FB pixel TP pixel
Premiéra Obi-Wana Kenobiho se přesouvá. Fanoušci na tom vydělají © Disney+

Premiéra Obi-Wana Kenobiho se přesouvá. Fanoušci na tom vydělají

Premiéra seriálu Obi-Wan Kenobi nakonec nestihne pětačtyřicetileté výročí od debutu Nové naděje. Nedávný oslavenec Ewan McGregor potvrdil, že nový seriál dorazí na obrazovky Disney+ až 27. května. Fanouškům to ale moc vadit nemusí.

3. 4. 2022 15:00 | Filmové novinky

Seriál Obi-Wan Kenobi měl nejprve startovat 25. května, což by bylo vskutku symbolické, neboť právě v tento den roku 1977 v kinech debutovala první, respektive čtvrtá epizoda nejslavnější ságy, Nová naděje. Kvůli kolizi ve vysílání Disney+ se ale premiéra nakonec o dva dny opozdí, což v oznamovacím videu potvrdil sám představitel hlavní role Ewan McGregor.

Fanouškům Star Wars to ale nemusí příliš vadit, neboť McGregor zároveň odhalil, že nové datum premiéry, 27. května, přinese rovnou dvě epizody. Další budou vycházet jednou týdně. K posunu pravděpodobně došlo kvůli chystané premiéře komiksového seriálu Ms. Marvel. Nová marvelovka tak bude od 8. června vycházet každou středu. Navíc vyšlo najevo, že vedle Jobyho Harolda se na scénáři Obi-Wana podílel i Andrew Stanton. Toho si můžeme pamatovat například jako tvůrce snímků Hledá se Dory nebo Toy Story 4: Příběh hraček.

Ondřej Novotný
Internetový pisálek, který se přes svůj blog a Ednu nakonec dostal i na Filmtoro. Povoláním zatím student, ve volném čase pak zaneprázdněný teoretik komiksových filmů a seriálů, který nevynechá ani jednu nerdskou diskusi. Mezi jeho filmové favority patří Star Wars, Indiana Jones a jakýkoli béčkový film se Sibyl Danning. Mimo film se intenzivně věnuje čtení nejrůznější literatury (převážně té německé), rád vyhledává kvalitní kebab po celé Praze a občas usedne v klubu Chocobamba při poslechu kvalitní žižkovské hudby.
Nová verze komedie Jestli se rozzlobíme... má trailer. Kdo nahradí Spencera s Hillem?
Nová verze komedie Jestli se rozzlobíme... má trailer. Kdo nahradí Spencera s Hillem?
01.04.2022 16:00:00 | Filmové novinky

Slavná komedie Jestli se rozzlobíme, budeme zlí patří mezi legendární kousky italské kinematografie. A nyní se chystá moderní remake, který se pokusí odkaz Terence Hilla a Buda Spencera nepošlapat.

Nejdrsnější hrdina Marvelu už řádí online. Recenze chválí hororovost
Nejdrsnější hrdina Marvelu už řádí online. Recenze chválí hororovost
31.03.2022 18:00:00 | Filmové novinky

Ve středu 30. března odstartoval na streamovací službě Disney+ nový seriál Marvel Studios s názvem Moon Knight. Oscar Isaac zde ztvárňuje dosud nejdrsnějšího hrdinu komiksového univerza.

Disney začal cenzurovat seriály od Marvelu. Mizí krev i bodná zranění
Disney začal cenzurovat seriály od Marvelu. Mizí krev i bodná zranění
31.03.2022 16:00:00 | Filmové novinky

Ostražití diváci si všimli skutečnosti, že streamovací služba Disney+ začala s cenzurováním násilného obsahu v seriálech od Marvelu. Disney aktuálně bojuje s dospělým obsahem, který musí pečlivě oddělovat od filmů a seriálů pro menší diváky.

Ledová archa s ponorkami? Netflix představil novou strhující sci-fi
Ledová archa s ponorkami? Netflix představil novou strhující sci-fi
31.03.2022 8:00:00 | Filmové novinky

Katastrofická sci-fi patří mezi divácky nejvděčnější žánry. Po nedávných projektech ze Švédska či Belgie nám Netflix nabídne i postapokalyptickou vizi z Turecka.