FB pixel TP pixel
Pattinsonův Batman vám nažene husí kůži. Poslechněte si soundtrack © Warner Bros.

Pattinsonův Batman vám nažene husí kůži. Poslechněte si soundtrack

Premiéra patrně nejočekávanějšího filmu letošního roku, Batmana Matta Reevese, je už za rohem. Režisér poměrně nedávno svůj snímek, který bude mít téměř tři hodiny dokončil, nyní pak ve spolupráci s Michaelem Giacchinem představil ústřední melodii. A ta nás vrhá do depresivního Gothamu víc než kdy jindy.

25. 1. 2022 7:00 | Filmové novinky

Matt Reeves v minulosti slavil úspěch s filmem Monstrum i dvěma díly v rámci nové série Válka o planetu opic. Na obou dílech zmíněné série pak hudebně spolupracoval s jedním z nejvýznamnějších skladatelů současného Hollywoodu, Michaelem Giacchinem. A jelikož byl Giacchino i teď volný, není divu, že ho Reeves oslovil k přípravě soundtracku k filmu The Batman. Giacchino do nového ústředního motivu spojil melodii z písně Something in the Way od skupiny Nirvana, kterou jsme slyšeli v trailerech, s prvky podobnými dřívějším batmanovským motivům. A výsledek je skvostný!

Giacchino má na kontě celou řadu slavných soundtracků, mj. Úžasňákovi, Abramsův Star Trek, Rogue One nebo poslední trilogii Spider-Mana. Celý soundtrack k Batmanovi by měl být uvolněn po premiéře filmu, už úvodní motiv nám ale slibuje skvělý zážitek. Hudba už teď podkresluje Batmana, kterého ve filmu uvidíme, tedy sociopatického mladíka ala Kurt Cobain, který se teprve sžívá se svou rolí ochránce onoho nechvalně proslulého města Gotham. Na celkový výsledek si každopádně musíme počkat do 3. března. Právě v tento den debutuje The Batman v tuzemských kinech.


Ondřej Novotný
Internetový pisálek, který se přes svůj blog a Ednu nakonec dostal i na Filmtoro. Povoláním zatím student, ve volném čase pak zaneprázdněný teoretik komiksových filmů a seriálů, který nevynechá ani jednu nerdskou diskusi. Mezi jeho filmové favority patří Star Wars, Indiana Jones a jakýkoli béčkový film se Sibyl Danning. Mimo film se intenzivně věnuje čtení nejrůznější literatury (převážně té německé), rád vyhledává kvalitní kebab po celé Praze a občas usedne v klubu Chocobamba při poslechu kvalitní žižkovské hudby.
Hvězda Hry o trůny bojuje v mrazu o život. Netflix láká drsným trailerem
Hvězda Hry o trůny bojuje v mrazu o život. Netflix láká drsným trailerem
24. 1. 2022 7:00:00 | Filmové novinky

Netflix nás v ukázce na připravovaný historický survival Proti ledu láká na nebezpečné ledové dobrodružství, které sleduje odvážnou dvojici při expedici v Grónsku. V hlavní roli uvidíme dánskou hvězdu Nikolaje Coster-Waldaua.

Doctor Strange bude v novém filmu třikrát. Dostane Iron Man novou tvář?
Doctor Strange bude v novém filmu třikrát. Dostane Iron Man novou tvář?
23. 1. 2022 9:00:00 | Filmové novinky

Už letos nás čeká pravý opening marvelovského multiverza, ke kterému dojde ve snímku Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství. Film se dočkal celé řady dotáček, údajně kvůli přidání nejrůznějších cameo rolí. Dočkáme se tedy starých známých tváří?

Na Netflix míří nejúspěšnější film roku a další české megahity
Na Netflix míří nejúspěšnější film roku a další české megahity
21. 1. 2022 7:00:00 | Filmové novinky

Na Netflix se opět chystá lavina českých filmů a tentokrát skutečně nepůjde o žádná béčka. Po Havlovi totiž dorazí doslova ty největší megahity posledních měsíců.

Netflix v traileru láká na mrazivý thriller na hraně reality a fikce
Netflix v traileru láká na mrazivý thriller na hraně reality a fikce
20. 1. 2022 12:00:00 | Filmové novinky

Netflix koncem ledna pro své diváky připravil jednu velkou satiru s prvky černého humoru. Žena v domě přes ulici od dívky v okně odkazuje na oblíbené romány, které se v posledních letech těší velké popularitě.