FB pixel TP pixel
Netflix má nový seriálový hit. Akční novinka vypráskala i oblíbenou fantasy © Netflix

Netflix má nový seriálový hit. Akční novinka vypráskala i oblíbenou fantasy

Mělo jít o jeden z mnoha podobných seriálů na streamovací službě. Jenže novinka Noční agent na Netflixu neskutečně překvapila a její čísla sledovanosti dalece překonávají očekávání.

29. 3. 2023 15:30 | Filmové novinky

Sedmnáct týdnů. Přesně tak dlouho trvalo, že Netflix představil seriálovou novinku (nikoli pokračování), která by po megahitu Wednesday dokázala skutečně strhnout publikum a převzít žezlo globálního úspěchu streamovacího obra. Zajímavé ale je, že úspěch nakonec přišel od vcelku nenápadného špionážního počinu Noční agent, který vznikl pod vedením Shawna Ryana, tvůrce oblíbeného, ale nikterak zázračně úspěšného sci-fi Timeless. Příběh o mladém agentovi, který odhalí spiknutí přímo v Bílém domě, si za první týden od uvedení připsal na Netflixu parádních 168,7 milionů zhlédnutých hodin a dalece odskočil jakékoli v současnosti vysílané konkurenci na téže službě.

Ostatně posuďte sami. Na druhé příčce je podle dat Netflixu fantasy pokračování Světlo a stíny s pouhými 55 miliony nakoukaných hodin. Tady je navíc nutné zmínit, že Světlo a stíny je zajímavý držák, který sice nestartoval silně (minulý týden začínal s 50 miliony), jeho sledovanost ale mírně roste. Což se rozhodně nedá říct o dokumentu MH370: Ztracené letadlo nebo nejnovější řadě Outer Banks, kde již dochází k odlivu diváků a sledovanost padla na 28, respektive 25 milionů zhlédnutých hodin. Světlo a stíny má navíc ještě jednu výhodu, když sledovanost druhé řadu napomáhá i té první, kterou nyní diváci sledovali dalších 20 milionů hodin. Mimochodem první řada Wednesday se stále drží v TOP 10 nejúspěšnějších seriálů se zhruba 13 miliony zhlédnutých hodin.

Do historické TOP 10 ještě daleko

Netflix má nový seriálový hit. Akční novinka vypráskala i oblíbenou fantasy © Netflix

Úspěch Nočního agenta podporují i data naší platformy FlixPatrol, která jasně ukazují, že se solidní špionážní podívaná v hlavní roli s prakticky neznámým Gabrielem Bassem stala celosvětových úspěchem, když se vyšplhala na špici sledovanosti v hned 81 zemích, kde Netflix působí. Streamovací služba navíc může počítat s tím, že sledovanost bude velmi pravděpodobně solidní i v dalších týdnech. Podle dalších dat FlixPatrolu totiž Noční agent po uvedení seriálu solidně trenduje hlavně na YouTube, kde rapidně naskakuje sledovanost traileru, který byl sám o sobě velmi populární a výrazně překonal zájem o první teaser trailer. S uvedením seriálu na Netflixu ale došlo k dalšímu skoku v zájmu publika. Co se týče celkové TOP 10 historicky nejsledovanějších pořadů Netflixu, tam je zatím předčasné o Nočním agentovi mluvit. Na nejspodnější pozici aktuálně ztrácí zhruba 350 milionů hodin za prvních 28 dní, které se v rámci měření počítají. Druhá řada seriálu Ginny a Georgia, která aktuálně sedí na 10. příčce, navíc startovala lépe se 180 miliony hodinami. O případné účasti Nočního agenta v historickém TOP desítce tak rozhodne až jeho výdrž.

Zdroj: Netflix Top 10 / FlixPatrol

Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Druhá řada Rodu draka bude výrazně kratší. Tvůrci rozhodnutí obhajují
Druhá řada Rodu draka bude výrazně kratší. Tvůrci rozhodnutí obhajují
29.03.2023 14:40:00 | Filmové novinky

Chválené fantasy od HBO Rod draka právě zahájilo přípravy na natáčení druhé řady, během nichž byla oznámena nemilá zpráva o menším počtu epizod chystané série. Také se rozhoduje o celkovém počtu řad.

Kontroverzní česká novinka dorazila na Netflix. Streamer uvede i dalších 5 filmů
Kontroverzní česká novinka dorazila na Netflix. Streamer uvede i dalších 5 filmů
28.03.2023 18:00:00 | Filmové novinky

Na Netflixu se konečně objevilo kontroverzní české drama Hranice lásky, které vypráví o polyamorii a komplikovanosti lidských vztahů, když dojde na sexuální uspokojení. Streamer navíc odhalil další tuzemské novinky, které se do jeho katalogu chystají.

Netflix natočil vlastní Kameňák. Trailer slibuje ujetou kriminální komedii
Netflix natočil vlastní Kameňák. Trailer slibuje ujetou kriminální komedii
28.03.2023 16:35:00 | Filmové novinky

Přemýšleli jste někdy nad tím, jak by vypadal Kameňák, kdyby ho netočil Zdeněk Troška? Teď už nemusíte, protože se tématu ujal Netflix a zadaptoval sérii legendárních internetových vtipů. A zdá se, že docela zábavně.

Nový konspirační seriál od Marvelu dorazí až po 10 měsících. Další bude dříve
Nový konspirační seriál od Marvelu dorazí až po 10 měsících. Další bude dříve
28.03.2023 16:00:00 | Filmové novinky

Marvel finalizuje distribuční plány pro letošní rok. Konečně tak víme, kdy uvidíme nové seriály od komiksového obra. Nutno uznat, že čekání bude ve výsledku hodně dlouhé.