FB pixel TP pixel
Hvězda Wednesday v hororové revoluci. V napínavém traileru chce vrahovi zakroutit krkem © Paramount Pictures

Hvězda Wednesday v hororové revoluci. V napínavém traileru chce vrahovi zakroutit krkem

Studio Paramount zveřejnilo ukázku na již šestý film ze série Vřískot, který tentokrát hodně výrazně přepíše pravidla. Potenciální oběti tentokrát půjdou zabijákovi po krku, jenže ten výrazně změnil měřítko svého dosahu.

19. 1. 2023 17:00 | Filmové novinky

Zatímco v loňském roce jsme se ve snímku Vřískot znovu vrátili do (pravděpodobně) prokletého městečka Woodsboro, ve kterém se opět rozjela divoká jatka v podání zabijáka v masce inspirované Edvardem Munchem, šestá část chce regulérně přepsat pravidla dlouholeté franšízy. Režiséři Matt Bettinelli-Olpin a Tyler Gillett opět spojili síly se scenáristy Jamesem Vanderbiltem a Guyem Busickem, a poprvé sérii převedli z maloměsta do betonové džungle.

Hrdinové minulého dílu v čele Jennou Ortegou z Wednesday se tak budou muset se zabijákem Ghostfacem setkat na dosud neviděných lokacích a v situacích, které jsou mnohem masivnější, než kdykoli dřív. Tvůrci se navíc snaží obrátit narativ a již v traileru odhalují, že oběti se postupně pokusí být lovci. Vyjde jim to? Zatím se zdá, že i Ghostface má nové trumfy v rukávu a dokonce si vybudoval tajné sídlo. Mladé generaci bude tentokrát pomáhat navrativší se Courtney Cox jako Gale a nově i Hayden Panettiere, která se vrací jako hororů znalá Kirby ze čtvrtého dílu. Tak snad z toho nebude polízanice, ale právoplatný pokračovatel odkazu Wese Cravena a Kevina Williamsona. Nový díl dorazí již 9. března.

Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Avatar 3 vymění hlavního hrdinu. Další díly v tom budou pokračovat
Avatar 3 vymění hlavního hrdinu. Další díly v tom budou pokračovat
18.01.2023 16:37:00 | Filmové novinky

Avatar: The Way of Water sice ještě stále řádí v kinech a nezdá se, že by je chtěl v nejbližší době opouštět, James Cameron už ale přemýšlí, co nachystá pro diváky příště. Třetí Avatar je dokonce natočený a režisér nyní odhalil, že příběh již nebudeme vnímat optikou Jakea Sullyho.

Seriál roku měl původně začít úplně jinak. Mrazivý úvod mohl být pěkná nuda
Seriál roku měl původně začít úplně jinak. Mrazivý úvod mohl být pěkná nuda
18.01.2023 16:30:00 | Filmové novinky

Seriál The Last of Us odstartoval s fenomenální sledovaností, která je druhým nejlepším výsledkem HBO za posledních více než 10 let. Mrazivý seriál přikoval k obrazovkám hned první sekvencí. Ta ale mohla být úplně jiná. Tvůrci původně zvažovali skoro až dokumentární přístup z National Geographic. Výsledek přišel divný i jim.

Netflix ukázal nejočekávanější filmy roku! V epickém traileru nechybí nová dračí fantasy
Netflix ukázal nejočekávanější filmy roku! V epickém traileru nechybí nová dračí fantasy
18.01.2023 15:50:00 | Filmové novinky

Netflix jako obvykle hned na úvod roku ukázal, na jaké megahity se mohou diváci a předplatitelé těšit v následujících týdnech a měsících. Stejně jako každý rok nechybí hned několik komedií, thrillerů, akčních trháků a samozřejmě ani fantasy a sci-fi filmy.

Zvrácený seriálový hit Netflixu se vrací. Nový trailer odhalil krvavý hon kočky s myší
Zvrácený seriálový hit Netflixu se vrací. Nový trailer odhalil krvavý hon kočky s myší
17.01.2023 17:10:00 | Filmové novinky

Netflix už 9. února vrátí na obrazovky jeden ze svých největších hitů v podobě seriálu Ty. Ten vypráví zvrácený příběh stalkera Joea, který se tentokrát přestěhoval do Británie, jenže ani zde neunikne svým touhám a také pomstě.