FB pixel TP pixel
Nejzábavnější sci-fi příštího roku? Skvělý trailer odhaluje Vetřelce s dinosaury © Columbia Pictures

Nejzábavnější sci-fi příštího roku? Skvělý trailer odhaluje Vetřelce s dinosaury

Scenáristé jednoho z nejlepších hororů posledních let usedli na režijní sesli svého nového sci-fi, které zavede Adama Drivera na prehistorickou Zemi. Člověk budoucnosti se tak střetne s dinosaury v souboji na život a na smrt.

18. 12. 2022 15:30 | Filmové novinky

Scenáristy Scotta Becka a Bryana Woodse sice nejvíce proslavil horor Tiché místo, oni sami se však dlouhá léta pilně věnují i režii a sami přiznávají, že vznik jednoho z nejlepších hororů posledních let ani nepovažovali za realistický. Byl to však právě úspěch ve velké míře němého napínáku s Emily Blunt, který jim nyní přihrál možnost natočit variaci na kultovního Vetřelce, v níž obávaného xenomorpha nahradí pravěké potvory staré 65 milionů let. Průzkumník v podání Adama Drivera se totiž podle prvního traileru dostane při nouzovém přistání na prehistorickou Zemi a ve snaze zachránit sebe a malou dívku bude muset postavit své zkušenosti a futuristická udělátka hrubé síle dávné přírody. Koncept zní neskutečně zábavně a Driver je zárukou, že bude i herecky o co stát. Je tak jen dobře, že bychom měli snímek 65 již 9. března spatřit i v českých kinech.

Petr Semecký
Stresem prorostlý workoholik, který jednou rukou analyzuje festivalový art, druhou chystá preview nejžhavějšího blockbusteru a nohama sepisuje seznamy filmů a seriálů, které musí ve volném čase konečně „bingvočnout“. Milovník dobrého jídla, půlmaratonec, technologický nadšenec a sběratel všeho možného.
První trailer Barbie je tady. Nic plastovějšího a růžovějšího jste v životě neviděli!
První trailer Barbie je tady. Nic plastovějšího a růžovějšího jste v životě neviděli!
16.12.2022 17:30:00 | Filmové novinky

O celovečerním zpracování příběhů panenky Barbie se mluví několik let, až v příštím roce nás ale konečně čeká slavný přechod do hrané podoby. S hvězdným obsazením a komediálním nádechem na hraně geniální parodie.

Poslední velký český seriál roku se povedl. Recenze chválí poctivou zábavu
Poslední velký český seriál roku se povedl. Recenze chválí poctivou zábavu
16.12.2022 15:00:00 | Filmové novinky

Režisér David Ondříček patří mezi ostřílené tuzemské tvůrce, jejichž zálibou jsou historické události a velcí lokální hrdinové. Znovu to potvrzuje i v minisérii Král Šumavy, která sbírá spokojené recenze, které v Česku nejsou standardem.

Nejmilovanější herec současnosti přišel o dvě ikonické role. Má ale nový projekt snů
Nejmilovanější herec současnosti přišel o dvě ikonické role. Má ale nový projekt snů
16.12.2022 12:15:00 | Filmové novinky

James Gunn pokračuje v přestavbě roztříštěného DC univerza a občas holt musí udělat nějaký nepopulární krok. Tím posledním proti sobě ale popudil značnou část fanoušků. Režisér a scenárista totiž pracuje na novém filmu o Supermanovi, ve kterém ovšem bude chybět Henry Cavill.

Herectví, které vás donutí k slzám. Nový trailer očekávané oscarovky tne do živého
Herectví, které vás donutí k slzám. Nový trailer očekávané oscarovky tne do živého
15.12.2022 14:50:00 | Filmové novinky

Žhavý kandidát na nejlepších herecký výkon roku se konečně představuje v pořádně naducaném traileru na drama Velryba. Bredan Fraser podle ohlasů předvádí dost možná životní výkon plný lidskosti.