FB pixel TP pixel
Netflix chystá na Vánoce špionážní pecku. Trailer láká na hvězdu od Marvelu © Netflix

Netflix chystá na Vánoce špionážní pecku. Trailer láká na hvězdu od Marvelu

Na vánoční svátky si Netflix připravil pětidílnou špionážní minisérii Vlastizrada. V hlavní roli agenta MI6 čelícímu obvinění ze zrady uvidíme sympaťáka Charlieho Coxe, který se proslavil především jako komiksový Daredevil.

14. 12. 2022 12:15 | Filmové novinky

Netflix na své předplatitele samozřejmě nezapomíná ani ve svátečních časech. Na 26. prosince si totiž streamovací gigant připravil pětidílnou minisérii se špionážní tematikou Vlastizrada. V ní budeme sledovat Adama Lawrence (Charlie Cox), vyškoleného agenta britské tajné služby MI6. Lawrencův život se zkomplikuje s příchodem Kary (Olga Kurylenko), ruské špionky, která má s agentem MI6 společnou složitou minulost. Lži, tajemství a podvody nakonec vyústí v Adamovo obvinění z vlastizrady a k ohrožení jeho rodiny.

Autorem seriálu je scenárista Matt Charman, který stojí za ceněným dramatem Stevena Spielberga Most špiónů či za seriálem Naše Zoo. Vlastizradu pak režírují zkušení seriáloví tvůrci Louise Hooper (Sandman, Zaklínač) a Sarah-O'Gorman (Poslední království). Hlavním hereckým tahákem špionážní minisérie pak je bezpochyby Charlie Cox, kterého nejprve proslavila role Tristana v adaptaci knihy Hvězdný prach od Neila Gaimana, v posledních letech pak září v roli nevidomého právníka Matta Murdocka, který po nocích loví gaunery jako hrdina Daredevil. Na Netflixu bude seriál k vidění od 26. prosince.

Petr Kollár
Formovaly ho akčňáky, sci-fi a horory z osmdesátek a devadesátek. Posléze na VHS během dvou dnů bingewatchnul Twin Peaks a s ním se zrodila i láska k dlouhým vyprávěním, které s příchodem Netflixu získaly tu pravou platformu. Dnes se věnuje hollywoodské klasice, hongkongskému akčnímu filmu, japonskému anime i evropskému artu. Před pár lety se začetl do komiksových světů (a v poslední době mangy obzvláště). Rád se prochází po horách, miluje lesy a nepohrdne kvalitním pivem.
Diváci určili nejlepší film roku 2022. Batman a Top Gun 2 podlehli konkurenci
Diváci určili nejlepší film roku 2022. Batman a Top Gun 2 podlehli konkurenci
13.12.2022 12:00:00 | Filmové novinky

Diváci v rámci People's Choice Awards hlasovali o nejlepší film a akčňák letošního roku. A výsledek byl docela překvapivý. Hlavní kategorii pro sebe totiž nezískal stihačkový hit Top Gun, ani zachmuřený a pomstychtivý Batman.

Zvrácený sci-fi seriál Netflixu se vrací. Trailer slibuje vánoční jatka plná krve
Zvrácený sci-fi seriál Netflixu se vrací. Trailer slibuje vánoční jatka plná krve
13.12.2022 11:00:00 | Filmové novinky

Před dvěma lety jsme se na Netflixu dočkali povedené adaptace mangy Alice in Borderland, která společně s Hrou na oliheň patří mezi to nejkrvavější a nejzvrácenější, což na streamovací službě najdete. Nyní se první jmenovaný seriál vrací v dlouho očekávaném pokračování. Čeká nás pořádně brutální vybíjená.

Avatar nezůstane na Pandoře. Konečně víme, kdy se Neytiri podívá na Zemi
Avatar nezůstane na Pandoře. Konečně víme, kdy se Neytiri podívá na Zemi
13.12.2022 10:45:00 | Filmové novinky

Zatímco první dva filmy ze série Avatar se točí hlavně okolo planety Pandora a tamní flory a fauny, producent Jon Landau odhalil, že na této planetě do budoucna rozhodně nezůstaneme. Kromě možnosti prozkoumávat další planety nás čeká návrat na Zemi.

Nový Zaklínač je těžkým zklamáním. Recenze u novinky Netflixu nešetří kritikou
Nový Zaklínač je těžkým zklamáním. Recenze u novinky Netflixu nešetří kritikou
13.12.2022 10:00:00 | Filmové novinky

Od prequelu Zaklínače s podtitulem Pokrevní pouto se kvůli jeho komplikovanému vzniku mnoho nečekalo. Přesto jsou hodnocení kritiků, kteří již měli možnost čtyřdílnou minisérii vidět, velkým zklamáním. Zdá se, že slavnou sérii z pera Andrzeje Sapkowského nepůjde ždímat do nekonečna.