FB pixel TP pixel
HBO právě zrušilo svůj nejlepší sci-fi seriál. Fanoušci doufají v záchranu © HBO Max

HBO právě zrušilo svůj nejlepší sci-fi seriál. Fanoušci doufají v záchranu

Masakr u Warner Bros. očividně jen tak nepoleví. Po zrušení seriálů stanice CW se nyní pomyslné „Oko Mordoru“ nového majitele stočilo směrem k HBO Max. A hned zrušilo jeden z nejzajímavějších sci-fi seriálů posledních let. Možná ale existuje naděje na záchranu.

5. 6. 2022 10:30 | Filmové novinky

Nový šéf společnosti Warner Bros. Discovery, David Zaslav, se s produkty svých filiálek rozhodně nemaže. Již dříve zrušil hromadu seriálů stanice CW, poté se dostaly na veřejnost informace, že se nehodlá mazat ani s veterány Warner Bros., jakým je mimo jiné i legendární Clint Eastwood, a nyní byl po pouhých dvou řadách zrušen sci-fi seriál Vychováni vlky z produkce Ridleyho Scotta.

Neukončené seriály

Vychování vlky se tak zařadí na nyní již poměrně dlouhý seznam seriálů, které nedostanou adekvátní konec. Tedy pokud se nestane zázrak a seriál nepřevezme jiná streamovací služba či televizní stanice. Něco takového naznačila jedna z hlavních hvězd seriálu Abubakar Salim, který informaci o zrušení seriálu zveřejnil na svém Twitteru. Zde chválil fanoušky za podporu a žádal, aby tlačili na převzetí seriálu jiným distribučním kanálem. Podle Salima má Vychováni vlky tu výhodu, že má již naplánovaný příběh a tudíž je co nabídnout. Navíc za seriálem stojí spokojené reakce kritiků i diváků, ačkoli je nutné přiznat, že Vychováni vlky především ve své první řadě publikum rozdělovalo na dva nesmiřitelné tábory.

Čistka obsahu není u konce

Oznámení zrušení ze strany HBO Max se samozřejmě neslo ve stylu korporátního PR, kdy se vyjádřila lítost nad nepokračováním seriálu a následně se pokojně poděkovalo kreativnímu týmu za úchvatné vykreslení fikčního světa Keplera-22b. Fanoušci už každopádně následovali Salimovy prosby, začali na sociálních sítích útočit na HBO a podporovat seriál pod hashtagem #RenewRaisedByWolves. Jestli měl tedy nový šéf Warnerů za cíl poštvat proti sobě řadu filmových i seriálových fandů, rozhodně se mu v tomto směru daří. Čistky obsahu pak samozřejmě ani zdaleka nekončí. Kromě HBO Max má projít razantními změnami mimo jiné i komiksová sekce DC Universe, která podle nového vedení nevyužívá potenciál bohatého katalogu svých postav.

Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Co sledovat v červnu na Netflixu? Streamovací gigant představuje největší hity
Co sledovat v červnu na Netflixu? Streamovací gigant představuje největší hity
03.06.2022 14:00:00 | Filmové novinky

Netflix zveřejnil nové video, ve kterém láká na své největší červnové hity. Ve výběru streamera nechybí velké filmové události i seriály, od nichž si Netflix slibuje navýšení počtu předplatitelů, kteří službu v posledním kvartálu spíše opouští.

Seriálový nářez se vrací. Trailer nového Papírového domu bere dech
Seriálový nářez se vrací. Trailer nového Papírového domu bere dech
03.06.2022 13:00:00 | Filmové novinky

Už 24. června představí Netflix novou verzi svého španělského hitu Papírový dům. Tentokrát misi do tiskárny cenin podnikne tým zlodějíčků z Jižní Koreje, který se rozhodne bojovat proti bohatnutí bohatých a chudnutí chudých.

Hry z Playstationu nemíří jen na Netflix: Kde uvidíme hity God of War a Horizon?
Hry z Playstationu nemíří jen na Netflix: Kde uvidíme hity God of War a Horizon?
02.06.2022 11:30:00 | Filmové novinky

Studio Sony se po filmové adaptaci Uncharted s Tomem Hollandem a připravovaném postapokalyptickém seriálu The Last of Us rozhodlo převést do seriálového světa další významné videoherní značky.

Konečně opravdu boží Star Wars? Nový špiónský seriál má tvůrčí tým snů
Konečně opravdu boží Star Wars? Nový špiónský seriál má tvůrčí tým snů
01.06.2022 13:00:00 | Filmové novinky

Ačkoli si sága Star Wars nikdy nestěžovala na nedostatek zdatných tvůrců, nový seriál Andor, který je spin-offem filmu Rogue One, dostává podle oficiálních informací kreativní tým snů, který nemá v historii série konkurenci. Očekáváme tedy nemalé věci.