FB pixel TP pixel
Překvapení! James Bond míří místo Amazonu na české HBO © MGM

Překvapení! James Bond míří místo Amazonu na české HBO

Nový nákup HBO potvrzuje, že Amazon nebude mít na bondovky exkluzivní práva. Nová bondovka Není čas zemřít totiž míří na streamovací službu HBO Max.

28. 4. 2022 18:00 | Filmové novinky

Když se na začátku dubna objevila zpráva, že James Bond míří exkluzivně na Amazon, řada médií napříč světem informaci obratem převzala bez ohledu na skutečnost, že bylo od začátku vysoce pravděpodobné, že se nebude jednat o globální uvedení. Nyní se naše slova z 10. dubna letošního roku potvrzují, protože nejenže nejsou bondovky na Amazonu v České republice dostupné, ta nejnovější míří ke konkurenci v podobě HBO Max. Tato streamovací služba uvede poslední bondovku Daniela Craiga Není čas zemřít již 1. května.

Ukazuje se tedy, že koupě studia MGM Amazonu očividně nepřihrála slavnou sérii do kapes tak jednoznačně, jak mnozí doufali. Důvodem je zřejmě skutečnost, že si práva na Bonda nárokuje řada stran, které mají co mluvit nejen do vzniku nových filmů, ale i do distribuce těch předchozích. Je to vcelku logické. Ačkoli by se Amazonu hodilo, aby Bonda uváděl exkluzivně pouze na své platformě a byl tak pro něj jediným domovem, přeprodeje práv jsou snadným způsobem, jak opakovaně získávat finance. A ty hrají nejen v Hollywoodu hlavní roli. Ostatně i proto konkurenční studio Warner Bros. obecně nelpí na exkluzivitě svých titulů pro HBO Max, z jehož zahraničních mutací tituly často mizí, neboť jsou práva propůjčena dalším službám. Strategie je v tomto směru jasná. Získat extra příjmy a zároveň vzbudit po titulu hlad. Vždy totiž vypadá lépe, když se film vrací do nabídky, než když v ní pouze bez povšimnutí leží. Ostatně proto se v minulosti uchytila strategie fyzických nosičů vydávat do zemdlení re-edice v nových přebalech a speciálních edicích.

Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Netflix ukázal první fotky ze svého nejdražšího spektáklu. Dorazí už v létě
Netflix ukázal první fotky ze svého nejdražšího spektáklu. Dorazí už v létě
27.04.2022 12:40:00 | Filmové novinky

Netflix konečně zveřejnil první oficiální fotky ze svého nejočekávanějšího letošního spektáklu. Akčňák The Gray Man od tvůrců Avengers: Endgame je nejdražší projektem Netflixu v historii.

Potvrzeno: Pattinsonův Batman se vrátí. Jeho Gotham dostane i dva seriály
Potvrzeno: Pattinsonův Batman se vrátí. Jeho Gotham dostane i dva seriály
27.04.2022 11:30:00 | Filmové novinky

Studio Warner Bros. na CinemaConu představilo první trailery na své očekávané projekty. Vybraní návštěvníci se tak mohli pokochat záběry z Black Adama nebo Flashe. Warneři potvrdili také pokračování snímku The Batman, který aktuálně úspěšně kraluje žebříčkům sledovanosti HBO Max.

Potter už netáhne. Fantastická zvířata 4 jsou ohrožena nejen kvůli tržbám
Potter už netáhne. Fantastická zvířata 4 jsou ohrožena nejen kvůli tržbám
26.04.2022 10:40:00 | Filmové novinky

Od premiéry třetího dílu kouzelnického dobrodružství Fantastická zvířata uplynuly téměř dva týdny. Ze zveřejněných kinotržeb je jasné, že se Brumbálovým tajemstvím oproti svým předchůdcům v temných sálech příliš nedaří. Jaké jsou důvody slabší návštěvnosti a vznikne vůbec čtvrtý díl?

Netflix zrušil fantasy pokračování s Willem Smithem. Fackování za to nemůže
Netflix zrušil fantasy pokračování s Willem Smithem. Fackování za to nemůže
25.04.2022 12:00:00 | Filmové novinky

Když měl před pěti lety na Netflixu premiéru atraktivní fantasy thriller Bright s Willem Smithem v hlavní roli, pokračování vypadlo jako jistá záležitost. Nyní Netflix oznámil, že dává od projektu ruce pryč.