FB pixel TP pixel
Nejdrsnější česká komedie dorazila na Netflix. Obratem válcuje sledovanost © Bontonfilm

Nejdrsnější česká komedie dorazila na Netflix. Obratem válcuje sledovanost

Dalo se to očekávat, ale stejně je to milé překvapení. Novinka hudebníka a režiséra Martyho Pohla konečně vtrhla na Netflix a okamžitě válcuje konkurenci hned ve dvojnásobném balení.

14. 3. 2023 15:45 | Filmové novinky

Řezník alias Marty Pohl v roce 2019 brutálně naložil všem českým pokusům o teenagerskou komedii, když na vlastní triko natočil a uvedl hitovku Párty Hárd, ve které se parta ubožáků snažila udělat největší party pod sluncem a zároveň si u toho sexuálně užít s dívkami snů. My jsme díky tomu dostali do slovníku hnědý a žlutý poplach a především se královsky bavili. Pohlův nesmlouvavý styl totiž dokonale nazvracel těžkopádnosti a usedlosti českého mainstreamu do obličeje, když doručil plně funkční, aktuální a hlavně permanentně zábavnou jízdu, ve které se děje tolik prasáren a ujetých humorů, že se prostě nelze nesmát, i když máte občas zakrýváte oči před vším mačkáním beďarů či všudypřítomnou hrozbou lidského vylučování před kamerou. Není divu, že se z filmu stala naprostá večírková jistota a dvojka Párty Hárder: Summer Massacre již získala oficiálního distributora v podobě Bontonfilmu.

Pokračování, které se vydává na Mácháč, neztratilo nic z bezuzdného šarmu jedničky a opět nakládá všem zapšklým rozumbradům, kteří ve filmech hledají jen hluboce intelektuální zábavu. Jasně, v rámci série jde o tradiční „více toho samého“, pokud bychom ale pravidelně dostávali podobné filmy, které jdou proti proudu a pevně si stojí za vlastní vizí, bylo by to nesmírně osvěžující. Není divu, že den po uvedení na Netflixu Párty Hárder: Summer Massacre povyskočil v zájmu diváků na druhé místo v TOP 10 mezi filmy, zatímco první díl poskočil na desátou příčku. Párty Harder je navíc dostupný na Netflixu zatím exkluzivně, jednička je pak kromě Netflixu dostupná i na dalších platformách jako DaFilms a Starmax. Připomeňme, že dvojka udělala v kinech na tržbách skoro 10 milionů korun, což je na prakticky soukromý projekt neskutečná částka a důkaz Pohlových byznysových schopností. Lubrikant do ručky a ať to leští!

Zdroj: FlixPatrol

Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Mission: Impossible 7 viděli první diváci. Film je šílený a až na jednu výjimku dokonalý
Mission: Impossible 7 viděli první diváci. Film je šílený a až na jednu výjimku dokonalý
14.03.2023 15:05:00 | Filmové novinky

Letos v červenci bude mít premiéru dlouho očekávané pokračování špionážní série Mission: Impossible. První část předposledního dobrodružství Ethana Hunta už viděli první diváci a ohlasy jsou více než pozitivní.

Netflix pomohl přepsat dějiny Oscarů. Režisérovi Hellboye se teď nikdo nevyrovná
Netflix pomohl přepsat dějiny Oscarů. Režisérovi Hellboye se teď nikdo nevyrovná
14.03.2023 14:30:00 | Filmové novinky

Na letošním udílení cen Akademie se povedlo mexickému režisérovi Guillermu Del Torovi zapsat do dějin Oscarů, když se mu jako prvnímu podařilo získat unikátní kombinaci zlatých sošek.

Nejzábavnější fantasy roku přichází! Nadšené recenze slibují skvělý humor i akci
Nejzábavnější fantasy roku přichází! Nadšené recenze slibují skvělý humor i akci
13.03.2023 12:00:00 | Filmové novinky

Už na konci března se do kin přiřítí nová fantasy Dungeons & Dragons: Čest zlodějů, která z upoutávek působila jako poměrně generická a možná až příliš nezajímavá žánrová fašírka. První recenze po americké premiéře ale mluví o jednom z největších překvapení roku a snímek masivně doporučují jako velezábavnou akční jízdu.

Netflix slaví oscarový úspěch nejen s válečnou řeží. Češi bohužel neuspěli
Netflix slaví oscarový úspěch nejen s válečnou řeží. Češi bohužel neuspěli
13.03.2023 11:20:00 | Filmové novinky

Vyhlášení 95. ročníku Oscarů je za námi a Netflix má rozhodně co slavit. Jeho (anti)válečná řež Na západní frontě klid uzmula hned 4 zlaté sošky, streamovací obr však slaví i s dalším nádherným snímkem. Zamrzí pak neúspěch českých zástupců, u nichž se úspěch do jisté míry předpokládal. Anebo jsme si ho aspoň přáli.