FB pixel TP pixel
Skončí Zaklínač dřív, než se čekalo? Nové plány zneklidňují fanoušky © Netflix

Skončí Zaklínač dřív, než se čekalo? Nové plány zneklidňují fanoušky

Odchod Henryho Cavilla z role Geralta z Rivie značně otřásl postavením populárního seriálu Netflixu. Ten po třetí řadě bude lákat na novou tvář Liama Hemswortha, přičemž nové spekulace naznačují, že by se nový herec nemusel ve fikčním světě Kontinentu ohřát dlouho.

2. 2. 2023 16:35 | Filmové novinky

Tvůrci Zaklínače sice původně plánovali až sedm řad fantasy seriálu podle slavných knih Andrzeje Sapkowského, je ovšem otázkou, jestli představy budou moci doopravdy naplnit. Zaklínač v posledních měsících čelí jednomu problému za druhým a ačkoliv je čtvrtá řada hlavní dějové linie s Geraltem z Rivie schválená a v plánu je i spin-off o zbojnické bandě Potkanů, ostrá kritika druhé řady a slabý zájem o minisérii Zaklínač: Pokrevní pouto začínají vést k domněnkám, že by se i samotný hlavní seriál mohl začít zkracovat. Na což by samozřejmě mohl mít dopad i odchod Henryho Cavilla, který skončí po třetí řadě, která by měla být uvedena letos v létě.

Ke spekulacím o podstatném zkrácení Zaklínače vede insiderský server Redanian Intelligence informace jeho zdrojů, že Netflix hodlá čtvrtou a (dosud oficiálně neschválenou) pátou řadu údajně točit najednou, což se podle informací serveru obvykle děje u projektů, u nichž chce Netflix výrazně šetřit, případně se již blíží ke svému konci. Od čtvrté řady navíc Cavilla nahradí v hlavní roli Geralta značně neoblíbený Liam Hemsworth, takže by snaha ušetřit a vyčkat na reakce diváků dávala smysl. Ostatně mnoho předplatitelů se již po oznámení odchodu Cavilla vyjádřila v tom smyslu, že s novým hercem ve sledování pokračovat nehodlá, přičemž zájem o druhou řadu nebyl takový, jak se očekávalo. Zatímco první řada Zaklínače dodnes figuruje v TOP 10 nejsledovanějších seriálů v historii Netflixu, druhá řada, jež byla výrazně dražší, se do vybrané společnosti úspěchů nedostala. Obavy fanoušků tak možná mohou být docela na místě.

Zdroj: Redanian Intelligence

Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
Nový válečný trhák ovládl Netflix. Sledovanost trumfla i očekávané akční sci-fi
Nový válečný trhák ovládl Netflix. Sledovanost trumfla i očekávané akční sci-fi
01.02.2023 18:40:00 | Filmové novinky

Netflix si může gratulovat k dalšímu globálnímu hitu. Druhoválečné drama Narvik totiž slaví úspěch hned v 87 zemích světa včetně Česka. Sledovaností dokonce trumflo mnohem více propagovaný akční sci-fi trhák z minulého týdne.

Black Panther 2 je konečně dostupný online!
Black Panther 2 je konečně dostupný online!
01.02.2023 18:00:00 | Filmové novinky

Nejnovější film ze série Marvel Cinematic Universe, Black Panther: Wakanda nechť žije, konečně vstupuje do online distribuce. A to pouhých 15 dní před premiérou dalšího marvelovského hitu Ant-Man a Wasp: Quantumania.

Budoucnost Batmana a Supermana odhalena. Komiksové velkofilmy čekají drastické změny
Budoucnost Batmana a Supermana odhalena. Komiksové velkofilmy čekají drastické změny
01.02.2023 12:30:00 | Filmové novinky

Dvojice James Gunn a Peter Safran po několika měsících v čele DC Studios konečně odhalila alespoň část svých plánů s propojeným světem DCU. Dosavadní filmová série končí a začíná nová éra.

Avatar bez triků vypadá jako srandovní béčko. Zkušební záběry vás dokonale pobaví
Avatar bez triků vypadá jako srandovní béčko. Zkušební záběry vás dokonale pobaví
31.01.2023 14:45:00 | Filmové novinky

Série Avatar je dnes už fenoménem, přičemž oba dosavadní filmy mají na kontě 5 miliard amerických dolarů. O to větší legrace je podívat se na stařičké zkušební záběry Sama Worthingtona a Zoe Saldany, kteří v improvizovaném studiu prokazují své herecké schopnosti. Bez revolučních triků však výsledek vypadá téměř jako laciný biják pro dospělé než jako revoluční 3D velkofilm.