FB pixel TP pixel
Režisér Půlnoční mše natočí pro Netflix další adaptaci slavného hororu © Netflix

Režisér Půlnoční mše natočí pro Netflix další adaptaci slavného hororu

Mike Flanagan a Netflix jsou nerozlučnou dvojkou, která sází jeden napínavý hororový projekt za druhým. Po právě uvedené Půlnoční mši byla oznámena práce na další minisérii.

Filmové novinky

Netflix a talentovaný hororový režisér Mike Flanagan už mají na společném kontě řadu úspěšných projektů. Vedle úchvatného Domu na kopci, solidního Záhadného sídla Bly nebo povedené kingovky Geraldova hra naposledy přinesla jejich kolaborace nadpřirozený hororový kousek Půlnoční mše, v jejímž středu zájmu je izolovaný ostrov, na kterém se začnou po příchodu záhadného kněze dít podivné věci. Krátce po odvysílání této sedmidílné minisérie streamovací gigant a režisér ohlásili další spolupráci.

Tentokrát se společně dohodli na adaptaci povídky Zánik domu Usherů od klasika Edgara Allana Poea, který bývá literárními historiky ceněn především pro rozvíjení práce s temnými motivy, krimi prvky a napětím. Nová limitovaná série ovšem nebude vycházet pouze z tohoto díla, ale i několika dalších Poeových krátkých hororových povídek. Série by měla mít osm epizod a čtyři z nich by měl režírovat samotný Flanagan. Ještě před zpracováním Poeova díla se ovšem dočkáme série Půlnoční klub, která bude adaptovat stejnojmennou knihu Christophera Pikea. Pokud by měl někdo zájem Flanagana na Netflixu nakoukávat, je v katalogu k dispozici i adaptace dalšího Kingova díla Doktor Spánek nebo skvělá napínavá komorní slasherovka Hush.

 622 zobrazení  
Black Widow porazila Disneyho. Kolik milionů Scarlett Johansson dostane?
Black Widow porazila Disneyho. Kolik milionů Scarlett Johansson dostane?
10.10.2021 12:00:00 | Filmové novinky

Mezinárodně sledovaná kauza ve věci žaloby společnosti Disney herečkou Scarlett Johansson se zdá být u konce. Obě strany se dohodly mimosoudním vyrovnáním, které má Johansson vykompenzovat její finanční ztrátu z filmu Black Widow.

První trailer nového Resident Evil děsí. Tohle je pravá adaptace kultu!
První trailer nového Resident Evil děsí. Tohle je pravá adaptace kultu!
08.10.2021 10:00:00 | Filmové novinky

Konečně se fanoušci videoherní série Resident Evil dočkali a dostávají plnohodnotnou a zdá se, že velmi věrnou adaptaci hororové klasiky.

Fantasy Zámek a klíč v plnotučném traileru 2. řady nahání husí kůži
Fantasy Zámek a klíč v plnotučném traileru 2. řady nahání husí kůži
07.10.2021 13:00:00 | Filmové novinky

Protože se nové temné příběhy rodiny Zámkových ze seriálového fantasy Zámek a klíč nezadržitelně blíží, nabízí nám Netflix po nedávné krátké ukázce konečně i regulérní dvouminutový trailer. Mrkněte na něj.

Potká Venom Spider-Mana? Cynická komiksovka trhá rekordy
Potká Venom Spider-Mana? Cynická komiksovka trhá rekordy
06.10.2021 18:00:00 | Filmové novinky

Pokračování komiksového filmu Venom z roku 2018 ovládlo v zahraničí kina a s více než 90 miliony amerických dolarů nastavilo nový pandemický rekord.