FB pixel TP pixel
Nejlepší sci-fi roku dorazí už v lednu. Trailer očekávané novinky je čirá dokonalost © HBO Max

Nejlepší sci-fi roku dorazí už v lednu. Trailer očekávané novinky je čirá dokonalost

Zdá se, že nás čeká vskutku fenomenální vstup do nového roku. Horká seriálová novinka The Last of Us totiž představila trailer, který si říká o zařazení mezi nejlepší upoutávky letoška a dost jasně naznačuje, že nás již z kraje roku dost možná čeká nejlepší seriálový počin léta páně 2023. Perfektní je na něm totiž snad naprosto všechno.

4. 12. 2022 11:00 | Filmové novinky

Příští rok zřejmě čekají fanoušky videoher hotové žně. Nový filmový Super Mario Bros zatím vypadá naprosto famózně a na seriálovém poli je horkým želízkem adaptace fenoménu The Last of Us, což je bez nadsázky jedna z nejlepších her, jaké kdy tohle médium vůbec poznalo. Očekávání jsou tedy nemalá, obzvlášť při pohledu na kreativní tým Craig Mazin (Černobyl) a Neil Druckmann (autor předlohy) a herecké obsazení, jemuž vévodí Pedro Pascal a Bella Ramsey.

Finální upoutávka na první řadu už si nebere prakticky žádné servítky a odhaluje střípky prakticky z kompletního děje. Víme tak, že se zřejmě dočkáme opravdu věrné adaptace celého prvního herního dílu, neboť se hrdinové dostanou až do zimy a nedává moc smysl, proč by si tvůrci nechávali poslední jarní kapitolu až do potenciálního pokračování. Konečně se tak pořádně setkáváme s Tess, Billem, dokonce i jeho parťákem Frankem a poprvé vidíme i kanibalistického vůdce Davida, vedle kterého v traileru nejde nikdo jiný než dabér herního hrdiny Joela Troy Baker. Pozorní diváci si pak jistě povšimnou i camea Ashley Johnson, jež ve hře dabovala Ellie, v podstatě 1:1 zpracovaného herního prologu se zkázou civilizace a více k vidění jsou i scény z adaptace herního rozšíření Left Behind. Pomyslnou třešinkou jsou pak dva momenty z druhé poloviny traileru. Prvním je zahrnutí skladby Take On Me od A-Ha z druhého herního dílu, která prostě dokáže probudit emoce, a druhým představení masivního Bloatera – dalšího stadia smrtonosných Clickerů. The Last of Us dorazí na HBO Max již 16. ledna.

Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Pán prstenů překvapuje přeobsazením úžasného padoucha. Přidává nové herce
Pán prstenů překvapuje přeobsazením úžasného padoucha. Přidává nové herce
02.12.2022 16:00:00 | Filmové novinky

Seriál Pán prstenů: Prsteny moci patří k největším televizním hitům letošního roku a očekávání od druhé řady jsou nemalá. Tvůrci navíc slibují alespoň částečné změny způsobené kritikou řady fanoušků. První velká změna v obsazení ale diváky vynucena nebyla a zamrzí.

Strážci galaxie 3 lákají na velkolepý konec série. Trailer odhalil i nového (anti)hrdinu
Strážci galaxie 3 lákají na velkolepý konec série. Trailer odhalil i nového (anti)hrdinu
02.12.2022 9:15:00 | Filmové novinky

James Gunn zpívá svou marvelovskou labutí píseň před svým odchodem k věčnému rivalovi z DC. Třetí Strážci slibují emocionální nálož, další skvělý soundtrack, ale hlavně příchod několika nesmírně mocných bytostí z univerza Marvelu!

Mandalorian 3 odhalil datum premiéry. Dorazí dřív, než se čekalo
Mandalorian 3 odhalil datum premiéry. Dorazí dřív, než se čekalo
02.12.2022 9:00:00 | Filmové novinky

Brazilský Comic-Con je letos zatím velkým sólem pro Disney a jeho dceřiné firmy. Lucasfilm totiž kromě prvního traileru na pátého Indyho také přišel s důležitou informací o pokračování asi nejpopulárnějšího Star Wars seriálu. A nový Mando je blíž, než jsme si původně mysleli!

Indiana Jones 5 je tady! První trailer odhaluje omlazeného Forda i osudový název
Indiana Jones 5 je tady! První trailer odhaluje omlazeného Forda i osudový název
01.12.2022 22:30:00 | Filmové novinky

Režisér James Mangold nelhal, když pár týdnů zpátky sliboval, že se již brzy dočkáme prvního traileru na páté dobrodružství Indiana Jonese. Trailer nyní dorazil a jedná se o stejnou upoutávku, kterou Disney pár měsíců zpátky ukazoval za zavřenými dveřmi. Novinkou je ale dosud utajený název.