FB pixel TP pixel
Tuší Netflix propadák? Nový Zaklínač v traileru zoufale láká na návrat milované postavy © Netflix

Tuší Netflix propadák? Nový Zaklínač v traileru zoufale láká na návrat milované postavy

Už 25. prosince dorazí na Netflix další část ságy o Zaklínači. Tentokrát se ale podíváme do dávné minulosti do momentu, kdy se na Kontinent dostala smrtonosná monstra. Problémy provázená minisérie v traileru naznačuje, že Netflix nemá ve spin-off hlavní ságy série s Geraltem z Rivie příliš velkou důvěru.

4. 12. 2022 12:00 | Filmové novinky

Jak moc nedůvěřiví musíte být, abyste do upoutávky na svůj spin-off Zaklínače vložili na poslední chvíli dotáčené cameo barda Marigolda, který patří mezi jednu z mála věcí, jež fanoušci Sapkowského knih na adaptaci Netflixu ještě celkem uznávají? Pravděpodobně docela dost. Netflix novou upoutávkou na minisérii Zaklínač: Pokrevní pouto marně maskuje porodní bolesti, jež tuto vedlejší linii, která předchází hlavní sáze, dlouhé měsíce provází.

Předně je potřeba objektivně uznat, že výsledek vypadá nesmírně lacině a připomíná spíš Xenu bez nadhledu než fantasy s Geraltem z Rivie. Pokrevní pouto sice má v hlavní roli Michelle Yeoh, tím ale zajímavé obsazení končí. Zbytek působí jako chudý příbuzný nejen hlavní série s Henrym Cavillem, ale i konkurenčního Willow. Výprava je mdlá, triky nehezké, velkolepý pocit se nedostavuje... je to zkrátka marasmus, u něhož se člověk ani moc nediví, že Netflix rozhodl o zkrácení původně šestidílného seriálu na pouhé 4 epizody. Samozřejmě výsledek ještě může překvapit, zatím se ale nezdá, že by stěžejní moment konjunkce sfér a vrcholné období Elfů dostali adekvátní vyobrazení na televizní obrazovce. Naděje ale umírá poslední a třeba minisérie 25. prosince překvapí.

Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Netflix zrušil další velkou seriálovou novinku. Tvůrce odchází ke konkurenci
Netflix zrušil další velkou seriálovou novinku. Tvůrce odchází ke konkurenci
04.12.2022 11:25:00 | Filmové novinky

Hororový seriál Půlnoční klub od Mikea Flanagana, který byl uveden na Netflixu na počátku října, se bohužel rozuzlení svého tajemného příběhu nedočká. Streamovací gigant se rozhodl ukončit práce na dalším vývoji.

Nejlepší sci-fi roku dorazí už v lednu. Trailer očekávané novinky je čirá dokonalost
Nejlepší sci-fi roku dorazí už v lednu. Trailer očekávané novinky je čirá dokonalost
04.12.2022 11:00:00 | Filmové novinky

Zdá se, že nás čeká vskutku fenomenální vstup do nového roku. Horká seriálová novinka The Last of Us totiž představila trailer, který si říká o zařazení mezi nejlepší upoutávky letoška a dost jasně naznačuje, že nás již z kraje roku dost možná čeká nejlepší seriálový počin léta páně 2023. Perfektní je na něm totiž snad naprosto všechno.

Pán prstenů překvapuje přeobsazením úžasného padoucha. Přidává nové herce
Pán prstenů překvapuje přeobsazením úžasného padoucha. Přidává nové herce
02.12.2022 16:00:00 | Filmové novinky

Seriál Pán prstenů: Prsteny moci patří k největším televizním hitům letošního roku a očekávání od druhé řady jsou nemalá. Tvůrci navíc slibují alespoň částečné změny způsobené kritikou řady fanoušků. První velká změna v obsazení ale diváky vynucena nebyla a zamrzí.

Strážci galaxie 3 lákají na velkolepý konec série. Trailer odhalil i nového (anti)hrdinu
Strážci galaxie 3 lákají na velkolepý konec série. Trailer odhalil i nového (anti)hrdinu
02.12.2022 9:15:00 | Filmové novinky

James Gunn zpívá svou marvelovskou labutí píseň před svým odchodem k věčnému rivalovi z DC. Třetí Strážci slibují emocionální nálož, další skvělý soundtrack, ale hlavně příchod několika nesmírně mocných bytostí z univerza Marvelu!