FB pixel TP pixel
Oscarový skandál Willa Smithe ho bude stát práci. Trestá ho i Netflix © Sony Pictures

Oscarový skandál Willa Smithe ho bude stát práci. Trestá ho i Netflix

Willa Smithe, jednu z největších současných hollywoodských hvězd, poškodí jeho oscarové extempore nejen na dobrém jméně, ale postihne jej i finančně. Netflix i studio Sony s ním pozastavují spolupráci.

4. 4. 2022 15:30 | Streaming novinky

94. ročník udílení Oscarů si pro sebe uzmula herecká hvězda Will Smith. Ne však díky zisku sošky v kategorii Nejlepší mužský herecký výkon v hlavní roli ve filmu Král Richard: Zrození šampiónek, ale kvůli pověstné facce, která obletěla svět. Kdyby Smith tušil, jaké bude mít jeho čin důsledky, pravděpodobně by si svůj výstup ještě jednou promyslel. Nejen že sám zpytuje svědomí a rezignoval na své členství v americké filmové Akademii, když své chování označil za neomluvitelné, navíc bude strádat i finančně. Produkce některých jeho projektů se totiž přesouvají do pozadí a odkládají se na neurčito. A týká se to i jeho spolupráce s Netflixem či srdcových Mizerů.

V prvním případě měl Will Smith účinkovat v netflixovském akčním thrilleru Fast and Loose, který pojednává o zločinci, jenž ztratí paměť. Již týden před oscarovým ceremoniálem ovšem tento projekt opustil režisér David Leitch, který se rozhodl přesunout k filmu studia Universal Fall Guy s Ryanem Goslingem v hlavní roli, a Netflix tak byl nucen hledat nového režiséra. Po Smithově skandálu už streamer neváhal a rozhodl se prozatím celý projekt zastavit. Zatím není jisté, zda se vůbec k vývoji filmu vrátí, a pokud ano, zda u něj Smith zůstane. Podobný osud potkalo také Smithovu stěžejní sérii Mizerové. Studio Sony totiž plánovalo po úspěšném třetím dílu již další pokračování. Server The Hollywood Reporter ale přinesl zprávu, že jsou práce na filmu kvůli roztržce Smithe s Rockem na Oscarech zastaveny.

Zdroj: THR

Petr Kollár
Formovaly ho akčňáky, sci-fi a horory z osmdesátek a devadesátek. Posléze na VHS během dvou dnů bingewatchnul Twin Peaks a s ním se zrodila i láska k dlouhým vyprávěním, které s příchodem Netflixu získaly tu pravou platformu. Dnes se věnuje hollywoodské klasice, hongkongskému akčnímu filmu, japonskému anime i evropskému artu. Před pár lety se začetl do komiksových světů (a v poslední době mangy obzvláště). Rád se prochází po horách, miluje lesy a nepohrdne kvalitním pivem.
Netflix posiluje pozici. V Polsku otevře pobočku, která poslouží i Čechům
Netflix posiluje pozici. V Polsku otevře pobočku, která poslouží i Čechům
01.04.2022 8:00:00 | Streaming novinky

Streamovací společnost Netflix otevírá v Polsku novou kancelář, která bude fungovat jako centrum pro její původní produkci ve střední a východní Evropě. Prohloubí tak vazby s místním regionem.

Konečně! Disney+ v Česku startuje 14. června se skvělou cenou a češtinou
Konečně! Disney+ v Česku startuje 14. června se skvělou cenou a češtinou
29.03.2022 10:00:00 | Streaming novinky

Na spuštění Disney+ u nás čekáme už skoro tři roky. A v polovině června se konečně dočkáme. Po dlouhých spekulacích máme konečně jasno, Disney právě oznámil spuštění na 14. června. Spolu s tiskovkou také potvrdil, že cena měsíčního předplatného bude 199 Kč.

Akční sci-fi Halo hlásí rekordní sledovanost. Vznikne i druhá řada
Akční sci-fi Halo hlásí rekordní sledovanost. Vznikne i druhá řada
28.03.2022 14:00:00 | Streaming novinky

První díl očekávané militantní sci-fi Halo minulý týden premiéroval na streamovací platformě Paramount+. A stanovil nový rekord sledovanosti.

Sdílení účtů s přáteli okrádá Netflix o miliardy. Nový krok příjmy zvýší
Sdílení účtů s přáteli okrádá Netflix o miliardy. Nový krok příjmy zvýší
24.03.2022 16:00:00 | Streaming novinky

Ve chvíli, kdy Netflix oznámil, že si chce došlápnout na uživatele sdílející účty mimo svou domácnost, se rozhodli analytici z Wall Street spočítat, kolik dolarů streamovacímu gigantu ročně vynese, pokud tuto praxi zavede celosvětově.