FB pixel TP pixel
When They See Us bude šokujúci miniseriál podľa skutočnej udalosti © TMDB

When They See Us bude šokujúci miniseriál podľa skutočnej udalosti

Ak si predstavíme, že dané udalosti sa naozaj udiali, vieme sa do rolí predstaviteľov snímky, inšpirovanej reálnym dianím vžiť podstatne viac ako v iných prípadoch. Teaser na pripravovaný seriál When They See Us hraje presne na takúto, emocionálne nabitú strunu.

Filmové novinky

Na najobľúbenejšiu streamovaciu službu súčasnosti mieri ďalší šokujúci počin. Miniseriál When They See us sa zameriava na prípad obvinených mladíkov z Newyorského Harlemu označovaných aj ako Central Park Five. Zvláštnosťou tohto zločinu je, že aj po viac ako dvadsiatich piatich rokoch sa nedá daný prípad s určitosťou zmiesť zo stola. Štyri časti vyobrazené Netflixom sa pozrú na osudy Afroameričanov, ktorí boli neprávom odsúdení za zločin, ktorý nespáchali.

Všetci z nich strávili vo väzení určitú časť svojho života predtým ako boli právom oslobodení. Veľkým oponentom v ich prípade bol aj Donald Trump, ktorý v deväťdesiatych rokoch loboval za ich vinu. Tento nechválene známy prípad a bol zdokumentovaný hneď niekoľkokrát. Krátky teaser poukazuje na päticu mladých chlapcov, ktorým sa v priebehu pár sekúnd obrátil život naruby. Môžeme očakávať štyri emočne napráskané časti, inšpirované skutočnými udalosťami, vyobrazené v štýle aký Netflixu nie je cudzí. Dátum vydania žiaľ známy nie je, ale tipujeme ho niekedy v priebehu tohto roka.

 16 zobrazení  
Proč George R.R. Martin odmítl cameo v 8. řadě Hry o trůny?
Proč George R.R. Martin odmítl cameo v 8. řadě Hry o trůny?
01.03.2019 12:00:00 | Filmové novinky

Otec Hry o trůny se rozhodl nejít ve šlépějích Eda Sheerana a držet se raději dál od zasněženého Westerosu i kamer štábu. Pozvání objevit se v poslední řadě seriálu přitom od jeho tvůrců Davida Benioffa a Dana Weisse dostal. Není to škoda? Pro fanoušky netrpělivě očekávající zpožděnou knihu The Winds of Winter určitě ne.

V sequelu Penny Dreadful si zahrají Natalie Dormer a Nathan Lane
V sequelu Penny Dreadful si zahrají Natalie Dormer a Nathan Lane
28.02.2019 17:00:00 | Filmové novinky

Po třech výborných řadách se romantický hororový seriál z viktoriánské Anglie v roce 2016 náhle rozloučil. Nyní se však chystá americký sequel s podtitulem City of Angels, pro který nově tvůrcům na spolupráci kývli Natalie Dormer (Hra o trůny, Tudorovci) a Nathan Lane (American Crime Story).

Poslední řada Hry o trůny bude podle Emilie Clarke šokující
Poslední řada Hry o trůny bude podle Emilie Clarke šokující
27.02.2019 13:00:00 | Filmové novinky

„Bude to velké, jsou tam věci, které lidi šokují!“ Tak mimo jiné popsala Clarke, představitelka Daenerys Targaryen, obsah posledních 6 dílů Hry o trůny, které nám HBO naservíruje již za měsíc a půl.

Netflixovský duchařský horor The Haunting of Hill House dostane druhou řadu
Netflixovský duchařský horor The Haunting of Hill House dostane druhou řadu
22.02.2019 | Filmové novinky

Pro mnohé seriálové diváky se adaptace románu Shirley Jackson o strašidelném domě překvapivě stala jedním z nejlepších seriálů loňského roku. Čísla sledovanosti to Netflixu potvrdila, protože se s režisérem Flanaganem domluvila na pokračování.