FB pixel TP pixel
Tom Cruise slaví největší úspěch v kariéře. Trumfl Batmana i Hobita © Paramount Pictures

Tom Cruise slaví největší úspěch v kariéře. Trumfl Batmana i Hobita

Zatímco řada jiných herců už to v jeho věku začala pomalu balit, Tom Cruise teprve nyní sahá po vrcholných úspěších své kariéry. Sérii Mission: Impossible dotáhl víceméně k dokonalosti a nyní slaví neuvěřitelný úspěch návratu Top Gunu.

27. 6. 2022 14:45 | Filmové novinky

Od několikrát odloženého Top Gunu: Maverick se sice čekal úspěch v kinech, nikdo ale nečekal, že bude z filmu Joseph Kosinského až takový hit, který po měsíci od premiéry oslaví překročení snové hranice jedné miliardy dolarů utržené v kinech. Tom Cruise díky tomu slaví svůj největší úspěch kariéry, neboť tuto pro mnohé nedosažitelnou metu prozatím nikdy nezvládl překonat. Ještě příjemnější pro něj může být zjištění, že poměr tržeb mezi USA a zbytkem světa je víceméně fifty-fifty, takže je Top Gun univerzálním světovým miláčkem, který i v následujících týdnech bude úspěšně přihazovat desítky milionů. Již nyní je však v TOP 50 miliardových hitů s tím, že překonal či co nevidět překoná filmy jako Temný rytíř nebo Hobit: Neočekávaná cesta. Vyšlápnout by si ale měl i na Star Wars: Epizodu I či Jurský park. Ostatně ten poslední s podtitulem Nadvláda je v kinech i kvůli konkurenci Top Gunu daleko za očekáváními.

Pro Cruise se jedná o neskutečně skvělé zprávy i proto, že Top Gun: Maverick je teprve druhým post-pandemickým filmem, který miliardovou metu překonal. Tím prvním je samozřejmě megahit Spider-Man: Bez domova. Ten ale k úspěchu potřeboval hned tři pavoučí superhrdiny. Cruise už příští rok v červenci uvede další díl Mission: Impossible a rád by na miliardovou metu opět útočil. Ostatně Mission: Impossible - Fallout dosáhl na 790 milionů dolarů a po řadě pandemických odkladů během natáčení je po špionské sérii neskutečný hlad. Snad jí neublíží rozdělení na dvě části, které ještě pár lety způsobovalo pro filmy jako Harry Potter nebo Hunger Games značné poklesy tržeb. Pravdou ale je, že ty se často spojovaly i se zklamáním ze samotných filmů. Nové Mission: Impossible díly točí opět Christopher McQuarrie, jemuž bychom aktuálně svěřili i životní úspory.

Zdroj: Deadline

Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Kung Fu Panda ovládne Netflix. Trailer láká na nový seriál, který doplní filmy
Kung Fu Panda ovládne Netflix. Trailer láká na nový seriál, který doplní filmy
26.06.2022 11:15:00 | Filmové novinky

Vtipný a nebojácný dračí bojovník Po míří na Netflix. Oblíbená pandí série, která začala již v roce 2008 s filmem Kung Fu Panda, dostane v pořadí již třetí seriál a jedenáctý spin-off celkově. Jak naznačuje první trailer, půjde o další bláznivě vtipnou jízdu.

Nového Thora viděli první diváci. Chválí záporáka a varují před zklamáním
Nového Thora viděli první diváci. Chválí záporáka a varují před zklamáním
26.06.2022 8:00:00 | Filmové novinky

Jedna z hlavních filmových událostí léta – marvelácký spektákl Thor: Láska jako hrom – má za sebou slavnostní premiéru. Jak se divákům snímek v režii Taiky Waititiho líbil?

Jeden z nejočekávanějších hororů roku bude i v Česku. Z traileru mrazí
Jeden z nejočekávanějších hororů roku bude i v Česku. Z traileru mrazí
24.06.2022 11:00:00 | Filmové novinky

Režisér a scenárista Alex Garland se po hrátkách se žánrem sci-fi vrací ke svému milovanému hororu a v prvním traileru rozjíždí temnou noční můru plnou oslizlých mužů.

Seriálový Pán prstenů ukázal novou podobu skřetů. Diváky čekají změny
Seriálový Pán prstenů ukázal novou podobu skřetů. Diváky čekají změny
22.06.2022 14:20:00 | Filmové novinky

Tvůrci seriálu Pán prstenů: Prsteny moci odhalili novou podobu ohyzdných skřetů. Drsní válečníci, které známe ze Sauronovy nelítostné armády, prochází nejen proměnou fyzickou, ale i kulturní. A tvůrci vysvětlují, jaké změny nás ještě čekají.