve svém novém hororovém hitu na Netflixu se rozhodl, že zlomí i žánrový rekord a zapíše se do Guinnessovy knihy rekordů.

12. 10. 2022 17:00 | Filmové novinky

Mike Flanagan patří k režisérům, kteří opravdu rozumí svému řemeslu. Není divu, že jeho seriálová a filmová tvorba obvykle sklízí nemalou chválu a dostává pozitivní reakce nejen ze strany recenzentů, ale i vystrašených diváků. Ty ohromil už svým snímkem Oculus, posléze je dostal dvojicí seriálů Dům na kopci a Záhadné sídlo Bly. A dostatečně atmosférická a mrazivá byla i Půlnoční mše. Až v novince Půlnoční klub se ale rozhodl hravě zlomit rekord v počtu děsivých momentů. Respektive lekaček.

Jak režisér přiznává v oznamovacím videu přímo z natáčecího placu, takzvané jumpscares (lekačky) mohou být pěkně líné. Vždyť co je těžkého na otočení hlasitosti do extrému v ten nejtišší moment. Flanagan je naštěstí sofistikovanější a nebojí se s divákem v jednotlivých scénách manipulovat před tím, než mu zasadí lekačkovou ránu. V Půlnočním klubu, který vypráví o dětech se smrtícími chorobami, které si vypráví děsivé historky v hospicu, se mu pak do jediné epizody podařilo nacpat neskutečných 21 lekaček, což postačilo k tomu, aby seriál obdržel v tomto směru záznam v Guinnessově knize rekordů.

Zdroj: Guinnessova kniha rekordů

Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Avengers 5 se výrazně zpozdí. Marvel potvrdil průšvih svého očekávaného hitu
Avengers 5 se výrazně zpozdí. Marvel potvrdil průšvih svého očekávaného hitu
12.10.2022 16:30:00 | Filmové novinky

Multiverse sága sotva začala a už teď hlásí první problémy. Marvelovské filmy se totiž masivně odkládají a plány na uvedení páté a šesté fáze se zásadně mění.

Nový trailer Enoly Holmes 2 fanoušky dostane. Netflix nabízí více všeho důležitého
Nový trailer Enoly Holmes 2 fanoušky dostane. Netflix nabízí více všeho důležitého
11.10.2022 19:00:00 | Filmové novinky

Netflix konečně vyrukoval s plnohodnotným trailerem na pokračování detektivního hitu Enola Holmes. Fanoušci se mohou těšit na návrat starých známých a novou dávku dobrodružství.

Občanská válka je tu! Trailer předposledního dílu Rodu draka utahuje smyčku smrti
Občanská válka je tu! Trailer předposledního dílu Rodu draka utahuje smyčku smrti
11.10.2022 12:00:00 | Filmové novinky

Konec se blíží a tanec draků naopak začíná. Po smrti krále Viseryse nebylo napětí mezi rody Hightowerů a Targaryenů hmatatelnější a hrozba války je až nebezpečně blízko.

Addamsova rodina míří na Netflix! Nový trailer odhaluje pozdní datum premiéry
Addamsova rodina míří na Netflix! Nový trailer odhaluje pozdní datum premiéry
10.10.2022 14:30:00 | Filmové novinky

Nový seriál s Addamsovou rodinou se konečně představil v plnohodnotné upoutávce. Ta kromě strýčka Festera odhaluje i datum premiéry, které bohužel mine oslavy Halloweenu.