FB pixel TP pixel
Druhá řada Zaklínače sbírá nadšené ohlasy. Proč jedničku strká do kapsy? © Netflix

Druhá řada Zaklínače sbírá nadšené ohlasy. Proč jedničku strká do kapsy?

První diváci měli možnost vidět úvodních šest epizod hitového fantasy Zaklínač s Henrym Cavillem v hlavní roli a jejich reakce jsou z valné většiny extatické. Co se jim na pokračování tak líbilo?

Filmové novinky

Zbývajících pár dní do premiéry veleočekávané druhé řady fantasy hitu Zaklínač bude nekonečných. Podle prvních zveřejněných reakcí to totiž vypadá, že před sebou máme pokračování, které sbírá jednu nadšenou reakci za druhou, takže naše natěšenost jen vzrostla. V době psaní tohoto článku se na agregátovém serveru Rotten Tomatoes, sbírajícím hodnocení zámořských novinářů, nacházelo 21 recenzí. Z nich bylo 20 kladných a jen jediná negativní, což ve výsledku vykazuje působivé pozitivní skóre 95 % s průměrným bodovým hodnocením 7.9 z 10. Pro srovnání, první řada získala od 91 recenzentů skóre 68 %. Pojďme se tedy podívat, co všechno kritici na druhé řadě Zaklínače tak oceňují a kde vidí rezervy.

Jak jsme již psali výše, druhá řada ve srovnání s tou první sklízí vyšší hodnocení a i většina reakcí popisuje, že se tvůrci pokračování poučili z chyb svého předchůdce. Největším rozdílem prý je, že druhá řada nestojí ani tak moc na vyprávění, ale soustředí se především na své postavy. Nelineární narace úvodní sezóny při prvním sledování často působila rušivě, ta druhá se více spoléhá na pouto mezi postavami, nikoliv pouze na jejich osudovou provázanost. S oblíbenými postavami se více zaměříme na některé existenciální otázky zaklínačského univerza a zabrousíme hlouběji do témat jako je původ monster či se objasní proč křik mladé princezny vyvolává zemětřesení. Výsledkem je často seriál, který působí ambicióznějším a epičtějším dojmem.

Z hereckého ansámblu je vyzdvihována především herečka Freya Allan, která ztvárnila princeznu Ciri. Její výkon je uvěřitelný, i když rychle střídá divoké a zranitelné polohy. Své charisma vystaví na odiv samozřejmě i Henry Cavill v roli Geralta a je mu opět lehké naprosto podlehnout. Druhá řada po úspěchu té první dostala vyšší rozpočet, který je na seriálu rozhodně vidět. Velkolepější kulisy a značně vylepšené vizuální efekty budou na domácích obrazovkách ladit fanouškovu oku. Bitevní pole vypadají opravdověji, bojové scény jsou epické a příšery jsou skutečně děsivé. Také většina lokací působí živě a promyšleně. Seriál pak trochu pokulhává, když se ponoří do politických intrik a kouzelnických záhad. Oproti Sapkowského předloze pak vše z této roviny působí trochu naivně a rozmělněně. Každopádně zábavnost, která zdobila první řadu, naštěstí zůstala ve vrchovaté míře a fanoušci si i pokračování dozajista užijí. Jestli je vše výše zmíněné pravda, zjistíme již 17. prosince.

 20 383 zobrazení   294 se líbí
9 prosincových novinek, které musíte vidět na HBO. Dorazil seriál roku?
9 prosincových novinek, které musíte vidět na HBO. Dorazil seriál roku?
14.12.2021 7:00:00 | Filmové novinky

Poslední měsíc tohoto roku je tady a my se můžeme porozhlédnout po nabídce novinek, které si pro své předplatitele přichystala stanice HBO. Nechybí dvě akční kinopecky, ambiciózní dramatické minisérie a zkrátka nepřijdou ani hudební fanoušci.

Netflix zrušil očekávanou sci-fi jen měsíc po premiéře. Nelze se moc divit
Netflix zrušil očekávanou sci-fi jen měsíc po premiéře. Nelze se moc divit
14.12.2021 7:00:00 | Filmové novinky

Tak to bylo rychlé. Ani ne měsíc po premiéře hraného remaku Kovboje Bebopa s Johnem Cho v hlavní roli rozhodli hlavouni Netflixu, že se tento seriál pokračování nedočká. Jaké jsou hlavní důvody pro ukončení?

Netflix drtí nominace Zlatých glóbů. Slavit mohou i Češi a Duna
Netflix drtí nominace Zlatých glóbů. Slavit mohou i Češi a Duna
13.12.2021 18:00:00 | Filmové novinky

Netflixu se u nominací na Zlaté glóby tradičně dařilo, když jich získal rovnou sedmnáct. Spokojená je ale i HBO.

Fantastická zvířata 3: První trailer nahrazuje Deppa kouzelnickou válkou
Fantastická zvířata 3: První trailer nahrazuje Deppa kouzelnickou válkou
13.12.2021 16:30:00 | Filmové novinky

Studio Warner Bros. vypustilo do světa první oficiální trailer na třetí díl série Fantastická zvířata. A Gellert Grindelwald vstupuje do otevřené kouzelnické války.