FB pixel TP pixel
Nová scéna z Thora 4 rozčílila fanoušky. Vysmívaný Zeus je zde naprosto jiný člověk © Marvel Studios

Nová scéna z Thora 4 rozčílila fanoušky. Vysmívaný Zeus je zde naprosto jiný člověk

Thor: Láska jako hrom nepatří mezi nejoblíbenější filmy v rámci Marvel Cinematic Universe a zdá se, že ani s nově uvolněnými scénami si moc nových fanoušků nezíská. Ti se totiž nestačí divit, jak povedenou scénu Marvel vystřihl ve prospěch bláznivé komedie.

23. 9. 2022 17:20 | Filmové novinky

Thor: Láska jako hrom patřil před premiérou mezi nejočekávanější filmy roku, po uvedení v kinech si ale vysloužil spoustu kritiky za bláznivý humor režiséra Taiky Waitiho, který se utrhl ještě více ze řetězu než v případě snímku Thor: Ragnarok. Thor: Láska jako hrom je dnes nejhůře hodnoceným filmem (pouhých 63 procent pozitivních reakcí na Rotten Tomatoes) z celé quadrilogie, přičemž bůhvíjak pozitivně není přijímaný ani tuzemským publikem. Filmu se vyčítá hlavně zcela nevyrovnané tempo, podivné přechody mezi komedií a dramatem, přičemž řada vážných momentů vyzní zcela do prázdna tím, jak je ubita k smrti humornou, odlehčující vsuvkou. Pro mnohé pak byl rozčarováním nový přírůstek do božského pantheonu Zeus v podání Russella Crowe, který všemocného vládce blesků ztvárnil jako arogantního, leč ustrašeného hňupa. Jak ale ukazuje nová vystřižená scéna, původně měl být Zeus úplně jiný.

Není již povýšený, natož vyděšený a ukrývající se ve své zlaté klícce. Pro Thora je naopak mentorskou figurou, jíž byl v minulých dílech jeho otec Odin. Díky Diovi zde Thor pochopí, že mocný blesk není předmětem, je energií, která je všude okolo, jen je nutné ji umět vytěžit a zacílit, k čemuž je potřeba otevřít naplno své srdce. Scéna samozřejmě není jen plná patosu a vážnosti, když Zeus komentuje i své schopnosti v plození dětí. Nálada je však mnohem vyváženější než v původní verzi filmu, čehož si řada diváků všímá a nechápe, proč byl podobný polidšťující moment vystřihnut ve prospěch bláznivé taškařice. Režisér Waititi přitom již dříve potvrdil, že prvotní střih filmu byl okolo 4 hodin stopáže, ze které se film dostal až na klasické a v rámci MCU poměrně skromné 2 hodiny. Ve střižně pak skončila řada scén, mimo jiné s Jeffem Goldblumem a Peterem Dinklagem. Marvel se navíc nikdy netajil tím, že hodně dá na testovací projekce a filmy do poslední chvíle upravuje pro co nejširší publikum. Je tedy možné, že scéna zřejmě nepasovala do filmu kvůli jiným zásahům, kdy se individuální scény přeskládávaly a měnily se kvůli tomu motivace postav. Rozhodně se ale nezdá, že by vznik Thora 4 byl zcela pod kreativní kontrolou.

Zdroj: IndieWire

Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Potvrzeno! Spider-Man v Česku jde za lepším. Na Netflixu brzy končí
Potvrzeno! Spider-Man v Česku jde za lepším. Na Netflixu brzy končí
23.09.2022 16:40:00 | Filmové novinky

Dny slavné trilogie Spider-Man na Netflixu jsou sečteny. Pavoučí muž se stěhuje za lepším, respektive za svými parťáky od Marvelu.

Nejdrsnější sci-fi roku se blíží. Jeho brutalita zaskočila i americké cenzory
Nejdrsnější sci-fi roku se blíží. Jeho brutalita zaskočila i americké cenzory
22.09.2022 16:00:00 | Filmové novinky

Syn slavného režiséra Davida Cronenberga má podobnou zálibu v násilí jako jeho otec. A americkým cenzorům se jeho nadšení z krve příliš nelíbí.

Jeden z nejlepších komiksových filmů posledních 20 let konečně dostane pokračování
Jeden z nejlepších komiksových filmů posledních 20 let konečně dostane pokračování
22.09.2022 12:20:00 | Filmové novinky

Trvalo to sice 17 let, ale nakonec jsme se konečně dočkali. Studio Warner Bros. konečně potvrdilo očekávaný návrat jednoho z největších komiksových drsňáků, kterého jsme mohli vidět v kinech. A dobrou zprávu je, že se vrátí nejen stěžejní hvězda Keanu Reeves.

Lepší než Mandalorian? Recenze nového Star Wars seriálu chválí velké změny
Lepší než Mandalorian? Recenze nového Star Wars seriálu chválí velké změny
21.09.2022 15:10:00 | Filmové novinky

Od středečního rána je na službě Disney Plus dostupný nový seriál Andor, který nás opět zavádí do světa Star Wars. A podle prvních recenzí se jedná o zcela unikátní zážitek, přičemž seriálové Hvězdné války prý nikdy nevypadaly lépe.