FB pixel TP pixel
Zaklínač přeobsadil Geralta z Rivie! Netflix už oznámil hereckou náhradu © Netflix

Zaklínač přeobsadil Geralta z Rivie! Netflix už oznámil hereckou náhradu

Netflixovský Zaklínač po třech sériích ztratí svého ústředního představitele. Kvůli návratu do role Supermana a také upsání se několika dalším projektům v kůži Geralta skončí Henry Cavill. Nahradí jej ale člen oblíbené herecké rodiny, pro kterého to bude velká šance vyrovnat se slavnějšímu staršímu bratrovi.

30. 10. 2022 8:00 | Filmové novinky

Rodák z Normanských ostrovů, Henry Cavill, se role Geralta z Rivie ujal v roce 2019, přičemž v té době bylo jeho pokračování ve vesmíru DC značně nejisté. Aby zůstal stále nerdím bohem, vypravil se tedy do světa Andrzeje Sapkowského, kde se z něj stal rovněž miláček fanoušků. Drtivá většina diváků, byť kolikrát kritizovala odklon od knižní předlohy, Cavillova Geralta chválila a chválí. Nyní ale herec oznámil, že ze seriálu odejde. A to po dokončení třetí řady, kterou uvidíme někdy v průběhu příštího roku. Co je důvodem odchodu, oficiálně neoznámil, dá se ale předpokládat, že je jím návrat k DC a také angažmá v několika dalších filmech, včetně chystaného válečného snímku The Ministry of Ungentlemanly Warfare od Guye Ritchieho.

Jak je vidno už v Cavillově postu z Instagramu, Geralta po něm převezme Liam Hemsworth, mladší bratr slavného Chrise alias Thora z MCU. Hemsworth se už dříve prohlásil za velkého fandu celého zaklínačského univerza, pro roli je tedy patrně ten pravý. Zdá se tedy, že po Hunger Games by konečně mohl najít další velkou sérii, ve které může ukázat, že je minimálně stejně charismatický jako Chris. Čtvrtá řada, ve které se poprvé ukáže, zatím nemá stanovené datum premiéry, podle všeho se jí ale dočkáme v roce 2024.

Čekání na další sérii Zaklínače si letos o vánocích můžeme zpříjemnit minisérií Zaklínač: Pokrevní pouto, ve které se přeneseme o stovky let před primární příběh a poznáme počátky zaklínačů. V hlavních rolích se objeví Lenny Henry a Michelle Yeoh a čeká nás drsný origin ze světa elfů. Premiéra proběhne už 25. prosince.

Zdroj: Variety

Ondřej Novotný
Internetový pisálek, který se přes svůj blog a Ednu nakonec dostal i na Filmtoro. Povoláním zatím student, ve volném čase pak zaneprázdněný teoretik komiksových filmů a seriálů, který nevynechá ani jednu nerdskou diskusi. Mezi jeho filmové favority patří Star Wars, Indiana Jones a jakýkoli béčkový film se Sibyl Danning. Mimo film se intenzivně věnuje čtení nejrůznější literatury (převážně té německé), rád vyhledává kvalitní kebab po celé Praze a občas usedne v klubu Chocobamba při poslechu kvalitní žižkovské hudby.
Komiksové hity od DC mají nového šéfa. Batmanovi bude vládnout hvězda Marvelu
Komiksové hity od DC mají nového šéfa. Batmanovi bude vládnout hvězda Marvelu
28.10.2022 13:00:00 | Filmové novinky

Snímek Black Adam je dalším svěžím startem pro DC filmový vesmír. O kontinuitu dalších projektů na seriálovém i filmovém poli se nově bude starat sehraná dvojka, která nachystala Peacemakera nebo Sebevražedný oddíl.

Nejslavnější britský sci-fi seriál míří do Česka. Nové epizody budou zlomové
Nejslavnější britský sci-fi seriál míří do Česka. Nové epizody budou zlomové
27.10.2022 13:30:00 | Filmové novinky

Kultovní britský sci-fi seriál Pán času dostane v chystané nové sérii také nového představitele hlavní role. A díky nové dohodě britské BBC ji budeme moci sledovat i v Česku.

Netflix uvedl zřejmě nejděsivější hororový seriál roku. Recenze jsou naprosto nadšené
Netflix uvedl zřejmě nejděsivější hororový seriál roku. Recenze jsou naprosto nadšené
26.10.2022 18:00:00 | Filmové novinky

Seriálová novinka z dílny režiséra Guillerma del Tora je konečně online a zdá se, že se jedná o trefu do černého. Recenze 8 částí nové antologie jsou totiž nadmíru spokojené a shodují se s nadšením diváků, kteří již první epizody také viděli.

Strážci galaxie se vrátí už v listopadu. Trailer odhalil nečekané cameo i nového Groota
Strážci galaxie se vrátí už v listopadu. Trailer odhalil nečekané cameo i nového Groota
26.10.2022 10:00:00 | Filmové novinky

Veleúspěšný režisér James Gunn v příštím roce zakončí své působení u Marvelu třetím dílem Strážců galaxie. Ještě předtím nás ale s oblíbenou partou kosmických hrdinů vezme na Modrou planetu na vánoční oslavy. A dostaví se i oblíbený pozemský herec!