FB pixel TP pixel
Filmoví fanoušci rozhodli o nejlepších filmech roku. Umístil se i Netflix © Marvel Studios

Filmoví fanoušci rozhodli o nejlepších filmech roku. Umístil se i Netflix

Největší filmová databáze sesbírala hodnocení diváků a přišla s výsledky nejlepších filmů roku. Kupodivu příliš neuspěl druhý Top Gun s Tomem Cruisem.

20. 12. 2022 16:00 | Filmové novinky

Největší filmová databáze světa, IMDb, vyhlásila žebříček 10 nejlépe hodnocených filmů právě končícího roku 2022. Podobně jako jiné žebříčky nicméně zvolila termín, kdy již nebylo možné do žebříčku zahrnout i poslední velký film letošního roku – Avatar: The Way of Water. Přesto jsou výsledky více než zajímavé, ukazují totiž na stále velkou podporu komiksových filmů, které opanují první tři příčky. Vítězem se stal nový Batman s Robertem Pattinsonem, na kterého dotírají druhý Doctor Strange a čtvrtý Thor. O hodnocení diváků si tak můžeme vzhledem k obecným hodnocením těchto filmů myslet svoje, nicméně zamrzí, že vesměs skvěle hodnocený Top Gun: Maverick skončil až na čtvrté pozici.

Skóre filmů se počítalo poměrem jejich hodnocení vůči počtu hlasů. Díky tomu se daří eliminovat filmy, které sice mají skalní fanouškovskou základnu, ale nepatří všeobecně mezi populární snímky. O to zajímavější je, že se alespoň na poslední příčku dostal hororový snímek X, který byl hitem především v USA. Pozornosti by rovněž nemělo ujít, že se umístil i The Gray Man od Netflixu. Jedná se o jedinou letošní novinku streamovací služby, která to do TOP 10 dotáhla.

Nejlepší filmy roku podle uživatelů imdb.com (vzestupně)

  1. The Batman
  2. Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství
  3. Thor: Láska jako hrom
  4. Top Gun: Maverick
  5. Black Panther: Wakanda nechť žije
  6. Seveřan
  7. The Gray Man
  8. Všechno, všude, najednou
  9. Smrt na Nilu
  10. X

Zdroj: IMDb

Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Johnny Depp znovu jako Jack Sparrow. Podívejte se, jak rozdával radost
Johnny Depp znovu jako Jack Sparrow. Podívejte se, jak rozdával radost
20.12.2022 15:00:00 | Filmové novinky

Johnny Depp se opět proměnil v ikonického kapitána Jacka Sparrowa a udělal tak velkou radost malému fanouškovi jménem Kori. Ten natáčí na YouTube videa pod přezdívkou Kraken The Box a je velkým fanoušek Deppova kapitána Sparrowa.

Potvrzeno: HBO právě přišlo o skvělé sci-fi seriály a další obsah
Potvrzeno: HBO právě přišlo o skvělé sci-fi seriály a další obsah
19.12.2022 16:45:00 | Filmové novinky

Minulý týden jsme přinesli informace o tom, že streamovací služba HBO Max přijde o některé velké seriály, které byly dlouhou dobu stabilní součástí jejího katalogu. Nyní máme potvrzeno, že ke ztrátě obsahu skutečně došlo. Co přesně už na HBO nenajdete?

Tom Cruise natočil největší kaskadérský kousek v historii! Podívejte se na něj
Tom Cruise natočil největší kaskadérský kousek v historii! Podívejte se na něj
19.12.2022 16:15:00 | Filmové novinky

Tom Cruise udělá pro filmové fanoušky naprosto všechno a nebojí se jít až na pomyslnou hranici myslitelného. Nyní si v rámci natáčení nové Mission: Impossible vyšlápl na největší kaskadérský kousek v historii, který zahrnuje jízdu na motorce a následný seskok padákem. A je to podívaná, ze které pojišťováky polévá studený pot.

Tom Cruise geniálně přeje krásné svátky. Jeho nový kaskadérský kousek vyráží dech
Tom Cruise geniálně přeje krásné svátky. Jeho nový kaskadérský kousek vyráží dech
19.12.2022 16:00:00 | Filmové novinky

Hvězdný Tom Cruise se rozhodl před koncem roku během natáčení nového Mission Impossible stylově ve volném pádu poděkovat fanouškům za dosavadní podporu a popřát šťastné svátky.