FB pixel TP pixel
Pána prstenů viděli první diváci. Seriál je kvalitou zcela šokoval © Amazon Studios

Pána prstenů viděli první diváci. Seriál je kvalitou zcela šokoval

Seriál Pán prstenů s podtitulem Prsteny moci se v posledních měsících stal velkým terčem kritiků všeho možného. Speciálních efektů, výpravy, hereckého obsazení až po příběhové odklony. Teď ale úvodní dvě epizody viděli první diváci a jejich reakce nečekal asi nikdo.

25. 8. 2022 7:00 | Filmové novinky

Je to jen pár dní, co jsme viděli poslední trailer na seriálového Pána prstenů a upřímně si trochu ťukali na čelo, proč finální upoutávka vypadá sice velkolepě, ale jako takový trochu ušmudlaný, patetický cajdák. Kampaň obecně nepůsobila prozatím moc přesvědčivě a seriál často sklízel kritiku diváků. Někomu vadí nevyrovnané efekty, jiní mají problém s kýčovitostí vizuálu, a pak je tu samozřejmě skupina, které nevoní občas trochu křečovitě působící herci, případně rovnou jejich barva kůže. Teď jsou zde ale první reakce diváků z řad kritiků a dalších lidí, kterým Amazon přehrál první dvě epizody, a jejich reakce nečekal nikdo.

Filmové mistrovské dílo?

Zatímco totiž reakce na Rod draka byly lehce nadprůměrné, když se často zmiňovala slova jako solidní, hraný na jistotu a neoriginální, u Pána prstenů se zatím rojí zcela nadšené názory. Dokonce i takové, které dosavadní epizody označují za mistrovské dílo. Jasně, člověk musí být trochu obezřetný, protože první diváci mají často sklony k přehánění, na druhou stranu jsou ale reakce opravdu snad až příliš nadšené na to, aby si je diváci cucali z prstu.

V podstatě jednotně je zmiňováno, že trailery příliš nereprezentují finální materiál a čeká nás neuvěřitelně vymazlené měřítko celého seriálu, který je natolik velkolepý, že opravdu působí jako filmový Pán prstenů z éry Petera Jacksona. Zároveň jsou ale prý jasně patrné ohromné ambice, když se tvůrci ani nebojí riskovat a přinést něco nového. Triky mají být naprosto úžasné, herci precizní a už jen samotný prolog nás má dostat totálně do kolen. Chválí se nejen skvostná režie J. A. Bayony, který určuje atmosféru celého seriálu, ale i kamera. A samozřejmě i práce s Tolkienovým textem, která je prý něčím, na co fanoušci roky čekali. Nadšené reakce přitom přichází i od lidí, kteří byli k seriálu skeptičtí a nyní uznávají své předsudky. Zajímavou poznámku na konto tvůrců pronesl i tvůrce Sandmana Neil Gaiman. Seriál je totiž podle něj přesně tím prequelem k Pánovi prstenů, který chtěl jako malý číst, když si koupil Silmarillion, který ho svého času zklamal. Jak totiž čtenáři vědí, ten se čte spíš jako Bible než jako epická sága z ranku Pána prstenů. A právě toto překlopení zřejmě kreativní tým stojící za seriálem dokázal zvládnout na jedničku.

Zdroj: Gamesradar

 75 zobrazení  
Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Veleúspěšná temná fantasy Netflixu se vrací! Trailer chrlí krev a kouzla
Veleúspěšná temná fantasy Netflixu se vrací! Trailer chrlí krev a kouzla
24.08.2022 16:00:00 | Filmové novinky

Netflix konečně ukázal pořádný trailer na druhou řadu svého temného fantasy Winx Saga: Osud, který překlápí dětskou pohádku do verze pro dospělé. Nechybí tudíž kromě kouzel ani krev a hrátky se sexualitou.

Velkolepý trailer Rodu draka odhaluje občanskou válku. Čeká nás obří řež
Velkolepý trailer Rodu draka odhaluje občanskou válku. Čeká nás obří řež
23.08.2022 17:00:00 | Filmové novinky

HBO po úvodní epizodě spin-offu Hry o trůny s názvem Rod draka ukázalo i nový majestátní trailer, který ukazuje občanskou válku mezi Targaryeny. Epické záběry na draky střídají pletichy i dramatické momenty.

Epický trailer Pána prstenů ukazuje nové společenstvo. Fanoušky zřejmě zklame
Epický trailer Pána prstenů ukazuje nové společenstvo. Fanoušky zřejmě zklame
23.08.2022 16:00:00 | Filmové novinky

Amazon odhalil zřejmě definitivní velkou upoutávku na seriálového Pána prstenů. Ukazuje v ní snad všechny stěžejní postavy. Malinko ale chybí opravdu majestátní bitevní momenty.

Disney Plus chystá na začátek září přetlak novinek. Známe je všechny
Disney Plus chystá na začátek září přetlak novinek. Známe je všechny
23.08.2022 13:30:00 | Filmové novinky

Předplatitelé streamovací služby Disney+ budou určitě s nadšením vyhlížet 8. září. Disney si pro ně totiž připravil v rámci akce pojmenované Disney+ Day hromadu skvělých premiér, z nichž by si měl vybrat každý. Vrátí se dokonce i Obi-Wan Kenobi!