FB pixel TP pixel
Ryan Reynolds vládne Netflixu. Nová sci-fi má třetí nejlepší start v historii © Netflix

Ryan Reynolds vládne Netflixu. Nová sci-fi má třetí nejlepší start v historii

Ryan Reynolds se stává hvězdou Netflixu. I když s akčňákem 6 Underground v minulosti moc neuspěl, po trháku Red Notice si přidává do životopisu další obří úspěch.

23. 3. 2022 14:00 | Streaming novinky

Sci-fi novinka Projekt Adam, která přistála na Netflixu 11. března, se může radovat. Lepší premiérová čísla měly pouze tituly Red Notice (148,7 milionů hodin přehrání) a K zemi hleď! (111 milionů hodin přehrání). Shawn Levy a Ryan Reynolds si tak můžou při pohledu na startovních 93 milionů hodin oddechnout, neboť jejich film zabodoval a pravděpodobně v budoucích týdnech svůj úspěch potvrdí. Jde však o skutečné vítězství?

Projekt Adam vypráví příběh pilota Adama Reeda, který cestuje časem a setkává se se svým mladším já, přičemž nejde o nic menšího než záchranu lidstva. Film odkazuje k mnoha kultovním klasikám, jako např. Spielbergův E.T. – Mimozemšťan či Zemeckisův Návrat do budoucnosti. Projekt Adam má slušný základ umístit se v TOP 5 nejsledovanějších filmů na Netflixu vůbec, kde je momentálně na pátém místě drama V nemilosti se Sandrou Bullock v hlavní roli. Vzhledem k výrobním nákladům Projektu Adam, které činily bezmála 175 milionů amerických dolarů, je záhodno, aby snímek sklidil úspěch a Netflix si tak mohl říct, že se mu tato investice opravdu vyplatila. Nezapomeňme totiž, že ačkoli akční nářez Michaela Baye 6 Underground: Tajné operace slavil na Netflixu papírově úspěch ovládnutím TOP 10 i solidní sledovaností (205 milionů hodin zhlédnutí za prvních 28 dní), Netflix se vyjádřil, že snímek v hodnotě 150 milionů dolarů byl pro něj ve finálním součtu zklamáním. Ryan Reynolds tedy na Netflixu zná i pocit porážky.

Zdroj: Netflix

Vojtěch Balák
Filmový a seriálový nadšenec, který se rád pohybuje v audiovizuálním světě a ještě raději o něm píše. Milovník hororů a sci-fi všeho druhu. Rád nahlédne i do komiksového světa, zvláště pak do toho plného živých mrtvých. Když zrovna nekouká na film, cestuje, fotí a dělá grafiku.
5 největších zklamání z HBO Max. Slíbili revoluci, nesplnili skoro nic
5 největších zklamání z HBO Max. Slíbili revoluci, nesplnili skoro nic
22.03.2022 18:00:00 | Streaming novinky

České HBO Max je dostupné od 8. března, kdy došlo k oficiálnímu překlopení nabídky dosavadního HBO Go na novou streamovací platformu. Jenže ani po 14 dnech od přechodu na novou službu HBO není schopné naplnit očekávání a mnozí se nebrání masivnímu zklamání.

Netflix si došlápne na sdílení účtu s kamarády. Uživatelům zvedne ceny
Netflix si došlápne na sdílení účtu s kamarády. Uživatelům zvedne ceny
20.03.2022 12:00:00 | Streaming novinky

Netflix se opět snaží došlápnout na uživatele, kteří porušují jeho pravidla a sdílejí účet mimo jednu domácnost. Streamer se paradoxně rozhodl tuto praxi oficiálně povolit. Ovšem nebude to zadarmo.

Hotovo, potvrzeno: Dvě obří streamovací služby se spojují proti Netflixu
Hotovo, potvrzeno: Dvě obří streamovací služby se spojují proti Netflixu
16.03.2022 15:30:00 | Streaming novinky

Fúze dvou velkých mediálních domů WarnerMedia a Discovery už naplno běží a zábavní gigant, který ponese jméno Warner Bros. Discovery ohlašuje, že své vlajkové lodě HBO Max a Discovery+ spojí do jedné platformy.

Gigant Amazon má nového krále sledovanosti. Sesadil i fantasy Kolo času
Gigant Amazon má nového krále sledovanosti. Sesadil i fantasy Kolo času
13.03.2022 12:00:00 | Streaming novinky

Fantasy seriál Kolo času s Rosamund Pike v hlavní roli byl dosud nejsledovanějším pořadem streamovací stanice Amazon Prime Video. Bylo proto překvapující, že jej na druhé místo s přehledem odsunulo chválené akční krimi.