FB pixel TP pixel
Noví Strážci galaxie přináší vánoční atmosféru. Kritici jsou naprosto nadšení © Marvel Studios

Noví Strážci galaxie přináší vánoční atmosféru. Kritici jsou naprosto nadšení

Už 25. prosince se na Disney Plus přiřítí noví Strážci galaxie, kteří prožijí jedno báječné vánoční dobrodružství. Fanoušky čeká Drax, Mantix, Star-Lord a dokonce i nová fáze dospělejšího Groota. A první recenze jsou nadmíru spokojené.

20. 11. 2022 16:00 | Filmové novinky

Do Vánoc sice ještě zbývá pár týdnů, to ale Marvelu vůbec nevadí. Vánoční speciál Strážců galaxie tak pustí online již 25. listopadu, tedy na americký Den Díkůvzdání. A podle prvních reakcí se máme připravit na hodně příjemný příspěvek do kánonu MCU, protože scenárista a režisér James Gunn neponechal nic náhodě a připravil veskrze pozitivní vánoční příběh, v němž se Drax a Mantis rozhodnou zlepšit Star-Lordovi náladu tím, že unesenou jeho milovaného Kevina Bacona. Jenže tomu se to samozřejmě úplně nelíbí.

Reakce kritiků, kteří krátký film již viděli, jsou univerzálně naprosto nadšené a jednohlasně vyzdvihují jak Davea Bautistu, tak Pom Klementieff, kteří oba září jako metafory nechápající Drax a mimózní Mantis. Brandon Davis ze serveru Comicbook rovnou tvrdí, že si nový přírůstek do takzvaných Special Presentations užil mnohem víc než marvelovské seriály. A dokonce tyto kratší příspěvky preferuje. Naráží tak na předchozí speciál Vlkodlak: Noční lovec, který přivedl do světa MCU Man-Thinga a estetiku starých hollywoodských hororů 30. a 40. let. Steven Weintraub oceňuje, že je vánoční speciál individuální hříčkou, která netlačí na rozšiřování MCU, James Viscardi zase dodává, že Strážci zahřejí u srdce, a Andy Ortiz ze serveru The Wrap chválí Kevina Bacona, který si roli podle všeho náramně užívá.

Zdroj: The Direct

Přidejte se do skupiny Disney+ Česko na Facebooku pro další novinky ze světa Disney.
Reklama
Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Nový Vetřelec vznikne a půjde ve stopách Predátora. Už obsadil novou Ripleyovou
Nový Vetřelec vznikne a půjde ve stopách Predátora. Už obsadil novou Ripleyovou
20.11.2022 15:00:00 | Filmové novinky

Chystaný restart Vetřelce, kterého se ujme režisér Fede Álvarez, se konečně probouzí k životu. Nové zprávy odhalují představitelku hlavní role a stav natáčení.

Poslední velký český seriál letoška přichází. Trailer sází na napětí a patos
Poslední velký český seriál letoška přichází. Trailer sází na napětí a patos
18.11.2022 16:55:00 | Filmové novinky

Voyo v novém traileru představuje svůj poslední hit letošní sezóny. Napínavé dobové krimi Král Šumavy: Fantom temného kraje mají na svědomí hvězdní tvůrci a může se pyšnit i skvělým obsazením.

Hororová revoluce na spadnutí. Nejúspěšnější tvůrci současnosti chtějí spojit síly
Hororová revoluce na spadnutí. Nejúspěšnější tvůrci současnosti chtějí spojit síly
17.11.2022 14:00:00 | Filmové novinky

Velikáni hororového žánru James Wan a Jason Blum zvažují spojení sil a vznik pravděpodobně největší a nejúspěšnější produkční společnosti orientující se na žánr plný děsu a napětí.

Stallone opět na vrcholu. Kritici a diváci jsou z jeho nové drsné role nadšení
Stallone opět na vrcholu. Kritici a diváci jsou z jeho nové drsné role nadšení
17.11.2022 14:00:00 | Filmové novinky

Sylvester Stallone neměl v posledních letech kromě spin-offů Rockyho mnoho velkých hereckých příležitostí. Letos ale uspěl se superhrdinským hitem Samaritán a nyní sbírá chválu za výkon v roli nesmlouvavého gangstera v seriálu Tulsa King.