FB pixel TP pixel
Tvůrci Stranger Things nelení. Oznámili další pokračování a nové sci-fi © Netflix

Tvůrci Stranger Things nelení. Oznámili další pokračování a nové sci-fi

I když Netflix ohlásil, že chystaná pátá řada hororové sci-fi Stranger Things bude finální, s oblíbeným univerzem plným nejroztodivnějších monster se ještě loučit nebudeme.

12. 7. 2022 15:30 | Filmové novinky

Fanoušci oblíbeného seriálového sci-fi hitu Stranger Things jistě vědí, že Netflix má po právě skončené čtvrté řadě v plánu natočit ještě závěrečnou pátou sérii, v níž se osudy našich hrdinů uzavřou. Podle posledních zpráv z Netflixu se ale naštěstí s tímto univerzem loučit nebudeme. Streamer totiž spolu s autory seriálu Mattem a Rossem Dufferovými založili novou produkční společnost stylově nazvanou Upside Down Pictures, která bude pro Netflix vyvíjet filmové a televizní projekty. A jedním z prvních takto vzniklých seriálů bude i spin-off Stranger Things. Zatím ovšem autoři k připravované novince žádné podrobnější informace nezveřejnili, krom toho, že by rádi režisérské otěže předali někomu novému.

Jedním z dalších chystaných projektů nové produkční společnosti bude hraná televizní adaptace kultovního anime Death Note, která již v roce 2017 od Netflixu jednu filmovou adaptaci získala. Bohužel ne moc povedenou, takže restart série je určitě vítaný. Upside Down Pictures navíc slibuje zfilmovat do seriálové podoby knihu Stephena Kinga a Petera Strauba Talisman o dvanáctiletém hrdinovi Jackovi, jehož otec zmizel a matka umírá a on se vydává do paralelního světa. Je tedy jasné, že se tato společnost bude zaměřovat na díla žánrově podobná Stranger Things.

Petr Kollár
Formovaly ho akčňáky, sci-fi a horory z osmdesátek a devadesátek. Posléze na VHS během dvou dnů bingewatchnul Twin Peaks a s ním se zrodila i láska k dlouhým vyprávěním, které s příchodem Netflixu získaly tu pravou platformu. Dnes se věnuje hollywoodské klasice, hongkongskému akčnímu filmu, japonskému anime i evropskému artu. Před pár lety se začetl do komiksových světů (a v poslední době mangy obzvláště). Rád se prochází po horách, miluje lesy a nepohrdne kvalitním pivem.
Nový akčňák Netflixu slibuje v traileru akci Johna Wicka a usekané hlavy
Nový akčňák Netflixu slibuje v traileru akci Johna Wicka a usekané hlavy
12.07.2022 10:30:00 | Filmové novinky

Nový akční flák Netflixu Denní směna vrátí na streamovací službu Jamieho Foxxe, který zde zaznamenal akční hit Projekt Power. Tentokrát ale bude v praktických kaskadérských scénách lovit upíry.

Marvel oznámil, kdy se znovu objeví Daredevil. Obsadit měl i Schwarzeneggera
Marvel oznámil, kdy se znovu objeví Daredevil. Obsadit měl i Schwarzeneggera
11.07.2022 12:30:00 | Filmové novinky

Neuplynul ještě ani týden od premiéry Thora a marvelovské univerzum nás už láká na své další projekty. Jistě víme, že v novém seriálu Echo se objeví dvě ústřední postavy netflixovských seriálů. Svého režiséra nalezla čtyřka Capa Americy a do dalšího očekávaného projektu by mohla zamířit největší akční hvězda vůbec.

Zombies, příšery a tuna krve. Netflix detailně představil nový hororový hit
Zombies, příšery a tuna krve. Netflix detailně představil nový hororový hit
10.07.2022 15:00:00 | Filmové novinky

Netflix už 14. července uvede do nabídky novou verzi hororového kultu Resident Evil. Ta tentokrát nebude příliš závislá na hrách a pokusí se spíše o volnou adaptaci, do které začlení povědomé prvky. Výsledek zatím vypadá jako extrémnější variace na Živí mrtví.

Legendární seriál Alf je konečně kompletně online!
Legendární seriál Alf je konečně kompletně online!
10.07.2022 11:00:00 | Filmové novinky

Slavný mimozemšťan z 80. let, který by ze všeho nejradši žral kočky, se konečně dostal do legálního online prostoru. A to v kompletní podobě všech 4 řad.