FB pixel TP pixel
Největší český hit roku Netflix neuvede. Trumfuje ho konkurence © Bioscop

Největší český hit roku Netflix neuvede. Trumfuje ho konkurence

Julius Lavický již brzy zaskóruje v online prostoru. Největší tuzemský hit roku 2022 Vyšehrad: Fylm však nakonec nezamíří na Netflix. Streamovacího obra totiž přeplácí konkurence, která nadále posiluje.

14. 8. 2022 14:00 | Filmové novinky

Vyšehrad: Fylm je se svými více 600 tisíci diváky v kinech největších českým hitem letošního roku, a tak není divu, že se diváci těší na brzké uvedení online. A kupodivu na něj nedojde na Netflixu, kde jsme se v tomto týdnu dočkali uvedení jiné české komedie Tři Tygři ve filmu: Jackpot jen tři měsíce po premiéře v kinech. Netflix dlouhodobě české filmy uvádí na své platformě velmi brzy po kinodistribuci, v případě Vyšehradu si však nechal udělat kličku od konkurenčního Voya. To přitom nezaskórovalo jen s Juliem Lavickým, ale i komedií Rudolfa Havlíka Po čem muži touží 2. Tu Voyo uvede již 21. srpna letošního roku.

V případě filmového Vyšehradu prozatím není datum uvedení oznámené, jistý je pouze release v průběhu letošního podzimu. Pro Voyo se jedná o logický krok. Platforma Novy se dlouhodobě snaží rozšiřovat portfolio nejen o své původní pořady jako Případ Roubal nebo Iveta, ale provádí i zajímavé nákupy. Sázka na velké české hity je přitom logická, vždyť se na Netflixu pravidelně umisťují v rámci tuzemského TOP 10. Voyo tak nadále plní své ambice stát se největší tuzemskou streamovací službou. Uvidíme, jak s trhem zahýbe nástup konkureční VOD platformy Primy, které bychom se měli dočkat do konce letošního roku.

Zdroj: Nova

Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Warneři možná zruší epický blockbuster za 200 milionů. Terčem jsou i oblíbené seriály
Warneři možná zruší epický blockbuster za 200 milionů. Terčem jsou i oblíbené seriály
12.08.2022 15:30:00 | Filmové novinky

Warneři stojí po zrušení Batgirl před dalším důležitým krokem. Narůstající počet průšvihů Ezry Millera už patrně překročil všechny meze, proto mají tvůrci tři plány jak s Flashem naložit. Vedle toho se také vybírá nový scenárista celého DC vesmíru a rozhoduje se i o osudu pokračování Reevesova Batmana.

Vysmívaná vášnivá sága Netflixu vrcholí. Trailer slibuje mafiánskou válku
Vysmívaná vášnivá sága Netflixu vrcholí. Trailer slibuje mafiánskou válku
12.08.2022 11:30:00 | Filmové novinky

Netflix právě zveřejnil nový jiskřivý trailer k filmu Dalších 365 dní, nejnovějšímu pokračování erotické filmové série podle populární knižní předlohy Blanky Lipińské.

Nový český komediální hit dorazil na Netflix. Poráží na hlavu veškerou konkurenci
Nový český komediální hit dorazil na Netflix. Poráží na hlavu veškerou konkurenci
11.08.2022 16:30:00 | Filmové novinky

Na Netflixu se po delší době objevil nový český komediální hit a hned v úchvatně krátkém čase necelých tří měsíců od premiéry v kinech. Rozhodně by si ho neměli nechat ujít fanoušci tvorby Divadla Mír.

Nový Predátor má alternativní verzi. Je ještě lepší než originál
Nový Predátor má alternativní verzi. Je ještě lepší než originál
10.08.2022 16:00:00 | Filmové novinky

Nový Predátor s podtitulem Kořist se těší pozitivním recenzím i chvále fanoušků série. Někteří ale stále neví, že existuje i alternativní verze filmu, která už tak skvělý původní snímek značně vylepšuje.