FB pixel TP pixel
Nový český film je rekordně rychle na Netflixu. V kinech ho nikdo neviděl © Bontonfilm

Nový český film je rekordně rychle na Netflixu. V kinech ho nikdo neviděl

Českým filmům se na Netflixu obecně daří a mnoho z nich míří na streamovací služby i v neuvěřitelně rychlém čase od premiéry v kinech. Po Třech Tygrech, kteří se online stali hodně slušným fenoménem, zkouší štěstí titul, na který se v kinech mnoho štěstí neusmálo a potřeboval by, aby ho někdo vůbec viděl.

30. 11. 2022 11:30 | České novinky

Dokumentu Karel o fenoménu Karel Gott to trvalo 78 dní. Třem Tygrům ve filmu: Jackpot 74 dní a novému filmu Slovo režisérky Beaty Parkanové 75 dní. Přesně tak je dlouhá doba od uvedení v kinech na SVOD platformu Netflix, kde se snímek pokusí nalákat nové diváky, které při pohledu na množství diváků z kin potřebuje jako sůl. Slovu, které vypráví o komplikovaném životě československého notáře během okupace v roce 1968, se v kinech vůbec nedařilo a do kinosálů zlákalo jen okolo 3 tisíc diváků. Že Češi o tuzemské počiny stále mají zájem, potvrdily filmy, které na něj navázaly. Ať už to byl o týden později distribuovaný BANGER., případně listopadové Hranice lásky.

Na Netflixu by film každopádně mohl chytit nový dech. Ostatně nebylo by to poprvé, co se tak na streamovací službě stalo. Filmy Parkanové však obecně hity nebývají, viz její předchozí snímek Chvilky, který měl sice kladnější hodnocení, přesto ale u diváků pohořel. Slovo se může zdánlivě opřít o ceny za nejlepší režii a nejlepší herecký výkon pro Martina Fingera z letošního karlovarského festivalu, je ale otázkou, pro kolik potenciálních diváků jsou toto relevantní měřítka kvality.

Zdroj: Kinomaniak

Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Jedna z nejlepších českých streamovacích služeb končí. Obsah se přesouvá
Jedna z nejlepších českých streamovacích služeb končí. Obsah se přesouvá
05.10.2022 14:30:00 | České novinky

Dobrých tuzemských streamovacích služeb je stále velmi málo, ta od společnosti Aerofilms ale patřila bez diskuze mezi ty nejlepší. Nyní ji čeká ukončení provozu a přesun obsahu na novou platformu.

Zemi ovládli mimozemšťané! Nová marvelovka v traileru připomíná paranoidní thrillery
Zemi ovládli mimozemšťané! Nová marvelovka v traileru připomíná paranoidní thrillery
11.09.2022 17:00:00 | České novinky

Marvel konečně ukázal pořádný trailer na očekávanou seriálovou hitovku Tajná invaze. V ní se Samuel L. Jackson bude muset vypořádat s invazí nebezpečných Skrullů. Naštěstí však hrozbě z vesmíru nebude čelit sám.

Netflix v dubnu přidal 13 českých a slovenských filmů. Nechybí ani klasiky
Netflix v dubnu přidal 13 českých a slovenských filmů. Nechybí ani klasiky
27.04.2022 8:00:00 | České novinky

Netflix i v dubnu pokračuje v přidávání lokálního obsahu a v posledních týdnech zamířil mimo jiné na Slovensko, odkud dorazily novinky i klasiky.

Startuje Studentské kino Divoké devadesátky. Užijte si Kouř a další kulty
Startuje Studentské kino Divoké devadesátky. Užijte si Kouř a další kulty
22.02.2022 10:00:00 | České novinky

Máte rádi retro? Chybí vám VHS kazety, magnetofony anebo DVD? Pokud ano, tak to by vás mohl zajímat cyklus Divoké devadesátky, který startuje v úterý 22. 2. 2022 v 20.30 v Univerzitním kině Scala v Brně.