FB pixel TP pixel
Nový seriálový hit Netflixu láme rekordy. Sledovanost překonala i Stranger Things © Netflix

Nový seriálový hit Netflixu láme rekordy. Sledovanost překonala i Stranger Things

Mnohými odepisovaný režisér Tim Burton musí s radostí sledovat výkony svého nového seriálu Wednesday. Ten nejenže ve velkém trenduje na sociálních sítích, ale navíc s novým rekordem přepisuje i netflixovské tabulky sledovanosti.

30. 11. 2022 12:20 | Streaming novinky

Už z toho, jak hororové teen drama Wednesday, na němž se autorsky podílel Tim Burton, trenduje na sociálních sítích, se dalo čekat, že se nám tu rýsuje opravdu velký podzimní seriálový hit. Právě vydaná týdenní čísla sledovanosti Netflixu ale vyrazila dech i mnoha odborníkům. Wednesday totiž dokázala při svém premiérovém týdnu získat úctyhodných 341,23 milionu zhlédnutých hodin a s obrovským rozdílem porazila druhého v pořadí sci-fi 1899 s 87 miliony zhlédnutými hodinami. A co víc, dosažené číslo sledovanosti překonává dosavadní rekord v debutovém týdnu anglicky mluvených seriálů, který dosud držel hit Stranger Things. Čtvrtá řada Stranger Things, která tomuto žebříčku dosud vládla, měla o prvním víkendu na kontě 335 milionů hodin.

Nyní tak Stranger Things na Wednesday ztrácí 6 milionů hodin a posouvá se na druhé místo tabulky. Wednesday se také probojovala do Top 10 ve všech 93 zemích, které Netflix sleduje, a v 83 z nich je na prvním místě - o tento rekord se dělí se Stranger Things. Na druhou stranu měla Wednesday zpodobněná sympatickou Jennou Ortegou výhodu, když oproti Stranger Things startovala symbolicky již ve středu namísto tradiční netflixovské páteční premiéry. Navíc pokud zahrneme i neanglicky mluvené seriály, Hra na oliheň stále bezkonkurenčně vládne i tomuto debutovému žebříčku, když nasbírala v premiérovém týdnu nepřekonatelných 571,8 milionů minut. Navzdory tomu můžeme směle prohlásit, že mnohými odepisovaný Tim Burton se dočkal s Wednesday jisté satisfakce a druhá řada je prakticky jistá.

Zdroj: Deadline

Petr Kollár
Formovaly ho akčňáky, sci-fi a horory z osmdesátek a devadesátek. Posléze na VHS během dvou dnů bingewatchnul Twin Peaks a s ním se zrodila i láska k dlouhým vyprávěním, které s příchodem Netflixu získaly tu pravou platformu. Dnes se věnuje hollywoodské klasice, hongkongskému akčnímu filmu, japonskému anime i evropskému artu. Před pár lety se začetl do komiksových světů (a v poslední době mangy obzvláště). Rád se prochází po horách, miluje lesy a nepohrdne kvalitním pivem.
Češi dobývají Netflix napínavou novinkou s Rodenem. Trumfli i novou fantasy
Češi dobývají Netflix napínavou novinkou s Rodenem. Trumfli i novou fantasy
24.11.2022 15:30:00 | Streaming novinky

Jestli nějaké filmy vládnou tuzemskému Netflixu, pak jsou to obecně fantasy, sci-fi či romantické komedie, které vždy přilákají široké publikum. Novinka Roberta Sedláčka Promlčeno však zaútočila na netflixovský TOP 10 z žánru kriminálního thrilleru a prokázala, že nemusíte mít hromadu peněz, abyste zasvítili na přední pozici.

Jak se zbavit parazitů na Netflixu? Nová funkce vyhodí bejvalku i spolubydlícího
Jak se zbavit parazitů na Netflixu? Nová funkce vyhodí bejvalku i spolubydlícího
21.11.2022 15:00:00 | Streaming novinky

Netflix ve své aplikaci právě představil zbrusu novou funkci. Ta uživateli nabízí detailní přehled o zařízeních, která jsou k jeho účtu připojena, a navíc mu umožní je i vzdáleně odpojit.

Disney Plus skokově roste a dotírá na Netflix. V růstu předplatitelů pomáhají i Češi
Disney Plus skokově roste a dotírá na Netflix. V růstu předplatitelů pomáhají i Češi
09.11.2022 12:00:00 | Streaming novinky

Poslední z velkých hráčů oznámil svoje kvartální výsledky. Na první pohled vypadá číslo 162 miliónů předplatitelů pro Disney+ impozantně, je to o 10 miliónů více než se čekalo. Ale ruku v ruce s tím jdou i obavy z propadu zisku a neradostného výhledu do budoucna.

Netflix s reklamou zaskočil uživatele. Řada velkých filmů a seriálů najednou chybí
Netflix s reklamou zaskočil uživatele. Řada velkých filmů a seriálů najednou chybí
08.11.2022 15:20:00 | Streaming novinky

Netflix ve vybraných zemích spustil svou levnější variantu předplatného, která výměnou za nižší pravidelné platby zahrnuje reklamy. Uživatelé se však musí smířit s absencí řady titulů a také nekonzistentním zjevováním samotných reklamních spotů.