FB pixel TP pixel
Jeden z nejlepších filmů roku konečně v prvním traileru. Hvězda Mumie hraje o Oscara © A24

Jeden z nejlepších filmů roku konečně v prvním traileru. Hvězda Mumie hraje o Oscara

Brendan Fraser patřil na konci 90. let mezi největší akční hvězdy Hollywoodu. V posledních letech se však stáhnul do ústraní. Nyní je zpět a jeho fenomenální výkon by mu mohl vynést Oscara za nejlepší herecký výkon.

8. 11. 2022 16:00 | Filmové novinky

Brendan Fraser byl středobodem hitů Mumie, Smlouva s ďáblem nebo Král džungle, po roce 2000 však zažil jeden životní kotrmelec za druhým a v posledních letech se výrazně stáhnul ze scény. Mohly za to zranění během natáčení Mumií, rozvod s manželkou v roce 2007 nebo nařčení ze sexuálního obtěžování vůči bývalému prezidentovi organizace Hollywood Foreign Press Association v roce 2018. Letos se však Fraser vrací v novém filmu Darrena Aronofského The Whale.

Zde se Fraser díky schopnosti maskérů proměnil v morbidně obézního muže Charlieho, který váží 272 kilogramů a doslova se užírá k smrti. Stýská se mu totiž po jeho gay milenci, který dříve zemřel a kvůli němuž Charlie opustil svou rodinu a rozbil vztah s dcerou. S tou se v novince snaží znovu navázat vztah. Avšak pokud znáte Aronofského tvorbu a fascinaci huntováním lidského těla, asi vás nepřekvapí, že to moc hezký pohled prostě nebude. První ohlasy z festivalu v Benátkách jsou velmi spokojené a někteří mluví dokonce o brilantním výkonu nejen režiséra a Frasera, ale i Sadie Sink, kterou všichni známe jako Max ze Stranger Things. Jde podle všeho o intimní, srdečný a dojemný portrét zkroušeného muže, který nám prostě zláme srdce na kusy. A první krátký trailer naznačuje, že na dobré pověsti něco bude.

Film prozatím nemá českého distributora, tak si držme palce, aby se brzy povedlo je zajistit. Vzhledem k věhlasu filmu je totiž jisté, že cena za pořízení licence bude nemalá a ačkoli se zřejmě jedná o výtečné intimní drama, žádný kasovní trhák zde úplně čekat nelze.

Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Největší drama Netflixu se vrací. Recenze ale neskrývají zklamání
Největší drama Netflixu se vrací. Recenze ale neskrývají zklamání
07.11.2022 17:30:00 | Filmové novinky

Netflix je známý tím, že jen málokterý seriál nechá zajít až do 5. řady. V případě dramatu Koruna tak ale skutečně učinil a očekává se, že seriál dostane i další řadu, kde by mohl příběh nedávno zesnulé královny Alžběty uzavřít. Už nyní ale podle recenzentů seriál naráží na limity toho, že zpracovává moderní podobu monarchie.

Nejnapínavější film roku míří na Netflix. Trailer motá hlavu a ničí bránici
Nejnapínavější film roku míří na Netflix. Trailer motá hlavu a ničí bránici
07.11.2022 16:45:00 | Filmové novinky

Daniel Craig se vrací jako bláznivý detektiv Benoit Blanc, aby znovu rozluštil zapeklitý případ a pobavil nás čerstvou dávkou kriminální komedie. Pokračování hitu Na nože vypadá v traileru naprosto skvěle.

Proč Henry Cavill opustil Zaklínače? Zákulisní informace odhalují tvrdé spory
Proč Henry Cavill opustil Zaklínače? Zákulisní informace odhalují tvrdé spory
07.11.2022 12:30:00 | Filmové novinky

Spekulací, proč Henry Cavill opustil fanoušky milovanou postavu zaklínače Geralta, se na internetu objevila spousta. Web Redanian Intelligence, který zasvěceně o Zaklínači informuje, přinesl asi nejpravděpodobnější vysvětlení.

Netflix v traileru představuje největší listopadové hity. Vyberete si?
Netflix v traileru představuje největší listopadové hity. Vyberete si?
06.11.2022 11:00:00 | Filmové novinky

Netflix chystá na listopad celou řadu zajímavých novinek napříč žánry, když si na své přijdou fanoušci sci-fi, vánoční filmů, kriminálek i fantasy. Není divu, že vyrukoval i s novým trailerem, který vám všechny velké tituly rychle a zábavně představí